Domů » Rady

Rady

Novinka od značky BBB pro noční jezdce

Novinka od značky BBB pro noční jezdce

Ať už jezdíte za šera nebo v noci na kole rádi a nebo z donucení (třeba za prací), jistě víte, jak důležité je mít dobré světlo. Firma BBB představí zcela nové kompaktní světlo, které disponuje maximálním výkonem 1300 lumenů. A to by mělo bez problémů stačit pro jakékoliv noční jezdění nejen po silnici, ale i mimo ní.

Nizozemská firma BBB patří vůbec k největším továrnám, které se zabývají výrobou komponentů a doplňků na jízdní kola. V jejím sortimentu snad nechybí nic co byste si na kolo mohli vymyslet a tak je logické, že se nově přidávané produkty snaží zaplnit mezerky, které se v seznamu komponentů občas objeví. Poslední "mezerkou", kterou se BBB chystá vyplnit, je segment hightech LED světel na kolo. BBB sice v nabídce již několik ultrasvítivých světel má, ovšem dosud šlo o spíše kapesní modely se svítivostí pod 500 lumen.

Novinka, kterou se firma BBB chystá představit na letošním Eurobiku, nese označení Scope 1300. Jde o velice kompaktní světlo vybavené dvojicí ultrasvítivých led diod XM-L T6 CREE, které dokáží produkovat při maximálním výkonu 1300 lumenů, což by mělo bez problémů stačit pro jakékoliv noční jezdění nejen po silnici, ale i mimo ní.

 

Světlo je vybaveno vodě odolným duralovým skeletem, který zároveň ochlazuje žhnoucí vnitřnosti díky jemnému žebroví po stranách. Světlo je schováno v kompaktních rozměrech 44x34x52 mm a bez baterie váží 110 g. Kompaktní baterie, kterou lze snadno umístit na rám kola, nebo jen tak do kapsy dresu či batohu, váží 200 g a je velká 105x55x32 mm. Nabíjení baterie probíhá pomocí přiložené nabíječky (doba plného nabití se udává cca 2,5 hod). Výrobce udává, že lze prostřednictvím této baterie také napájet jiné přístroje jako jsou navigace, nebo chytré telefony, které jsou vybaveny USB portem.

Novinka se v sortimentu firmy BBB objeví zřejmě v modelovém roce 2014 a podle informací by se měla její cena pohybovat na úrovni 235 euro.

Kompletní informace o produktech BBB najdete na firemním webu www.bbbparts.com a na webu českého zastoupení www.jmctrading.cz.

 

08.08.2013 - Buď fit na kole - autor: Petr Bureš - 12971x

Související články

  1. Helmy na kolo jsou nepovinným, ale důležitým doplňkem
  2. Bez čeho na kolo nesedat aneb jak předejít případným katastrofám
  3. 5 tipů jak nepřijít o kolo
  4. Přilba, která vám sama zavolá pomoc
  5. Voyaline XLite 100: další chytré cyklistické světlo
  6. Wheely zvyšuje úroveň viditelnosti cyklisty
  7. Zkontrolujte povinnou výbavu svého kola
  8. Povinné ručení pro cyklisty? Neexistuje, ale má alternativy
  9. Podmínky pro jízdu na kole a chůzi jsou lepší
  10. Bezpečnost cyklistů v New Yorku zvyšují i laserová světla

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #1 David1223 - vloženo: 08.06.2014 v 17:08:41

    Svítilna za cca 235eu je asi špatný vtip. To koupí jen blázen. Mám také 1300 lumenů a svítilna stojí daleko méně. http://www.led-expert.cz/ledshop/eshop/19-1-LED-cyklosvitilny/0/5/400-SolarStorm-X2-LED-Cyklosvitilna-1300-lumen

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama