Články

Štybar opět vítězí

Štybar opět vítězí

Po třítýdenním výpadku způsobeném zraněním kolene se český cyklokrosař znovu vrátil na závodní tratě. Po dvou třetích místech se již mistr světa Zdeněk Štybar dočkal vítězství - včera vyhrál v belgickém Bredene závod Sylvestercross, což je s blížícím se mistrovstvím světa nadějné.

Před měsícem po přetěžkém blátivém závodě v Hamme-Zogge se Štybarovi zanítilo koleno. Mistr světa dostal od lékařů doporučení koleno šetřit, když se stav po pár dnech výrazně nezlepšil, musel přerušit soustředění svého týmu Telenet-Fidea ve španělské Almerii a namísto startu v závodě světového poháru v Igorre se vrátil odpočívat domů do Belgie. Rozhodnutí lékařů znělo jasně: deset dní bez tréninku a celkem tři týdny bez závodů.

Původní scénář zněl tak, že Štybar bude závodit znovu až po Novém roce. V půlce prosince už ale trénoval na Mallorce společně s dalšími cyklisty - mimo jiné i s Romanem Kreuzigerem - a začal uvažovat nad návrtem k závodění koncem prosince. Během soustředění měl k dispozici i svého fyzioterapeuta, se kterým své pocity z tréninků konzultoval.

Vynucená zdravotní pauza Zdeňkovi Štybarovi kupodivu tolik neuškodila. Sice přišel o možnost obhájit vítězství v celkovém pořadí světového poháru i GvA a Superprestige, ale na konci prosince se již vrátil k závodění. V pondělí 27. prosince, tedy měsíc od svého posledního závodu, dojel třetí v Diegemu. Večerní závod za umělého osvětlení byl pro něj návratem povedeným - nestačil jen na Belgičany Nielse Alberta a Sven Nyse. Český závodník byl dokonce na závodění tak natěšený, že hned po startu krátce vedl. „Nechal jsem se unést emocemi, bouchly ve mně saze za celý měsíc bez závodů, a jel jsem úplný doraz,“ uvedl Štybar na svých stránkách. Třetí místo pak český cyklokrosař označil za své velké vítězství a zopakoval jej i tři dny nato v pátém závodu GvA v Loenhoutu, kde dojel opět třetí za Albertem a Nysem.

Nyní je už ale rodák ze Stříbra opět na vítězné vlně. První triumf po zdravotní pauze vybojoval 30. prosince v závodě 2. kategorie UCI v Bredene, když ve spurtu porazil Svena Nyse. Navázal na svůj loňský triumf a stejně jako před rokem získal za vítězství skútr značky Vespa! „Jsem rád, že se mi to povedlo, moc jsem chtěl tu motorku vyhrát. Přítelkyně Ine bude mít aspoň vlastní skútr a nemusíme se o něj v létě hádat,“ uvedl pro svůj web Štybar. Vybojovat vítězství pro něj ale nebylo úplně jednoduché. V polovině závodu odjel s Belgičany Albertem a Nysem. První jmenovaný chyboval v posledním kole a ze hry o vítězství vypadl, mezi Štybarem a Nysem pak rozhodl závěrečný spurt.

„Bylo to těžší, než jsem čekal, hodně rychlý závod. Nejdůležitější ze všeho je, že koleno drží, protože to byl třetí závod během čtyř dnů. Je krásné zase zažít pocit vítězství a doufám, že na něj dokážu navázat," svěřil se prostřednictvím svých internetových stránek fanouškům.

Na Silvestra ale český šampión žádné bujaré oslavy a ponocování rozhodně nechystá. Hned na Nový rok jej totiž čeká závod v Baalu, do něhož opět nastoupí s nejvyššími ambicemi. Vrcholem sezóny pak bude pro úřadujícího mistra světa obhajoba jeho titulu na trati mistrovství světa v německém Sankt Wendelu.

O duhový trikot se zde utkají cyklokrosaři 29. a 30. ledna 2011. "Určitě bych rád titul mistra světa udržel, ale svět se mi nezboří, když se to nepovede. Teď jsem rád, že jsem zpět na pódiu a můžu závodit," uvedl Štybar pro cyclingnews.

Foto: MTBS.cz

31.12.2010 - Sport - autor: Tomáš Gladiš - 5683x

Související články

  1. Informace před MS v cyklokrosu v Táboře 31.1.-1.2.2015
  2. Komisaři hledali u medailistů cyklokrosového mistrovství světa motorek
  3. Mistrovství světa v cyklokrosu 2014: divácký servis
  4. Cyklistka Marianne Vos chce letos tři tituly mistryně světa
  5. Mistr světa Sven Nys chce z cyklokrosu udělat formuli 1
  6. Česko zůstalo na mistrovství světa cyklokrosařů bez medaile
  7. Mistryně světa Marianne Vos s muži závodit nemůže
  8. Cyklokrosař Štybar pošesté mistrem ČR
  9. Uničov přivítá mistrovství republiky v cyklokrosu
  10. Z Plzně se světový cyklokros přesune do Tábora

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama