Výlety

Na kole po stopách Cyrila a Metoděje

Na kole po stopách Cyrila a Metoděje

Turistické informační centrum Mikulčice připravuje již 4. ročník populární a oblíbené cykloturistické akce Velkomoravské stezky 2016.

 

Rádi se účastníte cyklistických vyjížděk krásnou přírodou a současně chcete poznat novou krajinu a lidi spojené s ní? Pak tato akce je určená právě pro Vás. Projedete okruh malebnou krajinou lužních lesů, prohlédnete si významná místa spojená s naší historií a zažijete neopakovatelnou podlužáckou atmosféru u výborného vína a domácích specialit doplněnou o slovácké písničky v podání cimbálové muziky.

 

Volný start a zároveň i cíl je od 9 hodin u Velo pavilonu (muzeum cyklistiky naproti nádraží ČD) v Břeclavi a také v Mikulčicích u Turistického informačního centra. Cyklisté nejprve zavítají na Pohansko, kde budou mít možnost si prohlédnout slovanské naleziště, muzeum lehkého opevnění a za poloviční vstupné i stálou expozici zámečku. Dále na nich čeká krásná projížďka lužních lesů v nivě řeky Moravy. Poté se ocitnou na rozsáhlém a nejvýznamnějším slovanském hradišti z doby Velké Moravy, kde mají cyklisté za snížené vstupné možnost prohlídky slovanského hradiště s průvodcem nebo vyhlídku z věže. K dispozici budou také originální razítka slovanského hradiště v Mikulčicích.

Dalším cílem je Turistické informační centrum v Mikulčicích, kde na účastníky akce bude čekat ochutnávka vína, vinného želé, vinné kyselky, pravých belgických pralinek plněných vinným želé, osvěžující bezové limonády, domácích ledových čajů s mátou a ovocem a spousta dalších specialit. K dispozici bude prohlídka vinařství a následný výlet do sklepních uliček s názvem Putování od historie po současnost. Po cestě zpět do Břeclavi, budou mít cyklisté možnost navštívit kostelní věž v Tvrdonicích a kochat se krásou vinic a lužních lesů regionu Podluží. 

Více informací naleznete na internetových stránkách Turistického informačního centra v Mikulčicích – www.infomikulcice.cz.

 

 

27.06.2016 - V Česku - autor: redakce - 6789x

Související články

  1. Tradice Svatomartinského vína
  2. Kam letos vyrazit na vinobraní?
  3. Tip na výlet: jižní Morava
  4. Nevstupovat! Vinaři zamykají vinice!
  5. Hudba na kole, festival Concentus Moraviae nabídne 15 zastávek
  6. Nenechte si ujít: Na kole vinohrady Uherskohradišťska 2016
  7. Ukončení sezóny na cyklotrase Brno-Vídeň se zúčastnilo 600 cyklistů
  8. Putování za burčákem a Tour de Burčák 2016
  9. Za bílým vínem vyrazte na Uherskohradišťsko, za červeným na Slovácko
  10. V sobotu 19. září se koná Tour de burčák 2015

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama