Rozjeďte to Ve škole o kole na Startovači

Napadlo by vás, že se mnohé desetileté dítě na kole sotva rozjede a před první překážkou raději sleze? Taková je realita, jak ji potvrzují zkušenosti účastníků iniciativy Bezpečně na kole z desítek navštívených škol. Dnešní děti nejsou líné ani nešikovné. Dřív nebo později překonají nejistotu a rozjedou se bez balančních koleček. Jenže víc je nikdo neučí! Dojedou k prvnímu obrubníku, semaforu nebo zatáčce a neví jak na to. Pamatují si, že červená znamená stop, ale jak bezpečně zastavit a pak se rozjet třeba do kopce, to už je problém…

"Putujeme od školy ke škole s hromadou kol, přileb a překážek a učíme třeťáky až páťáky jezdit jistě a bezpečně. Za pět let jsme ve školách, při výstavách, sportovních festivalech, v obchodních centrech, při dětských dnech a jiných příležitostech oslovili přes 20.000 dětí," říká zástupce iniciativy Bezpečně na kole Zdeněk Pól. "Bohužel ani s podporou našich sponzorů ale nemůžeme navštívit tolik škol, kolik bychom stihli. Náš rozpočet na to nestačí. Proto jsme právě spustili crowdfundingovou kampaň na Startovac.cz."

Víc se dozvíte na www.BezpecneNaKole.cz 

"Děti kolo milují a my milujeme práci s malými cyklisty. Pomozte nám získávat další děti pro cyklistiku..."

Foto: Michal Červený

29.02.2016 - Závody - autor: Jan Nemec - 23184x
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #83 valiot - vloženo: 04.04.2016 v 06:03:55

    odpověď na petan — #82 Pane Bureš, váš příspěvek je skutečně komický. Pěkné klíny nám perete do hlavy:-)Kdybyste sem nepsal ty vaše hloupé příspěvky, tak pro svou image uděláte o mnoho více. Opravdu si účtujete za články, které si vaše redakce sama napíše? Pokud to je i v tomto případě, tak se vám nezdá podivné, že se pod článek podepíše váš kolega, součástí článku je rozhovor s panem Pólem a vy tu hovoříte o nějakém účtování (objednané) pozvánky nebo propagačního materiálu? Jestli to je pravda, tak to je na nás, na čtenáře, podvod. Takový článek by měl být označen PR, neboť jste ho vlastně účtovali/neúčtovali ve prospěch akce. Vlastně účtovali, jak píšete (ale myslím si, že lžete).

    Myslím si také, že jste k neúspěchu vybírání peněz na startovači přispěl nejvíce vy sám tím, jak tu odpovídáte. Jste arogantní a napadáte diskutéry. Všimněte si prosím, že lidé vyjádřili především svůj názor k akci tím, že nepřispěli. Akce Bezpečně na kole má na startovači absolutně nejhorší finanční výsledek. A to není jen o tom, že jste o ní napsali vy tady a lákali jste lidi k příspěvku. Takový zásah tady to vaše MTBS na lidi zase nemá.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #82 petan - vloženo: 30.03.2016 v 07:47:06

    odpověď na valiot — #77 Mýlíte se. Na podporu projektu jsme vložili naše peníze, které jinak účtujeme za zveřejnění podobných propagačních materiálů a pozvánek. Jen to není přímou formou prostřednictvím startovače, ale nepřímo. Fakticky by se pak dalo samozřejmě debatovat o tom zdali a jak tento náš příspěvek pomohl, nebo uškodil. Nicméně jaké kroky z toho kdo vyvodí asi necháme na těch, kterých se to týká. Třeba nějaké vaše rady v budoucnu vyslyší.

    1. na tento komentář reaguje valiot — #83
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #81 valiot - vloženo: 30.03.2016 v 07:25:38

    odpověď na Aleš Procházka — #80 Pane Procházko, všechny diskuze všude jsou v podstatě anonymní. Tak to je na internetu odjakživa zařízeno. Nebo vy věříte, že i uvedené jméno místo zkratkovitého nicku vždy sedí ke každé tváři? To by bylo naivní. I vy jste pro mne anonymní, protože vás neznám a je mi i jedno kdo jste.

    A myslím, že v tom máte zmatek. Sám uvádíte, že jste zjistil, že ta dětská akce je jednobarevná a šel jste tedy od toho. Napsal jste doslova toto: " Když jsem zjistil, že se jedná o "jednobarevný" projekt, tak jsem tam žádné informace o našich vyjížďkách pro děti a závodech nedal.

    Víc není co k vaší osobě dodat. Samotnému vám vadí, že to je jednobarevná akce, nebo-li akce jedné firmy.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #79 valiot - vloženo: 29.03.2016 v 17:17:30

    odpověď na Aleš Procházka — #78 Pane Procházko, hysterii tu předvádíte vy, ostatní tu umírněně prezentují jen svůj názor!

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #80
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #77 valiot - vloženo: 29.03.2016 v 06:45:03

    odpověď na panzdenda — #76 Vybraná částka jasně ukazuje na to, co si lidé o celé akci myslí. I to, co si o tom myslí čtenáři MTBS, kde je zveřejněno toto PR. A redaktoři MTBS mají pořád den na to, aby částku dorovnali, když akci tak vehementně podporují:-) Zatím nedali ani tu "blbou" stovku!

    1. na tento komentář reaguje petan — #82
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #76 panzdenda - vloženo: 29.03.2016 v 06:18:35

    Tak se nám akce pomalu chýlí ke konci a ukazuje se, že projekt „Bezpečně na kole“ kromě pár nadšenců, kteří symbolicky přispěli pár korunami, nemá nikdo zájem podpořit. Ani ti, co jeho podporu deklarovali přímo v diskuzi pod článkem. Nic nedali redaktoři mtbs.cz ani podnikatel pan Procházka (to nás asi nepřekvapilo), ani vulgaritami sršící BikerX. Ani halíř nedal žádný známý cyklista. Myslím, že by se i sponzoři projektu měli zamyslet, zdali se akci, která jde naprosto mimo zájem všech, vyplatí přispívat. Vždyť třeba na projekt darujhovno.cz (také na startovači) se už vybralo skoro 10x tolik.

    1. na tento komentář reaguje valiot — #77
    2. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #78
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #75 Šíny - vloženo: 15.03.2016 v 14:44:04

    odpověď na gudy — #74 OK. Já rozhodně nepatřím k těm, kteří by chtěli obhajovat tento projekt. Nebudu ani reagovat na narážky o mém intelektu. Mě urazit nemůžete. Jen se nemohu dívat, jak tu pár nýmandů uraží lidi, kteří se snaží něco dělat. Stejně si myslim, že tohle téma je již plně vyčerpané. Takže pokud máte chuť někoho urážet, můžete něco napsat mně, jsem taky jenom nýmand.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #74 gudy - vloženo: 15.03.2016 v 12:37:32

    odpověď na panzdenda — #73 hrubost, agresivita a nadávky nastupují když chybí argumenty. Většinou to nesvědčí o nějakém nadměrném intelektu.

    1. na tento komentář reaguje Šíny — #75
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #73 panzdenda - vloženo: 15.03.2016 v 12:32:44

    Je pozoruhodné, že v této debatě se příznivci projektu, pana Póla případně pana Procházky projevují poměrně hrubě a agresivně a naopak vyjadřování kritiků je kultivované a prosté invektiv a hrubostí. I to, myslím, o něčem svědčí. Ale zatím nevím o čem :-).

    1. na tento komentář reaguje gudy — #74
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #72 gudy - vloženo: 15.03.2016 v 12:21:10

    odpověď na Šíny — #70 Vyhrůžky sem nepatří. Já třeba také Procházku neznám

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #71 panzdenda - vloženo: 15.03.2016 v 12:20:38

    odpověď na Šíny — #70 Tlučhubové a farizejové jsou ti, co říkají, jak je akce Bezpečně na kole důležitá a prospěšná, ale nedají na ni ani vindru. Mezi ně, bohužel, zatím patří i pan Procházka...

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #70 Šíny - vloženo: 15.03.2016 v 11:27:02

    odpověď na hibiker — #69 Tenhle tvůj komentář jen ukazuje na tvojí úroveň. Pan Procházka že si tady na diskusi propaguje svoje akce? To on opravdu nemusí. Tu jeho akci totiž každej biker zná, stejně jako jméno Aleš Procházka. Dle mého patří mezi top deset lidí, kteří toho v týhle zemi dělají pro biking nejvíce. A kdo seš ty? Koupil sis kolo a teď si myslíš, že můžeš do všecho kecat? Co jsi kdy udělal ty, jen se pochlub? Jak si můžeš vůbec dovolit, nazvat ho tlučhubou!!! Za to by sis zasloužil dostat nos na úroveň uší. Buď rád, že se tady můžeš schovat za hezkou přezdívku.

    1. na tento komentář reaguje panzdenda — #71
    2. na tento komentář reaguje gudy — #72
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #69 hibiker - vloženo: 14.03.2016 v 11:30:52

    odpověď na Giro — #68 Giro, já mám dojem, že diskutuji s dětmi, nebo nedospělými jedinci. Když po mě chce petan, abych napsal konkrétně mou představu a já to udělám, tak to je mimo jeho chápání a věcně se nezapojí a jen mi sdělí že nemusím mít strach, že mé příspěvky nesmaže:-). A ten Procházka to tu používá jako propagaci nějakých svých akcí a navíc je nerozhodný, jestli se mnou souhlasí nebo ne. Jednou napíše " Dobré ráno všem, mnoha věcným argumentům hibikera není co vytknout" a podruhé se "neshodneme v mnoha věcech". Tak jako on nejsou nerozhodné ani ženy:-) Vzláštní je, že já tu uvádím konkrétní fakta a věcně argumentuji a oni po nich volají, ale ještě žádné sami nepředložili, kterým by mi mé názory vyvrátili. Zvláštní je, že se oba akce zastávají, říkají jak je skvělá, ale ještě ani jeden na ní nepřispěl. Jsou to jen "tlučhubové". Omlouvám se, ale jiný trefnější název neznám. A ten Petan, zřejmě někdo zdejší, ten je úplně mimo mísu, ten asi ani neví co sem napíše:-)

    1. na tento komentář reaguje Šíny — #70
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #68 Giro - vloženo: 14.03.2016 v 10:42:19

    odpověď na hibiker — #66 Čau Hibikere,

    se mnou se shodneš.

    Nikde nevidím, s tvé strany, „blití“ (Aleš P.), „házení klacků pod nohy“ (Petan), závist (BikerX) atd.

    Já tedy čtu věcné připomínky a dotazy, kde nejsou žádné osobní ani firemní zájmy, natož nějaké urážky.

    Ze zásahů Petana mám vůbec pocit o snahu odvedení diskuse od prvotního problému.

    To, že se i jiné zájmové skupiny vrhají na státní peníze, jako vosa na bonbon, není argument.

    Klad této diskuze vidím v tom, že je vidět, že cyklisti nejsou o nic lepší než ostatní populace (a ani horší).

    Měj se

    Giro

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #69
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #66 hibiker - vloženo: 14.03.2016 v 07:59:10

    odpověď na Aleš Procházka — #65 V podstatě máš stejný názor jako já. Akci ani vidět nemusíš, stačí se podívat na fotky. Jednobarevný projekt je přesné vyjádření, které jsi trefil.

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #67
    2. na tento komentář reaguje Giro — #68
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #64 hibiker - vloženo: 14.03.2016 v 06:34:45

    V nějaké smysluplné debatě s tebou nemá cenu pokračovat. Ty jsi opravdu absolutně mimo. Ale pobavil jsi mě. Hláška ...ale neboj, tvé příspěvky mazat nebudu... je jedinečná:-)

    Marně čekám, až se na startovači objeví nějaká částka od tebe. Zatím nic. Měl bys přejít od slov k činům a něco přihodit.

    A poradím ti, jestli si někdy vnitřně přeješ, jak píšeš, aby zde lidé nemohli vyjadřovat své názory, zakaž diskuze :-)

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #65
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #63 petan - vloženo: 14.03.2016 v 05:12:56

    odpověď na hibiker — #62 Dík za vysvětlení, bohužel v tvém případě jsem i nadále, mimo tvé/své chápání a hodlám v této pozici setrvat, protože jenom představa, že bych se měl přiblížit tvému myšlení a tomu jak prezentuješ skutečnost mne i mé okolí značně znepokojuje :-) Debaty jsou pochopitelně od toho, aby zde mohl vyjádřit svůj názor každý, leč někdy si opravdu vnitřně přeju, aby tomu tak nebylo. Ale neboj, tvé příspěvky mazat nebudu, jsou totiž natolik zábavné že by to byla škoda. Fajn den!

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #62 hibiker - vloženo: 13.03.2016 v 18:50:29

    odpověď na petan — #61 Ty jsi zcela mimo. Především nemůžet, jako smysluplnu činností trávím svůj čas. Argumentů, proč nepodporovat tuto akci, jsem napsal více než dost. Stačí si je znovu pročíst. Ale musíš rozumět psanému textu. Jsou lidé, kteří mu rozumí rovnu při čtení, ale jsou někteří, kteří se nad tím musí zamyslet ( a někteří ho stejně nepohopí). Zamysli se tedy a zjistíš, že nejen můj problém je, že chtějí vybírat peníze na akci, kde se propagují kola jedné značky,a to mnoha způsoby, nejen koly. Další problém je, že ty děti sedí při akci na kole sotva dvacet minut. Není to málo? Jistě že to je málo. Za tak krátký čas se nenaučí vůbec nic. Tento důvod se ti nezdá jako logický argument? A v textu jsi také nepochopil, že těžko mohu konkretizvat nějaké lidi, když je neznám. Již to chápeš? nebo to budu muset napsat ještě jednou? A jse rád, že akci také podpoříš. Patřičně vysokou čáskou. Nevidm důvod, proč bych tu nemohl něco kritizovat, pokud si to kritiku zaslouží. Od toho tu ta diskuze je.

    A jak by to mělo vypadat? Klidně ať si dělá kolem ho promo jen jedna firma co dělá kola. Ale ať si to platí všechno sama. To by bylo férové a ne žebrat peníze po nějakých sbírkách na internetu. A ať výuka pro skupinu trvé alespoň tři hodiny a déle. Ať se taková tříhodinovka opakuje alespoň třikrát. Skoro deset hodin výuky na kole a vysvětlování pro dítě bude mít teprve smysl. A stejně to bude málo. A ne šup na kolo, tady si to zkus, nasaď přilbu, a další kus. Splnili jsme úkol, uděláme si čárku za návštěvu školy a hurá do další.

    1. na tento komentář reaguje petan — #63
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #61 petan - vloženo: 13.03.2016 v 18:12:12

    odpověď na hibiker — #60 Aha, takže jak by tedy podle tebe měla vypadat akce na které by tým lidí učil jezdit malé děti? Na jakých kolech by měly jezdit? Co kolo, to jiná značka? Nebo nějaký noname krámy z Tesca, aby ti nevadilo že na tom jedna značka "vydělá" víc než druhá? Sorry, ale neustále tady opakuješ jedno a to samé, aniž bys naznačil jak by to mělo tedy vypadat. Upřímně, opravdu bytostně nesnáším lidi jako seš ty, který jediný co umí je neustále kritizovat místo toho aby svůj čas trávili nějakou smysluplnou činností a navíc nejsou schopni faktické debaty v okamžiku, kdy jim docházejí argumenty. Princip této akce přeci není o tom, jestli na tom jedna nebo druhá značka vydělá, nebo ne, ale o tom, že se tady někdo snaží zorganizovat akci která by pomohla někomu jinému, v tomto případě prckům naučit se jezdit na kole. Zatímco ty v tom vidíš peníze pro někoho jiného než pro tebe (chápu, závist je běžná věc i já jí občas zdravě trpím :-) tak já v tom vidím prostě snahu nějaké skupiny lidí dělat dobrou věc a proto všechny takovéto projekty velice rád osobně podpořím. Jinak díky že si konkretizoval ta jména na která jsem se tě ptal, tomu se opravdu musím opět jen smát :-)

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #62
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #60 hibiker - vloženo: 13.03.2016 v 09:52:32

    odpověď na petan — #58 Na takový nesmysl, co jsi napsal, nemá cenu nijak zvlášť odpovídat. Nikde nepíšu, že mě někdo irituje, protože ty lidi neznám. Klacky nehážu, jen upozorňuji na nesmyslnost akce a na to, že profit z ní má především Specialized. Kdyby to dělala Merida, Favorit, Canyon apod., tak budu jmenovat je. Ale oni to nedělají. Už jsi jim ty přihodil alespoň stokorunu?

    A jediný, kdo tu sprostě nadává je pan BikeX (zastánce akce Rozjeď to ve škole), takže se obrať především na něj ať je slušný. On je ukázka typického příkladu, který brání Specialized sprostými výrazy a tedy i on způsobuje, že mnozí tu značku nemají rádi. Mě je lhostejná. Já se jen snažím popsat situaci.

    1. na tento komentář reaguje petan — #61
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #59 petan - vloženo: 12.03.2016 v 19:44:53

    odpověď na BikerX — #49 Poprosím všechny o korektní vyjadřování bez urážlivých slov. Je jasné, že se zde neshodneme všichni se všemi, ale držte se prosím v mezích slušnosti, nebo začneme podobné hanlivé příspěvky nekompromisně mazat!!! Díky za pochopení

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #58 petan - vloženo: 12.03.2016 v 19:20:46

    odpověď na hibiker — #57 Dobrá, můžeš být poněkud konkrétnější? Kteří lidé u Specialized tebe konkrétně natolik iritují, že se snažíš za každou cenu házet klacky pod nohy i těm, kteří za nic nemohou?

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #60
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #57 hibiker - vloženo: 08.03.2016 v 06:54:20

    odpověď na Jitu — #56 Paní, nebo slečno, pokud jde o mne, tak když si přečtete má příspěvky, je v nich asi třikrát uvedeno, že stejný názor bych měl i v případě jiné značky. Myslím, že i jiní to mají stejně. Faktem je, že když si tu člověk v mnoha diskuzí přečte příspěvky, které se týkají Specialized, většina z nich je ke značce velmi nepříznivá. Ale značka sama o sobě za to nemůže. Mohou za to lidé kolem ní, kteří buď pro značku pracují nebo se na ni nějakým způsobem nalepili a chtějí z ní profitovat. Tito lidé jí nepomáhají, ale poškozují ji.

    A věřím, že i vy teď pošlete nějaké peníze na projekt Bezpečně na kole:-) Hezký den!

    1. na tento komentář reaguje petan — #58
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #56 Jitu - vloženo: 07.03.2016 v 18:04:46

    Byla by tady tato diskuze, kdyby za projektem Bezpečně na kole nestál partnersky Specialized?

    Přijde mi to jako hon na čarodějnici. Vše, co je spojeno se značkou Specialized, je špatně.

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #57
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #55 panzdenda - vloženo: 06.03.2016 v 12:52:26

    odpověď na hibiker — #54 Jsem také zvědav, jestli se pan Procházka zachová v souladu ze svými předchozími příspěvky, vyjádří jako podnikatel svoji společenskou odpovědnost a přispěje nějakou systémovou částkou (tedy minimálně 33 tisíc Kč, v optimálním případě 100 tisíc Kč), čímž nám pochybovačům zavře ústa, nebo zda tu jen trollil a prvoplánově propagoval své akce. Agresivní přispěvatel BikerX se, předpokládám, také bude chovat konzistentně, nebude váhat a minimálně podepsaný dres Zdeňka Štybara získá (teda přispěje částkou alespoň 10 tisíc Kč).

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #54 hibiker - vloženo: 06.03.2016 v 08:00:17

    odpověď na Zdeněk Pól — #51 Pane Pól, to pro mě není žádné úsilí napsat sem pár řádek. Tolik času nad tím zase nestrávím. A navíc dělám osvětu. Ona je skutečnost totiž horší, než že já se rozhodl nepřispět na vaši akci "děti". Já se snažím předkládat pravdivé informace, které by měly lidem otevřít oči a ani na vteřinu nepomyslet na to, že by vám přispěli. Protože ta akce nemá podle mého názoru a vašich odpovědí tady na diskuzi smysl, vyjma firmy Specialized. Samozřejmě nemohu tvrdit, že to děláte pro Specialized prvoplánovitě, ale v každém případě má Bezpečně na kole největší význam pro tuto firmu. Píšete, že jste za dobu existence Bezpečně na kole měli na akcích 20.000 dětí. 20.000 dětí vidělo a sedělo na kole Specialized. Nezastírám, že to je geniální myšlenka prezentace. A napsal bych to samé, i kdyby to byla jiná firma, jiná značka. Největší kus práce ale udělal ten pán, co vás také prokoukl v diskuzi na startovači, kde píše o tom, že se jedná o reklamní akci na značku kola. Už toto vás nejvíce diskvalifikovalo od získání cílové částky. A příliš jste tam tomu nepomohl ani svou odpovědí. Myslíte, že se vám peníze pohrnou, když se tam budete s lidmi arogantně dohadovat? To mají lidé velmi, velmi rádi :-)

    A celkem by mě zajímalo, jestli vám přispěl nějakou částkou pan Procházka, zdejší také diskutér, když se vás tak zastává a který si tu udělal pěknou reklamu na svou akci. A nebo, kolik vám přihodil BikerX, co nám tu sprostě

    1. na tento komentář reaguje panzdenda — #55
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #53 Giro - vloženo: 05.03.2016 v 20:49:27

    odpověď na BikerX — #49 Sice jsem řekl dost, ale musím se tě zeptat: Co závidím?

    A protože evidentně máš problém s pochopením textu ještě jednou: Co závidím? Prosím tě o odpověď na tuto otázku, samozřejmě můžeš napsat i něco jiného, ale prosím tě pomoz mi, chci se polepšit a proto do třetice: Co závidím?

    Jinak musím říct, že jde z tebe strach, myslím to doopravdy. Až se zase budou měnit dějiny, ty budeš spravedlivě věšet pomýlené.

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #52 BikerX - vloženo: 05.03.2016 v 19:20:36

    odpověď na vr40 — #50 Reagoval jsem tím na příspěvek č. 46 kde kolega zmiňuje, že k nečemu takóvému dochází. Já si myslím že k ničemu takovému nedochází a pokud by se tak stát mělo, souhlasím s tím, že by to byl návrat do minulosti a rozhodně si to nepřeji!!!

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #51 Zdeněk Pól - vloženo: 05.03.2016 v 19:06:54

    odpověď na hibiker — #47 Vaše konspirační teorie začínají do sebe zapadat, že? :) Ve skutečnosti, ač nemáte jméno, ještě víc jste prozradil o sobě. Vynaložil jste vskutku značné úsilí do prostého sdělení, že kampaň Ve škole o kole na Startovači nepodporujete. Víc ve Vašich textech bohužel nenacházím. Fakta Vás nezajímají a v přesvědčení, že zbytek populace si není bez Vás schopen udělat vlastní názor, se zvládáte utvrzovat sám. Nemám Vám tedy víc co nabídnout. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu.

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #54
    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #50 vr40 - vloženo: 05.03.2016 v 18:26:27

    odpověď na BikerX — #49 Prosím tě, pane chytrý BikereX, který tu sprostě nadáváš, můžeš mi vysvětlit tuto svou větu? "Myslím že mtbs jako jedno z mála cyklomédií stále ponechává své diskuse otevřené všem názorům včetné těch často pomýlených ...! Zřejmě tím chceš říci, že by se tu měly nechávat jen názory, které se budou cenzurovat a které se budou nějakým Pólům nebo majiteli servru hodit. Zřejmě jsi zamrzl někdy v bolševické době. Popros mámu, ať ti dá pár facek za ty nadávky.

    1. na tento komentář reaguje BikerX — #52
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744