Články

Rok 2017 bude rokem elektrokol: záplava novinek na Eurobiku

Rok 2017 bude rokem elektrokol: záplava novinek na Eurobiku

Elektrokola jsou v posledních letech tahouny cyklistického průmyslu jak z hlediska ekonomického, tak z pohledu vývoje a technologií. Přesvědčit se o tom budeme moci i během nadcházejícího veletrhu Eurobike ve Friedrichshafenu, který začíná 31. srpna.

 

 

První pedeleky, kola s doplňkovým elektropohonem, se na trhu objevily před dobrými osmi, devíti lety. Od té doby má tento obor jen jediný směr růstu. Vzhůru! V loňském roce dosáhly prodeje elektrokol v Německu dalšího rekordu, a to 535 tisíc prodaných kusů. A zdá se, že z podobných čísel se obchodníci budou moci těšit i letos.

 

Není proto divu, že do vývoje elektrokol investují nemálo sil a prostředků i výrobci. Ti se zaměřují často na sportovní e-bike modely, jejichž podíl na prodejích je čím dál větší. Pojďme si představit některé z novinek, které nás čekají na nadcházejícím veletrhu Eurobike.

Například výrobce komponentů SRAM nabídne v příštím modelovém roce speciální sadu pro e-biky EX1. Ta spoléhá na podobné technologie, jako výrobce nabízí u dalších sad pro horská kola. Konkrétně jde o osmirychlostní kazetu kombinovanou s jediným převodníkem, což firmě umožnilo použít silnější řetěz a zuby pastorků vyrobit z tvrzené oceli. Od toho si SRAM slibuje, že sada bude lépe připravena na síly, jimiž musí odolávat a které jsou větší než u konvenčních kol.

 

Spolupráce německé firmy Magura a rakouské společnosti WP Performance Systems, která se orientuje na motokros, zase dala vzniknout odpružené vidlici pro elektrobiky. Jde o vidlici robustního designu s upside-down designem, což je v cyklistice stále ještě neobvyklá věc. Na Eurobiku tuto vidlici uvidíme například na elektrokolech značek Haibike a KTM.

 

Pokud jde o elektrokola, je v tomto sortimentu zcela výjimečné postavení společnosti Bosch. Ta vyrábí špičkové elektromotory a i pro rok 2017 si firma připravila něco nového. Na Eurobiku ukáže svůj koncept využívající zdvojenou baterii, díky níž bude mít elektrokolo delší dojezd, a také nový Nyon grafický displej.

Premiéru si na Eurobiku užije nové skládací elektrokolo Elektron od značky Tern, lídra na trhu se skládačkami. Podle výrobce jde o nejkompaktnější elektrokolo na světě, které přitom disponuje 300 Wh baterií.

 

Pokud vás zajímá víc, můžete se do německého Friedrichshafenu vydat sami a některé z novinek si i vyzkoušet. Veletrh se koná od 31. srpna do 4. září a celkově 1350 vystavovatelů zaujme třináct výstavních hal nabitých trendy pro rok 2017. První tři dny jsou rezervovány pro obchodníky, v sobotu a v neděli se brány veletrhu otevřou i pro běžné zákazníky. Lákadlem pro ně je mimo jiné veletržní Demo Area, kde si na celkem 10 kilometrech tratí bude možné vyzkoušet, co prezentované novinky opravdu umí.

 

Více informací najdete na www.eurobike-show.de či www.facebook.com/eurobike.tradeshow. Informace o otvírací době a cenách vstupenek najdete zde.

 

22.08.2016 - Elektrokola - autor: redakce - 10046x

Související články

  1. Specialized Turbo Porto praktický náklaďák
  2. Bosch eBike Systems se zasadí o účinnější recyklaci baterií 
  3. Gogoro představuje Eeyo 1, ultralehké elektrokolo do města
  4. Elektrická silnička od Maserati má prestižní cenu za design
  5. UCI zavádí mistrovství světa na e-biku
  6. General Motors chce vyrábět elektrokola
  7. Leaos je elektrický single-speed s odnímatelnou baterií
  8. oh!bike je jedním z nejlehčím elektrokol do města
  9. Staré kolo na odpis? Nikoliv, Petr Mikulka z nich vyrobí elektrokolo
  10. Krádeží elektrokol přibývá

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama