Výlety

Kololoď nově i ve verzi pro silničáře

Kololoď nově i ve verzi pro silničáře

Cestovní kancelář Geotour nazvala koncept své originální Kololodi určené pro milovníky galusek a zahnutých řidítek zkratkou SOS - Silniční Ostrovní Speciál. Je to novinka sezóny 2017, v níž bude cyklistům se silničními koly přizpůsoben zejména výklad průvodce s doporučenými cyklotrasami i pro silničáře. Destinace? Samozřejmě Chorvatsko!

 

Chorvatské ostrovy nejsou mezi silničáři příliš známé a rozhodně nejde o tak vděčnou lokalitu jako je populární Mallorka. Ale ve spojení s Kololodí si troufneme říci, že španělský ostrov bude mít přinejmenším slušnou konkurenci. Protože zázemí poskytuje účastníkům zájezdu loď, jsou tudíž pohybliví a každý den si zajezdí jinde.

Výhodou silniční Kololodi SOS je, že vás provede místy, kde je naprosto minimální automobilový provoz. Asfalt je podle průvodců CK Geotour hladší než v Česku, bez děr, často úplně nový a s úžasnými výhledy. Navíc do Chorvatska můžete jet s vlastním kolem aniž byste ho museli složitě balit do letadla anebo si na místě půjčovat nějaké, na které nejste zvyklí.

 

Na mnohých ostrovech a přilehlé pevnině můžete (ale nemusíte) natočit i dost přes 100 km denně, přičemž většinu úseků projedete jen jednou, menšinu dvakrát (zpravidla tam a zpět). Od neděle do další soboty tak můžete najet až k tisícovce kilometrů. Profil je rozmanitý, převážně zvlněný až kopcovitý. Jezdí se většinou po kvalitních silnicích střední šířky s vodorovným značením (čáry dělící i okrajové), výjimečně po užších asfaltových silničkách bez vodorovného značení.

Nejvíc lze na silničním kole najet na Jubilejní a Střední cestě. Pro rok 2017 jsme puncem SOS opatřili první termín Jubilejní cesty: hodně můžete najet na Hvaru, na Korčule, na Pelješci i na pevnině (dost přes 100 km každý z těchto dnů, na Pelješci možná po dva dny). Výjimkou je ostrov Lastovo, na kterém je jen 30 km silnic (chrti je ale můžou projet dvakrát tam a zpět). V pátek, event. v sobotu si můžete dát vrcholovou prémii do 1762 m n. m.

 

Silniční Ostrovní Speciál je nejen pro silničáře, právě jim se však výklad průvodce a itinerář přizpůsobí více než na běžné kololodi. Navíc je pravděpodobné, že se více silničářů sejde na stejné plavbě a pak spolu můžou jezdit anebo sdílet dojmy. Na logem SOS označenou kololodní plavbu se můžou vydat i jezdci na krosových (trekových) nebo horských kolech – např. partneři/partnerky nebo kamarádi silničářů – i ti dostanou informace, na které jsou zvyklí z kololodi.

Pro koho Kololoď SOS není? Pro jezdce „s klapkami na očích“, tedy pro ty, kterým je úplně jedno, kudy jedou. Pro ty, kteří trvají na velkém výběru z různých druhů specifické sportovní stravy podávané v přesnou chvíli. Pro ty, kteří trvají na přesném splnění naplánovaných jízdních dávek za každých okolností. Pro ty, kteří trvají na komfortním ubytování. Pro takové je skutečně lepší vyjet třeba na zmíněnou Mallorku do cyklistického hotelu.

Silničáři se pochopitelně můžou zúčastnit i jiné, logem SOS neoznačené kololodi, pokud jim letošní SOS termínově nevyhovuje.

Více o SOS najdete zde. Další informace ke Kololodi najdete na geotour.cz. A pokud chcete více vědět o tom, jak to na Kololodi chodí, doporučujeme si také přečíst si některou z reportáží o Kololodi na našem webu - například Prodloužené léto s Kololodí a nebo Chorvatské ostrovy na kole s Kololodí: Střední cesta.

 

Foto: Geotour

16.01.2017 - Zájezdy a dovolené - autor: redakce - 25127x

Související články

  1. Na kololoď s českými Chorvaty i chorvatskými Čechy
  2. České mapy Dalmácie znovu slaví úspěch: k dostání jsou už i v Chorvatsku
  3. Slovinsko a Chorvatsko na kole? I s ním vás sem doveze autobus
  4. Kololodní novinky sezóny 2014
  5. Z Makarské riviéry na horu Sv. Jure (1762 m n. m.)
  6. Chorvatské ostrovy na kole s Kololodí: Střední cesta
  7. Jantarová stezka spojuje jih a sever Evropy
  8. Nové mapy dalmatských ostrovů
  9. Kololoď v roce 2012 s novinkami
  10. Prodloužené léto s Kololodí

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama