Články

Hodinky pro fanoušky „Kuřete“

Hodinky pro fanoušky „Kuřete“

Fandíte silniční cyklistce a sledujete Tour de France? Jistě si vzpomenete na dánského cyklistu Michaela Rasmussena, který se vrátil k závodní cyklistice v barvách nového týmu. Jeho sponzor Christina Watches uvádí na trh hodinky limitované edice, které oslavují největší momenty Rasmussenovy kariéry a zároveň mají získat prostředky pro fungování týmu.

Dánský cyklista Michael Rasmussen, jemuž se přezdívá „Kuře“, je poměrně rozporuplnou osobností. Závodník, který se nejdříve na výbornou uvedl v závodech horských kol (mistr světa z roku 1999), se postupem času dostal do elitního silničního týmu a vybudoval si pověst výborného vrchaře. Na Tour de France dvakrát vyhrál vrchařskou soutěž a do povědomí dokonce i těch, kteří se normálně o cyklistiku příliš nezajímají, se zapsal v roce 2007, kdy byl vyloučen z průběžného prvního místa Tour de France, a to vlastním týmem.

V poslední horské etapě do Col d'Aubisque si Rasmussen vítězstvím navýšil svůj již tak dostatečný náskok, ale překvapivě byl v noci téhož dne svou stájí Rabobank propuštěn kvůli porušení interních pravidel a odvolán ze závodu. Důvodem bylo mimo jiné zmeškání několika dopingových kontrol v mimosoutěžním období a také fakt, že Rasmussen měl poskytovat chybné informace o místě svého pobytu při třítýdenním tréninkovém kempu v Mexiku a nemohl tak být zastižen dopingovými komisaři.

 

Po odpykání dvouletého trestu se ale dánský cyklista vrátil k závodní cyklistice. Závodil za tým Miche, s nímž ukončil spolupráci letos na jaře, a doufal v angažmá v nějakém velkém ProTour týmu. Konkrétní nabídky se ale nedočkal a tak se vydal vlastní cestou s podporou návrhářky hodinek a své dlouholeté sponzorky Christina Hembo založil nový tým. Má ale problémy na jeho fungování sehnat dostatek finančních prostředků, aby si zajistil licenci od UCI. Čas má jen do 10. ledna.

Limitovaná edice hodinek

Proto společnost Christina Watches, dánský výrobce hodinek a hlavní sponzor nového dánského týmu, přispěchal s nabídkou limitované edice exkluzivních hodinek, jež jsou inspirovány úspěchy „Kuřete“. Design hodinek je dánský z ruky Christiny Hembo, o výrobu se postarali Švýcaři. Při jejich výrobě byly použity nejlepší materiály a technologie – safírové sklíčko, pouzdro a pásek z nerezové oceli, číselník z karbonu ozdobený jedním diamantem. Na levé straně hodinek je vyryt profil etapy na Col d'Abisque, kterou Rasmussen vyhrál 25. července 2007 během Tour de France. Na zadní straně hodinek jsou pak vygravírovány podpisy samotného cyklisty i návrhářky Christiny Hembo. Dodávány jsou v dámské i pánské variantě.

 

Prodej hodinek má pomoci zafinancovat fungování týmu Christina Watches a proto výtěžek z jejich prodeje půjde na fungování stáje. Hodinky limitované edice Michaela Rasmussena jsou v prodeji za 399 Euro (tedy přibližně 10 000 Kč) a budou kupcům dodány během srpna příštího roku. S jejich koupí navíc získáte možnost získat za výhodných podmínek vstup na každoroční vánoční večírek s Michaelem Rasmussenem, kde s ním můžete podiskutovat o jeho vztahu k cyklistice, jeho úspěších nebo aktuální sezóně.

Sice je už po Vánocích, ale patříte-li mezi fanoušky hezkých věcí a navíc fandíte cyklistice a chcete podpořit Michaela Rasmussena, těžko asi odoláte. Objednávat můžete na www.christinadesignlondon.com

29.12.2010 - Sport - autor: redakce - 8201x

Související články

  1. V první sezóně až k titulu mistryně republiky

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama