Články

Honda vyvinula nejlepší auto pro cyklisty vůbec

Honda vyvinula nejlepší auto pro cyklisty vůbec

Nový model Civic Tourer je sice zatím jen ve stádiu konceptu, ale ukázal řešení transportu jízdních kol, po kterém touží nejeden cyklista!

 

Na autosalonu ve Frankfurtu se veřejnosti představil zajímavý koncept od japonské automobilky Honda. Díky unikátnímu způsobu centrálního uspořádání palivové nádrže získal koncept Civic Tourer možnost bezpečného a elegantního uložení dvou kol. A navíc spoustu dalších chytrých, cyklisticky zaměřených doplňků.

 

Civic Tourer je svou charakteristikou dvoumístný pop hatchback, který se pyšní úložným prostorem o objemu 1668 litrů prostoru. Disponuje nízkou nakládací výškou, kterou výrobce využil pro integraci stojanu pro dvojici jízdních kol. Díky vysouvacímu ramenu může stojan posloužit i jako provizorní stojan pro účely oprav. Dveře zavazadlového prostoru mechanikovi poskytují stín a úkryt před žárem slunce.

 

V prostoru, kde jsou běžně zadní sedačky, je navíc umístěna integrovaná pumpa, výsuvná lavice a krabice s nářadím. A aby se cyklisté nemuseli na cestu příliš omezovat ve věci bagáže, může své vybavení a další zavazadla umístit do střešního boxu.

 

Když k tomu všemu přičtete proslulé motory s nízkou spotřebou, je Honda Civic Tourer automobilem vhodným i pro milovníky přírody a ochrany životního prostředí. Honda je se svým vznětovým motorem i-DTEC 1.6L držitelem Guinessova světového rekordu pro využití paliva, kdy průměrná spotřeba auta při cestě napříč 24 evropských zemí dosáhla při 13 498 ujetých kilometrech pouhých 2,82 litru na 100 kilometrů!

 

Jak Honda zdůrazňuje, je Civic Tourer jen koncept. Nepředpokládá se tedy, že by se v této podobě auto skutečně dostalo až k sériové výrobě. Ale je pěkné vidět, že automobilka takto myslí na cyklisty a kdo ví, třeba se podobné řešení vnitřního prostoru auta v budoucnosti ujme...

 

19.09.2015 - O čem se mluví - autor: Tomáš Gladiš - 6813x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Kolo budoucnosti od Škodovky
  3. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  4. Novinka od GoPro už je v prodeji
  5. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  6. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  7. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  8. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty
  9. Startup COBI směřuje pod křídla společnosti Bosch
  10. Startup Ahooga razantně vstoupil mezi skládačky

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama