Články

Designblok 2016 představí i oceněnou koloběžku Yedoo

Designblok 2016 představí i oceněnou koloběžku Yedoo

O tom, že sport a design patří k sobě, vás na letošní přehlídce designu a módy přesvědčí koloběžka Yedoo Wolfer, která získala mezinárodně uznávané ocenění Red Dot Award v kategorii produktového designu. Jak se jezdí na koloběžce, co sbírá uznání nejen na okruhu, ale i na poli užitého umění, si můžete vyzkoušet v rámci letošního ročníku Designbloku od 27. do 31. října na výstavišti v Praze Holešovicích.

 

Koloběžka Yedoo Wolfer - největší model z nové řady sportovních koloběžek Yedoo Alloy obdržela designovaného Oskara letos na jaře v německém Essenu, a to za mimořádnou kvalitu designu, stupeň inovativnosti, funkčnost a formální kvalitu. 

Yedoo je původní česká značka, jejíž název vznikl mezinárodním přepisem výrazu „jedúúú“, kterým obvykle začíná každé nové dobrodružství a každá nová jízda.

„Investice do vývoje a designu považuji za nedílnou součást našeho obchodního úspěchu,“ říká k ocenění zakladatel značky Yedoo Dan Pilát, který do vývojového týmu Yedoo přizval renomovaného českého designéra Jaroslava Juřicu a grafiky Zuzanu Lednickou a Ondřeje Kahánka ze Studia Najbrt.

 

„Myslím, že novou řadou koloběžek Yedoo Alloy jsme posunuli obraz ve vnímání koloběžky. Povedlo se nám zbavit ji nánosu zažitých klišé a postavit ji jako plnohodnotný dopravní nebo sportovní prostředek. Ocenění, které jsme získali, je ohodnocením skvělé týmové spolupráce," dodává designér Jaroslav Juřica.  

Nová řada silničních koloběžek značky Yedoo se může pochlubit několika konstrukčními přednostmi, které se na trhu koloběžek zatím neobjevily. Jde především o technologii protlačovaných hliníkových profilů, které snadno odolávají svislému i bočnímu zatížení. „Rám je tak nejen lehký a pevný, použitá technologie nám umožnila dostat jízdní vlastnosti na zcela novou úroveň, a to ve všech ohledech,“ vysvětluje šéf vývoje Yedoo Jakub Bostl.

 

Jak se jezdí na oceněném modelu, jakožto i dalších koloběžkách z řady Yedoo Alloy, si budete moci vyzkoušet na jízdní dráze umístěné přímo podél vstupní cesty do Průmyslového paláce. Expozici Yedoo doplní i soutěž o koloběžku Yedoo Wolfer. Letošní Designblok, jehož ústředním tématem je právě sport, se uskuteční od 27. do 31. října na výstavišti v Praze Holešovicích. Více najdete na www.designblok.cz

 

Red Dot Award

Cena Red Dot Award, které má více než šedesátiletou tradici, se uděluje ve třech kategoriích – produktový design, komunikační design a designový koncept. Soutěž pořádá Design Zentrum Nordrhein Westfalen sídlící v německém Essenu. V letošním roce porota hodnotila rekordních 5 214 přihlášených výrobků z 57 zemí světa. 

 

 

 

23.10.2016 - Akce - autor: Press news - 5592x

Související články

  1. Leaos je elektrický single-speed s odnímatelnou baterií
  2. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  3. Je oceněné kolo budoucností nizozemského cykloprůmyslu?
  4. Nejlehčí městské kolo může být vaše "jen" za něco přes milión
  5. Elektrokolo od Pininfariny
  6. Kolo do města inspirované značkou Lamborghini
  7. Sbírka kol herce Robina Williamse jde do dražby
  8. Favorit získal ocenění iF Design Award za svou kolekci městských kol 2016
  9. Nezaměnitelné kolo s rámem ve tvaru dvojitého "S"
  10. Když se umění snoubí s cyklistikou

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #4 Liborrek - vloženo: 01.11.2021 v 13:23:35

    Podívejte se na stránky prodejce elektrických koloběžek unicooltech.cz Tam najdete koloběžku, která má tak velký dojezd. Můžete si u nich dokonce v Boskovicích rezervovat i testovací jízdu.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Vassssak - vloženo: 30.10.2021 v 21:48:54

    Tak velký dojezd jsem tedy ještě u žádné koloběžky neviděl. Jaký modle to je?

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 Liborrek - vloženo: 30.10.2021 v 01:08:50

    Dojezd už je na tom dnes velmi dobře, dá se sehnat i elektro koloběžka, která dá na jedno nabití přes 150 km. Koupil jsem si koloběžku, která má na nabití 90 km, ta byla za pro mě rozumnou cenu. Nejlepší na ni je, že dokáže jezdit rychlostí něco málo přes 70 km/h

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 Vassssak - vloženo: 28.10.2021 v 02:43:42

    Která elektrická koloběžka má největší dojezd? Bavím se o tom, co je nabízeno na trhu. Máte někdo přehled?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama