Výlety

Ve Špindlerově Mlýně bude otevřen nový bikepark

Ve Špindlerově Mlýně bude otevřen nový bikepark

Čtyři tratě různé náročnosti jsou součástí nového bikeparku ve Špindlerově Mlýně. Trek Špindl Bike Park otevře své brány 25. května, kdy si zájemci mohou poprvé tratě i kola a doplňky z místní půjčovny vyzkoušet. Projet se tu mohou nejen zkušení bikeři, ale i úplní začátečníci.

Zima již definitivně opustila i nejvyšší české hory. Lyžaře tedy střídají turisté a cyklisté. A právě dnes bude tato obměna dokonána. Ve Špindlerově Mlýně, jednom z turistických center Krkonoš, bude odstartován letní provoz a oficiálně otevřen nový bikepark.

Oficiální otevření Trek Špindl Bike Parku je v plánu v pátek 25. května od 9.00 hodin, program tu však bude probíhat celý víkend. Po celou sobotu i neděli (9.00 – 18.00 hodin) budou tratě bikeparku otevřeny k volnému ježdění. V sobotu večer bude v areálu ve Svatém Petru probíhat od 20 hodin bikepárty a v neděli tradiční sjezdový závod Schpindel Opening.

Po celý víkend si můžete vyzkoušet nejen připravené a nově vyladěné traily, ale i kola, helmy a chrániče, které jsou připravené k půjčování v místní půjčovně. Tu najdete přímo pod nástupní stanicí lanovky ve Svatém Petru. K dispozici jsou zde speciály pro sjezd, freeridová kola i kola výlety po okolí. Na své si zde tedy přijde každý. A totéž lze říci i o tratích. Ty jsou ve Špindlu připraveny hned čtyři a na jejich vzniku se podílel úřadující mistr republiky ve sjezdu Michal Maroši. Ten je také patronem celého areálu.

 

 

Nejjednodušší trať Touristic Downhill měří sedm kilometrů a hodí se i pro začátečníky, rodiče s dětmi a amatérské bikery. Start je vedle horní stanice lanové dráhy Svatý Petr – Pláň a trať vede zpočátku po horské štěrkové svážnici, dále pak po asfaltu a dolní část po panelové cestě zpět k lanové dráze Svatý Petr - Pláň. Je to příjemná vyhlídková projížďka.

O něco náročnější je pak trať Freeride, která měří 2800 metrů. Z rozjezdové věže u horní stanice lanové dráhy Svatý Petr – Pláň vede po modré sjezdovce s častými odbočkami do okrajové části přilehlého lesa. Je méně technicky náročná, má spíše freeridový charakter a je zábavná pro širší okruh jezdců. Je na ní množství klopených zatáček, hliněných i dřevěných skoků, dřevěných lávek (viz. Stump Trail) a její povrch je na mnoha místech doplněn štěrkovým materiálem pro příjemnější pocit z jízdy. Součástí Freeride DH tratě je půlkilometrový Stump Trail, který vede od horní stanice lanové dráhy Hromovka. Jedná se o trail spíše pro pokročilejší a zkušenější jezdce, kteří se v této části plně vyžijí na profesionálně vytvořených lávkách s množstvím skoků, klopenek a umělých vln. Na trail se napojíte z Freeride DH sjezdové trati u horní stanice lanové dráhy Hromovka. Po asi 500 metrech se Stump Trail opět sbíhá s původní Freeride sjezdovou tratí a pokračuje do Svatého Petru ke spodní stanici lanové dráhy.

 

 

Nejnáročnější tratí je Start Race Downhill, která vede v trase lanové dráhy přímo pod sedačkami. Je technicky náročná s velmi obtížnými pasážemi, které zvládnou jen zkušení jezdci. Její náročnost splňuje veškeré požadavky pro pořádání závodů jak republikového, tak i světového charakteru. Na trati jsou přírodní i uměle vytvořené skoky, krátké dřevěné lávky a její povrch je tvořen, hlínou, kameny, lesní půdou s kořeny a i menšími skalkami. Žhavou novinkou je pak zbrusu nový trail “Deep forest”, jehož vznik měl na starosti Michal Maroši.

Více na www.bike-spindl.cz

24.05.2012 - Aktuálně - autor: redakce - 8252x

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama