Články

Zdolejte Ještěd a pomozte handicapovaným

Zdolejte Ještěd a pomozte handicapovaným

Ve čtvrtek 3. srpna bude stát Birell brána v rámci projektu Nezastavitelní v Liberci, od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna pak na Ještědu. V pátek v 11.00 hodin se tu mohou lidé setkat s ambasadorem projektu, Jiřím Ježkem a Nezastavitelnými Míšou, Romanem a Jirkou. Proběhne zde také souboj v jízdě na handbiku.

 

Třináct handicapovaných, kteří se chtějí vrátit zpátky k aktivnímu způsobu života. To jsou Nezastavitelní. Od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna vždy od 10:00 do 18:00 hodin jim každý návštěvník Ještědu může pomoci svým pohybem k jejich vysněnému sportovnímu vybavení.  Potřebují handbiky, speciálně upravená kola a jiné sportovní pomůcky. 

Birell brána stála nedávno v Adršpachu

 

Handicapovaným může pomoci každý. Pod vrcholem Ještědu, na hlavní stezce u chaty Ještědka, bude od pátku 4. srpna do neděle 6. srpna umístěna speciální brána. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell 5 Kč. Ti, co nechtějí na Ješted, mohou přispět u brány v centru Liberce, kde brána vyroste ve čtvrtek 3. srpna.

Jiří Ježek

 

V pátek 4. srpna dopoledne se lidé mohou u brány setkat také s ambasadorem projektu, Jiřím Ježkem a Nezastavitelnými Míšou, Romanem a Jiřím. Ti se na místě utkají v jízdě na handbiku. Podpořit Nezastavitelné a vyzkoušet si jízdu na handbiku mohou u Birell brány i návštěvníci.

Jedním z pravidelných účastníků aktivit u brán je i Nezastavitelný Roman Ulč. „Od začátku projektu jsem byl téměř na každé bráně a na další se ještě chystám. Vždy se těším, že potkám zajímavé lidi, a že si udělám výlet. Kdo ještě nemáte na pátek či víkend plány, určitě přijeďte. Zasportujete si, a ještě pomůžete dobré věci,“ nadšeně dodává Roman, kterému v jeho 23 letech při chemické havárii v práci poleptal hydroxid sodný obličej. O jedno oko přišel v podstatě hned a na druhé vidí jen málo.

 

 

Projekt Nezastavitelní organizuje již čtvrtým rokem značka Birell. Patronem Nezastavitelných je legendární český paralympionik Jiří Ježek. Více o projektu a seznam všech bran naleznete na www.nezastavitelni.cz.

 

Seznam stránek článku:

  1. Zdolejte Ještěd a pomozte handicapovaným
  2. Kdo z Nezastavitelných bude na Ještědu?
02.08.2017 - Akce - autor: press news - 8065x

Související články

  1. 4. ročník projektu Nezastavitelní pomáhá handicapovaným
  2. Nezastavitelní navazují na projekt Birell jízdy
  3. Češi vyjeli handicapovaným půl milionu korun na nové handbiky
  4. Lidé dosud v Birell jízdě vyjezdili handicapovaným přes čtvrt milionu korun
  5. Handicapovaní se navzájem podpořili na cestě k vysněným handbikům
  6. V Birell jízdě letos můžete pomoci šestici handicapovaných
  7. Startuje 2. ročník projektu Birell jízda
  8. Vytoužené kolo pomůže mladé paralympijské naději do Ria
  9. Soňa Ježková: strážný anděl paralympijského cyklisty
  10. Na Birell jízdách jste vyjezdili 570 tisíc korun!

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama