Výlety

Saalfelden a Leogang lákají na e-biking a kulinářské speciality

Saalfelden a Leogang lákají na e-biking a kulinářské speciality

Náročné terény v oblasti Saalfelden-Leogang v rakouském Solnohradsku jsou díky elektrokolům výrazně snesitelnější. Kromě horské scenérie si e-bikeři mohou vychutnat i celou řadu gastronomických specialit z místní kuchyně.

 

Výhody jízdy na elektrokolech jsou širokého spektra. Nejde jen o úlevu pro nohy a klouby, ale i to, že je jízda zvlášť v náročném horském terénu přece jen méně náročná a dostupná pro širší spektrum cyklistů, kteří se díky tomu mohou více soustředit na okolní krásy než jen na tvrdé výšlapy. Elektromotorek zabudovaný v rámu kola přibližuje cyklistiku všem vškovým kategoriím a je námětem pro rekreační aktivity i pro celé rodiny. V oblasti Saalfelden-Leogang v Rakousku jsou průkopníky cyklistiky jako takové a e-bikingu rovněž. Svědčí o tom třeba letošní novinka, kdy zde byla zavedena síť dobíjecích stanic pro elektrokola (vizte článek E-biking v oblasti Saalfelden-Leogang).

Na elektrobiku ujedete na jedno nabití baterie v horském terénu přibližně 70 km.V Saalfelden-Leogangu je přitom značeno asi 720 kilometrů tras pro horská kola a elektrobiky a 480 kilometrů tras v údolích. Plánovat výlety můžete třeba s pomocí interaktivní bikové mapy: www.saalfelden-leogang.com/en/activities/summer/biking/digital-biking-map. Půjčit si elektrokolo můžete u Sport Mitterer, Sport 2000 Simon a také u některých hotelů.


 

Region se ale snaží poskytovat ty nejlepší služby pro cyklisty obecně a tak Saalfelden-Leogang láká na na nespočet partnerských hotelů a horské chaty. V Leogangu si můžete dobít baterku v chatách Alte Schmiede, Riedelalm, Seealm, Knappenstube a také na stanici lanovky. V sousedním Saalfeldenu jsou partnerskými podniky Ritzenrestaurant, Saliter Hof, Brückenwirt, Theurerhof, Örgenbauernalm and Winklhof. Celkem zhruba 30 horských chat v okolí snese označení "Cyklisté vítáni", neboť nabízí i specificky cyklistické služby jako jsou základní servisní opravy a také chutné jídlo. Při zastávce na některé z horských chat si tedy můžete vychutnat i některé krajové speciality či osvěžující nápoje.

 

Pokud sháníte ubytování v oblasti Saalfelden-Leogang, vybírat z "bikers friendly" hotelů můžete zde: www.saalfelden-leogang.com/en/activities/summer/biking/bike-accommodations/

Novinky z regionu Saalfelden-Leogang najdete zde: www.saalfelden-leogang.com/en/ nebo zde: www.facebook.com/SaalfeldenLeogang. Více o provozu Bikeparku Leogang zjistíte na adrese www.bikepark-leogang.com nebo zde: www.facebook.com/Leogang.Bikepark.

 

10.08.2016 - Za hranicemi - autor: Press news - 11584x

Související články

  1. Mistrovství světa v silniční cyklistice hostí Innsbruck
  2. Rakouský Leogang láká na podzim cyklisty, milovníky ferrat i dobrého jídla
  3. Rakouský Leogang láká zkušené bikery, romantické duše i rodiny s dětmi
  4. Dolní Rakousko: tipy na cyklovýlety doplněné výborným jídlem
  5. Na cyklodovolenou i s dětmi? Zkuste Dolní Rakousko
  6. Cyklostezka Brno-Vídeň, součást dálkové trasy EuroVelo 9
  7. Drávská cyklostezka a Via Carinzia
  8. Vyzkoušeli jsme nejdelší trail pro horská kola v Evropě!
  9. Cyklistická sezóna se v Saalfelden Leogang spustila naplno
  10. Cyklovýlet okolo Klopeiner See a dalších pěti jezer v Korutanech

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama