Články

Praha, jak ji možná ještě neznáte: Pražská cyklojízda

Praha, jak ji možná ještě neznáte: Pražská cyklojízda

Doražte na sportovní odpoledne do Karlína s některou z cyklistických skupin, které startují v neděli 17. září 2017 mezi devátou a půl jedenáctou z míst po celé Praze.  

 

Projet se po nejhezčích pražských trasách můžete opět již tuto neděli. Počet míst, odkud budou vyrážet společné cyklojízdy, se vyšplhal letos k číslu 26. Trasy jsou pečlivě vybrané tak, aby vás provedly zajímavými místy a zároveň byly sjízdné i pro rodiny s dětmi. Užít si můžete nejkrásnější místa, jako jsou Prokopské údolí, Modřanská rokle, Chuchelský háj nebo les v údolí Kunratického potoka. Délka tras se pohybuje od 3 do 30 km, vybrat si „svou“ trasu tak může opravdu každý. Účastníci jízd dostanou tričko a zvonek na kolo.

Trasy najdete na webu zde: http://cyklozvoneni.cz/trasa-jizdy/

 

Letošní festival nabízí bohatý program pro celou rodinu. Od dopoledních hodin se můžete těšit na zajímavé hosty, exhibice a workshopy a mnoho dalších aktivit. Dobrá zábava nemůže být bez hudby. O dobrou náladu a příjemný poslech se postará kapela Robinαson, a dále zpěváci Laďa Kerndl a Magdaléna Urbanová. Pro sportuchtivé tu bude Tomáš Eibl, který má připravenou exhibici cyklistického čarování trial show. Akce se zúčastní i Petr Koukal, devítinásobný mistr České Republiky a vlajkonoš české výpravy OH roku 2012 v Londýně. Tento úžasný sportovec s mnoha tituly založil Nadační fond Petra Koukala a jeho projekt „STK pro chlapy“ se snaží podpořit české muže, aby změnili svůj životní styl směrem ke zdravějším návykům.

Na svém vysokém kole dorazí Josef Zimovčák, který se na začátku 90. let svezl na historickém vysokém kole, a to mu změnilo (alespoň částečně) život. A protože všechno, co dělá, dělá naplno, stal se v průběhu let nejznámějším jezdcem na tomto stroji.

Vystoupení skupiny Skipping boys, kteří excelují ve skákání přes švihadlo, určitě nikoho nenechá v poklidu. V rámci doprovodného programu si pak budete moci vyzkoušet slacklining, handbike a monoski. Děti potěší malování na obličej, modelování balónků a vystoupení s klaunem.



Na ty, kdo dorazí na místo na kole, čeká mobilní opravna kol Bajkazyl. U informačního stánku s označením Čistou stopou Prahou si návštěvníci mohou vyzvednout aktuální pražské cyklomapy, na místě bude zabezpečené parkování jízdních kol a pro zájemce je připravená nabídka cyklopříslušenství a cargo kol. Také se tu dozvíte, jak se nejlépe dostat na kole zpět domů nebo kam se vydat po Praze na výlet.

V neposlední řadě na vás čeká Cheese box, tombola a výborné občerstvení (Loving Hut  – veganské jídlo, FruTeaMa – ovocné nanuky, Pivovar Moucha – lahodné pivo, Toskana – farmářské trhy po italsku, Fair trade - Fair Bio + Mlsná Kavka – káva a slané i sladké dobroty, Costa Coffee – skvělý kávový sortiment, Crystalis - …nejkratší cesta k prameni a mnoho dalších).

Akci pořádá spolek NaKole ve spolupráci s hlavním městem Prahou, městskou částí Praha 8 a dalšími 25 městskými částmi a obcemi v okolí Prahy.

 
14.09.2017 - Akce - autor: Press news - 4418x

Související články

  1. Velká jarní cyklojízda vyrazí 22. dubna ze čtyř směrů
  2. První zimní cyklojízda v Moskvě krutému mrazu navzdory
  3. Velká podzimní cyklojízda v Praze již 14. září
  4. Velká podzimní cyklojízda už 14. září
  5. Cesta kolem světa proti roztroušené skleróze
  6. Pražská stromojízda ukáže cyklistům pozoruhodné stromy
  7. Prahou projelo v rámci Velké jarní cyklojízdy 5000 cyklistů
  8. Díky školní cyklojízdě poznaly děti pražské ulice ze sedla kola
  9. Velká studentská cyklojízda v Praze bude 20. září 2013
  10. Pražské Cyklozvonění se letos bude konat na Jižním Městě

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama