Články

Turistické agentury vidí v elektrokolech velký potenciál

Turistické agentury vidí v elektrokolech velký potenciál

Překonat Alpy, ať už pěším přechodem či na kole, je jedním z nejhezčích zážitků, který můžete začít. Zároveň nepatří k těm fyzicky jednodušším. I proto se začínají tamní centrály cestovní ruchu zaměřovat na e-biky, protože s masivním růstem sortimentu elektrokol se rozšiřuje i základna cyklistů, kteří se na takovou cestu mohou vydat.

 

Více zábavy, méně bolesti. Takový je dojem těch, co si poprvé vyzkoušejí horské kolo s přídavným elektropohonem. E-bike oceňují především v náročných a dlouhých stoupáních, kde elektromotor pomůže jejich svalům. Ve výsledku vyjedou i tam, kam by si třeba kvůli kondici nebo věku už netroufali vyjet. A na konci dne slaví nejen hezký pocit z projížďky, ale i vyšší číslo ujetých kilometrů na tachometru.

 

Pohoří Alp láká k přejezdům na horském kole od 90. let, tento trend nastavil zakladatel a dlouholetý vydavatel časopisu Bike Uli Stanciu. Od té doby byly otevřeny desítky nových cyklotras přes Alpy a v oblasti cestovního ruchu se transalpinské zájezdy a výlety staly bestsellery. Dnes existuje široká nabídka takových akcí od lehkých zájezdů s průvodcem přes gurmánské zážitkové transalp zájezdy až po extrémně náročné akce s ticísovkami nastoupaných metrů denně.

Pomalu se začínají objevovat nové zájezdy, a to ty zaměřené na e-bike. Zatím jsou tyto druhy nabídek stále ještě v plenkách a letos s nimi začíná dlouholetý specialista na Alpy Alps Bike Tours, v jehož nabídce více než stovky transalp zájezdů jsme našli dva pro e-bike. Dá se však očekávat, že tyto snahy budou v příštích sezónách zintenzivňovat a následovat budou i další kanceláře.

 

Očekávají to i turistická centra cestovního ruchu v Alpách, které k e-bikům vzhlíží jako k velmi nadějnému způsobu jak přilákat další turisty do oblíbených center. Otevřeni jsou například v regionu Kronplatz v Jižním Tyrolsku. "Trendem je, že dálkové transalpinské trasy jezdí nejvíce lidí na horských kolech. Elektrokola značně rozšiřují tuto cílovou skupinu a otevírají nové možnosti. E-bikeři jako cílová skupina nepotřebují vždy technicky náročnou stopu, ale spíše potřebují scénické trasy, pro které nutně nepotřebujete e-MTB," uvědomuje si Artur Costabiei, ředitel turistického sdružení Kronplatz.

 

31.08.2017 - Elektrokola - autor: Tomáš Gladiš - 5502x

Související články

  1. Kolo budoucnosti od Škodovky
  2. Slovenský Volkswagen vytiskl kolo na 3D tiskárně
  3. Jak vybrat horské elektrokolo?
  4. K železnému kříži na Col de la Croix de Fer
  5. Na kopci srpna si můžete vyšlápnout Stelvio bez automobilového provozu
  6. Savojské Alpy: po stopách Tour na Cormet de Roselend
  7. Dovolená na kole v Solné komoře
  8. Col de la Madelaine: jeden z kopců Tour de France
  9. Zažijte to nejlepší z francouzského endura. První třídou!
  10. Sladká dovolená v Solné komoře

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #4 Marekstvrz - vloženo: 15.07.2021 v 22:31:04

    Já jsem dál skoro 50 tisíc, kupoval jsem kvalitní elektro kolo, které má i ostatní komponenty na velmi dobré úrovni. Koupil jsem ho z obchodu fitham .cz, kde se specializují na dobré vybavení pro sportovce.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Marazida - vloženo: 13.07.2021 v 22:45:27

    Na kolik přijde elektro kolo, které zvládne 150 km? To mi rozhodně nepřijde jako málo, s tím už se dá podniknout pěkný výlet.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 Marekstvrz - vloženo: 09.07.2021 v 14:31:48

    Já jsem vybíral elektro kolo právě podle jeho dojezdu, vybral jsem kolo, které je pohodlné a bez problému zvládne na jedno nabití okolo 150 km dojezd. Kolo má středový motor a i komponenty na kole jsou velmi kvalitní. Záleží, kolik do elektro kola chcete investovat?

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 Marazida - vloženo: 07.07.2021 v 16:00:05

    Koupi elektro kola plánuji už několik měsíců. Teď jsem se konečně dostal k jeho výběru. Poradíte mi, co by takové elektro kolo mělo mít? A která mají nejlepší dojezd?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama