Články

Jarní cyklofest se koná tento víkend

Jarní cyklofest se koná tento víkend

Jablonné v Podještědí a blízké Lužické hory budou o víkendu od 19. do 22. května hostit Jarní Cyklofest. Pokud tedy ještě na nadcházející víkend nemáte plány, může to být pro vás námět na zajímavý program.

Jarní Cyklofest 2011 je víkendový cyklosraz, který organizují cestovatelé Lucie Kovaříková a Michal Jon. Tentokrát je lokalitou Cyklofestu Jablonné v Podještědí v Lužických horách.

Hlavní program Jarního Cyklofestu 2011 tvoří individuální či skupinové vyjížďky na kole – ve čtvrtek, v pátek, v sobotu i v neděli. Ty budou vedené místními znalci, kteří vytipují různé okruhy vhodné pro začátečníky i pokročilé, pro děti na vlastních kolech či ve vozících, pro psy ve vozících.... Start společných výletů bude upřesněn vždy den předem.

Na účastníky víkendového srazu čekají vyjížďky zvlněnou krajinou Lužických hor na české i německé straně pohoří, projedete se i Polskem a oblastí Ralsko, která se nachází jižně od Jablonného v Podještědí. Cílem výletů se může stát sklárna Ajeto! v Lindavě, kde bude možné se zúčastnit společné exkurze, stejně jako speciální pivovar Kocour ve Varnsdorfu, prohlédnete si zříceninu Sloup v Čechách, zámek Lemberk, Panskou skálu (populární „Varhany“) u Kamenického Šenova, za hranicí navštívíte (ředitelovu) vesnici Jonsdorf, lázeňské městečko Oybin s typickou lázeňskou promenádou i půvabnou zříceninou (menší horská prémie), větší horské prémie můžou čekat na hraničních vrcholech Hvozd (749m) a Luž (792m), dětem se bude líbit nejen mini-zoo a trampolína s dětským hřištěm na nedalekém ranči Malevil, ale určitě i motýlí dům v Jonsdorfu (rodinné vstupné 14,- euro), kde se to hemží i ještěrkami, hady a pavouky.

Dalšími cíli můžou být Mimoň i nedaleká průrva Ploučnice a také třeba česko-německo-polské trojmezí u Hrádku nad Nisou se zajížďkou do historického centra Žitavy. Bezpočet tras pro horská kola najdete přímo v CHKO Lužické hory, kde obklopeni pískovcovými skalami a hlubokým lesy bude zaručeně relaxovat vaše mysl (těla už o něco méně…). Pro zájemce plánují pořadatelé Cyklofestu i poznávací projížďku po trati slavného MTB závodu Malevil Cup, a tedy i možnost vyzkoušet si trať, kde se budou prohánět závodníci z celé Evropy při ME v maratonu horských kol, které se tu bude konat v červnu 2012.

Připravena bude bohatá polopenze (bufetový stůl, prase - na ohni) a kvalitní ubytování se zázemím (bungalovy, stany. Pestrý a veselý doprovodný program (soutěže, cyklo-trojboj pro dospělé, dětský závod, tombola, cyklodisco, večerní promítání cyklocestovatelů - o evropských cyklostezkách, o Karibiku na kole, o Portugalsku).

 Samozřejmostí budou večerní přednášky. Například první večer se ujmou přednášek Lucie Kovaříková a Michal Jon, kteří budou povídat o cyklostezkách Rakouska a Německa. Naváží v pátek večer besedou na téma "Karibikem na kole". V sobotu bude Slávka Chrpová vyprávět o cestě tří žen po méně známé poutní stezce do Santiaga de Compostela. Podrobný program naleznete na stránkách Cyklofestu.

Informace o akci najdete na www.cyklofest.cz

 

17.05.2011 - Akce - autor: Press news - 9554x

Související články

  1. Tip na vánoční dárek: kniha Evropou na kole
  2. Lucie a Michal zvou na premiérový Podzimní Cyklofest
  3. Pozvánka na Jarní Cyklofest 2018
  4. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  5. Nová mapa dálkových cyklotras EuroVelo
  6. Jarní Cyklofest 2017 zná místo i termín
  7. Promítací festival Cyklofest Plus už zítra na For Bikes!
  8. Festival Cyklocestování už o víkendu v Hradci Králové
  9. Festival Cyklocestování již tento víkend ve Frýdku-Místku
  10. Zkouška odvahy i test vztahu: český pár vyráží do mrazivé přírody Laponska

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama