Články

Z kávových kapslí vznikl rám kola

Z kávových kapslí vznikl rám kola

Možná i vy používáte doma nebo v práci kávovar Nespresso a kladete si otázku, co se děje s kávovými kapslemi po vyhození. A odpověď je prostá: je možné je recyklovat a ze získaného hliníku vyrobit něco nového. Třeba rám jízdního kola.

 

Značka Nespresso používá jako obal pro kapsle s kávou hliník, který je v potravinářském průmyslu používán jako obalový materiál zcela běžně. Hliníková kapsle umožňuje zachovat čerstvovst a kvalitu kávy uvnitř. Zároveň je to materiál, který je 100% recyklovatelný. Značka Nespresso recykluje hliník z kapslí v České republice již od roku 2014, kdy byl spuštěn recyklační program ve spolupráci s lokálním partnerem. Téma recyklace hliníku nám není lhostejné. Obracíme se proto na členy našeho Clubu, aby se do recyklace aktivně zapojili,“ uvedla v tiskovém prohlášení Lucie Chrástecká, manažerka Nespresso Clubu.

 

V roce 2017 chce společnost Nespresso rozšířit povědomí o možnosti recyklace hliníkových kapslí, a to hned několika různými způsoby. Jedním z projektů, na nichž chce Nespresso ukázat, jak je recyklace důležitá, je lokální projekt "Second Life" realizovaný společně s výrobcem jízdních kol Festka - designové dráhové kolo, které vychází z modelu Festka Doppler.

 

Dráhový speciál Festka limited edition for Nespresso je vyrobený z použitých Nespresso kapslí zpětně odebraných na českém trhu, je výjimečný ve spojení hliníkových a karbonových trubek. Na výrobu hliníkové části jeho rámu bylo třeba 995 kapslí. Za designem kola stojí dvorní grafik značky 
Festka Tomáš Hnida, který se inspiroval jak všemi 21 barvami kapslí Nespresso, tak jejich tvarem.

 

Jediný originál kola Festka Limited Edition for Nespresso byl vydražen během úvodního víkendu Mercedes-Benz Prague Fashion Week za 160 000 Kč a celý výtěžek putoval na podporu Nadace Terezy Maxové, která mění životy dětí v dětských domovech.

 

29.03.2017 - O čem se mluví - autor: Tomáš Gladiš - 5990x

Související články

  1. Kaufland nabízí zákazníkům unikátní stojany na kola
  2. Unikátní kolo české výroby se chystá do světa

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama