Výlety

Vyjížďka po Giant Křivoklátských okruzích – 26. června

Vyjížďka po Giant Křivoklátských okruzích – 26. června

Pro příznivce silniční cyklistiky máme dobrou zprávu – je tu v pořadí druhá letošní společná vyjížďka po Giant Křivoklátských okruzích.

Ta první se uskutečnila ve středu 22. května, jejím sponzorem byla kalifornská legenda sportovní výživy GU Energy. Počasí ale tehdy bohužel vůbec nepřálo, tak doufejme, že tentokrát bude Svatý Petr na naší straně! Partnerem vyjížďky bude opět značka GU Energy (více na progresscycle.cz a guenergy.com) – každý účastník tak obdrží na cestu elektrolytický nápoj a gel v hodnotě 85 Kč!

Jako termín druhé vyjížďky si do svých diářů můžete zapsat středu 26. června. Odjezd bude jako obvykle v 17.00 hodin z parkoviště u prodejny Progress Cycle v Hostivici. Na místě pořadatelé vyberou nejvhodnější trasu či trasy, které budou nejlépe vyhovovat momentální situaci a složení účastníků (dvě trasy = dvě výkonnostní skupiny).

Zájemci o vyjížďku, přihlaste se, prosím, předem ZDE.

 

Projekt Křivoklátských okruhů jsme vám podrobněji představili v článku Křivoklátské okruhy nabízejí 450 km cyklistických tras. Jde o pilotní projekt vybudování systému atraktivních silničních cyklistických tras různé obtížnosti ve Středočeském kraji, využívající komunikace s minimálním provozem, ale současně kvalitním povrchem pro pohodlnou a co možná nejbezpečnější cyklistiku. Cílem tohoto projektu je nabídnout vhodnou alternativu ke stávajícím cyklostezkám, jejichž trasa často kombinuje jízdu po běžných komunikacích s terénními úseky, které mohou méně zdatným cyklistům a těm bez vhodného vybavení způsobovat problémy. Vzorem jsou evropské regiony (Itálie, Francie, Španělsko) s propracovaným systémem silničních rekreačních okruhů pro cyklisty.

 Oblast Křivoklátských okruhů je vymezena silnicemi E48 a E50 a nejdelší trasy dovedou cyklisty až do okolí hradu Křivoklát. Vytipovaným hlavním výchozím bodem je město Hostivice, lehce dosažitelné autem z hlavního města a současně dostupné s menším dojezdem i z konečné metra (trasa B – Zličín).

V Hostivici je vybudováno hlavní nástupní místo na většinu cyklotras, vybavené velkoplošnou mapou oblasti a popisem všech cyklistických tras včetně schránky s mapami „do kapsy“ a v budoucnosti i základním servisním vybavením, to vše doplněné o stojany pro jízdní kola. Současně zde je i hlavní „meeting point“ pro cyklisty, kteří neradi jezdí na kole osamoceni.

Pro aktuální informace o Giant Křivoklátských okruzích sledujte novinky na webu www.krivoklatskeokruhy.cz a facebooku. A můžete se také stát členy Klubu pražských cyklistů. Nic to nestojí!

19.06.2013 - Aktuálně - autor: Press news - 8809x

Související články

  1. Za rodným domem Antonína Dvořáka
  2. Údolím řeky Berounky do přírody, za historií, i skvělou gastronomií
  3. Druhá cyklistická sezóna v CHKO Brdy zahájena
  4. Výlet na kole na zámek Loučeň poučí i potěší
  5. Českým Krasem ze Srbska do Ameriky a zase zpět
  6. Českým krasem: Po stopách českých králů
  7. Od zámku v Brandýse podél Labe
  8. Z Votic do Prčic jako nic
  9. S dětmi do zámeckého parku ve Veltrusech
  10. O nejlepšího vrchaře Středních Čech

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama