Spořka trénovala na Mallorce s Alltrainingem

Z posledního soustředění v teple se vrátil kompletní tým České spořitelny–Specialized. Před prvními závody jeho závodníci již ladili formu...

Autor: Tomáš Gladiš
Spořka trénovala na Mallorce s Alltrainingem

Mallorka, největší z Baleárských ostrovů a také největší španělský ostrov vůbec, je oblíbenou destinací cyklistů v rámci zimní přípravy. Nejinak je tomu i u týmu Česká spořitelna–Specialized, jehož barvy hájí kromě mistra republiky v XCO Pavla Boudného a nové posily Matouše Ulmana také další elitní i hobby jezdci. Ostrov si oblíbili pro jeho rozmanitost a pro svůj poslední tréninkový pobyt v teple využili zázemí hotelu Iberostar Royal Cristina nedaleko jedné z nejznámějších pláží Mallorky, kde s nimi ubytování sdílela také početná česká výprava svěřenců Vojtěcha Berana z Alltraining.cz.

Na rozdíl od hobby jezdců, kteří tvořili většinu českého osazenstva hotelu a přicestovali najet základní objem kilometrů, bylo cílem bikerů České spořitelny–Specialized již pomalu ladit formu před prvními závody. Ostrý start do sezony je totiž čeká již na konci března v rakouském Langenlois. Elitní závodníci týmu, tedy Pavel Boudný, Matouš Ulman, Petr Šťastný, Dominik Buksa, Jiří Daněk a Denisa Stodůlková za sebou již navíc jeden pobyt na Mallorce a na Kanárských ostrovech měli, takže jejich cílem již bylo pracovat v intenzitách. Tým doplňoval také triatlet Jan Kubíček, který příznivých podmínek na Mallorce využíval nejen k tréninku na kole, ale i k běhu a plavání jak jeho sport vyžaduje.

Tréninkovou morálku všech závodníků si pochvaloval i manažer týmu Radim Kořínek, bývalý profesionální biker a olympionik, který na Mallorku přiletěl také. „Kluci mají najeto kolem 2500-2800 kilometrů za měsíc. Mají za sebou už tři soustředění, takže by měli být na sezonu nachystaní. Kus práce přes zimu má za sebou Denisa Stodůlková, ta vypadá po zimě výborně. Jen Matouše Ulmana tady trápila horečka, ale věřím, že vše vyleží a v klidu se vrátí do tréninku,“ prozradil Radim Kořínek.

Trénink na Mallorce probíhal výhradně na silničních kolech. Pavel Boudný sedlal S-Works Roubaix, ostatní závodníci model Tarmac a Denisa Stodůlková dámské silniční kolo S-Works Amira. Vše samozřejmě od značky Specialized, která je titulárním partnerem týmu. Denně trávili na kolech pět až šest hodin. „V prvních dnech soustředění mířily tréninky do rovin a zvlněného terénu, v druhé půlce už závodníci jezdili výhradně v kopcích a často nakukovali do závodních intenzit,“ popsal průběh soustředění Radim Kořínek.

Velkou výhodou bylo pro celý tým zázemí, které v hotelu vytvářeli pro své klienty pracovníci tréninkového serveru Alltraining.cz. „Hodně nám pomohli s vyřízením ubytování, transferem na letiště a třeba i servisem kol,“ pochvaloval si manažer spořitelního týmu. Všichni si navíc pochvalovali i hotelovou kuchyni, která byla natolik rozmanitá a bohatá, že veškerou spálenou energii z tréninků snídaně i večeře bohatě kompenzovaly.

Stejných podmínek jako profesionálové si však mohou na Mallorce dopřávat také amatérští závodníci a hobby jezdci. Alltrainning.cz pořádá totiž na Mallorce tréninkové kempy s plným zajištěním – účastníkům, kterých je každý rok od ledna do dubna na čtyři stovky, je k dispozici kromě trenérů také mechanik, masér i fyzioterapeut. Navíc na Mallorku můžete cestovat bez kola a půjčit si na místě některý ze strojů značky Specialized, a to včetně nejvyšší závodní řady S-Works. Během tréninků je účastníkům kempu zpravidla k dispozici doprovodný vůz, který na smluveném místě závodníkům umožní doplnit jídlo a pití a odložit nepotřebné svršky nebo se naopak přiobléct. Zkrátka profesionální podmínky pro všechny. Více o kempech Alltraining.cz najdete zde.

Tým Česká spořitelna-Specialized odstartuje sezonu již příští víkend mezi vinicemi v rakouském Langenlois. „Bude tam i celá česká špička, ale pro nás půjde pouze o seznamovací závod. Pojedeme ho z plného tréninku a navíc nemáme za sebou žádné starty v zahraničí jako konkurence. Pro nás tenhle závod poslouží především k seznámení s novým materiálem a vyladění techniky,“ uzavřel Radim Kořínek.

Foto: Jan Reiner

Přečteno - 10738x Tagy: česká spořitelna specialized
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PreviewVítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
    Vítězný Cape Epic Bikecheck: Ghost Anne Terpstry & Specialized Howie Grottse
  2. TechnikaFotogalerie: Specialized Epic 8
    Fotogalerie: Specialized Epic 8
  3. Tech newsSpecialized Epic 8 - ve znamení 120
    Specialized Epic 8 - ve znamení 120
  4. Týmy a klubyRouvy Specialized 2024
    Rouvy Specialized 2024
  5. Testy - RecenzeSpecialized uvádí nové Propero
    Specialized uvádí nové Propero
  6. Tech newsSpecialized posílil své Turbo Kenevo SL 2
    Specialized posílil své Turbo Kenevo SL 2

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #18 zbenda - vloženo: 19.03.2013 v 23:32:33

    hmm, napadlo vas nekdy, ze to PR neni negativni pro uplne kazdeho? ja bych tam treba klidne jel a to se dost presne zajimam, za jaky sluzby si kde co platim. pokud se clovek dostane do pozice, kdy neresi jestli dat nejaky penize za fungujici servis, tak je tohle docela dost OK. pokud to bude v nejaky rubrice PR, nikdy si to neprectu. takhle vim o te moznosti a ackoliv je to treba drahy, v klidu tam pojedu a necham si dat kompletni peci, potrenuju, odpocnu si od nejakyho reseni svy vlastni levnejsi cesty a vratim se spokojeny z dovoleny... a o tom to je

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #17 Karlik - vloženo: 19.03.2013 v 21:33:22

    odpověď na TomasGladis — #16 PR je PR, nic víc, nic míň. Jde jen o jasně danou rubriku, označení. Na tom není co vymýšlet, omlouvat. Zmínit se ve smyslu "proto mi přišlo přirozené to v článku zmínit" nebo udělat kompletní výpis s citově zabarvenými, podbízivými formulacemi včetně odkazu je sakra rozdíl, když téma Alltrainingu zabírá 1/3 textu...

    Snahu napsat report o tréninku Spořky samozřejmě vítám.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #16 TomasGladis - vloženo: 19.03.2013 v 21:13:14

    odpověď na Karlik — #14 Redakce nemlčí jako dudek. Redakce se snažila přinést nějaké informace o tom, jak to na Mallorce vypadá, jak trénují profesionálové z České spořitelny a co můžete čekat, pokud se tam vydáte s Alltrainingem. Vy všichni jste tam s nimi asi už byli, že všechno víte, ale mně osobně to zázemí tam příjemně překvapilo, proto mi přišlo přirozené to v článku zmínit. Zkuste se vžít do role někoho, kdo tam třeba nikdy nebyl, a takový český ostrůvek na Mallorce mu přijde vhod a třeba rozhodne o tom, jestli tam poletí nebo ne. Opravdu by mě ale nenapadlo, jakou vlnu nevole spustí jeden odstavec.

    odpověď na pro.cycling — #3 A s těmi "plány" gratis to snad ani nemůžete myslet vážně! :-D

    1. na tento komentář reaguje Karlik — #
    2. na tento komentář reaguje Karlik — #17
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #15 +++ - vloženo: 19.03.2013 v 17:18:35

    Karlíku, ten článek je označen jako Teamy - kluby. A vo co jako jde. MTBS z něčeho platí vlastní provoz. Web je přístupný zdarma, informace na něm též.

    Ale klidně nabídni alternativu jak to dělat jinak.

    odpověď na Karlik — #14

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #14 Karlik - vloženo: 19.03.2013 v 16:07:17

    odpověď na Broňa — #10 Kdežto Tvůj názor je smysluplný, slušný, přínosný oproti konkrétní výtce neoznačeného komerčního článku, kde redakce mlčí jak Dudek...

    1. na tento komentář reaguje +++ — #15
    2. na tento komentář reaguje TomasGladis — #16
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #13 VencaS - vloženo: 18.03.2013 v 22:19:40

    odpověď na peti14 — #8 Za chvilku tady na MTBS budeme číst, že Bouda si na konci závodu vždy vychutná svýho Birella, který dodá cyklistům všechny potřebné vitamíny a že za úroky termínovaného účtu u České spořitelny si můžeš už za 2 roky koupit nový brzdový destičky. Samozřejmě s patřičným odkazem na tyto produkty. Takovýhle čtení by se ti líbilo? Mně moc ne. Ale co, reklamnímu masochismu se tady na MTBS evidentně meze nekladou a někteří čtenáři se v tom i zjevně rochní. Hezký večer. PS - Nic proti Birellu, spořce a ani Vojtovi Beranovi nemám, pokud podobný elaboráty budou označeny jako komerční článek.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #12 Broňa - vloženo: 18.03.2013 v 21:21:28

    odpověď na Mark — #11 A ty jsi čí klient, smímli se zeptat? Hlavně mě fascinuje, jak víš kdo z ostatních je čí klient. Pravděpodobně musíš pracovat v "tajné službě", co?

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #11 Mark - vloženo: 18.03.2013 v 21:19:16

    klienti Alltrainingu hlavně se nepo.

    1. na tento komentář reaguje Broňa — #12
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #10 Broňa - vloženo: 18.03.2013 v 20:43:56

    Vy všichni, co zde plivete na ty, kteří se snaží svou prací vám všem něco sdělit o tom, kde se co děje, byste se mohli zaregistrovat. Rád bych věděl, s jakýma frajerama máme tu čest. Tupých keců a idiotských názorů tady každý z vás nasere kybl, ale smysluplný podnět k článku ne. Je vidět, co v těch hlavách máte...

    1. na tento komentář reaguje Karlik — #14
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #9 Zdenda - vloženo: 18.03.2013 v 19:34:33

    Konečně někdo rozumnej...

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #8 peti14 - vloženo: 18.03.2013 v 17:49:54

    PR X NEPR: nevím proč se v tom všichni tak šťouráte, zkuste na to koukat třeba takhle: spořce na soustředění Alltr... zadarmo pomohl, masáž auto mechanik to je úplně jedno a oni muna oplátku dali odstavec do článku, co je na tom špatného? kdyby ste vy VOCASOVÉ co tady jem kritizujete někde pomohli tak jste v tom článku mohli být taky....ale to né jen kecat a kritizovat ty co něco dělají, že? zamyslete se nad sebou!! petan

    1. na tento komentář reaguje VencaS — #13
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #7 Karlik - vloženo: 18.03.2013 v 09:34:09

    Další ze špatně označených reklamních článků Alltraining. Ti musí asi hodně dobře platit, že MTBS crew stojí za to pouštět do pléna takový červený hadr. Jiný smysl článku než PR mě nenapadá. Spíše mě napadá otázka, jestli vůbec MTBS crew zajímá názor čtenářů a vyjádří se zde někdo, anebo jde "jen" o prachy, přízeň Alltrainingu a článek bude bez odezvy jako obvykle.

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #6 adoptovaný syn radima - vloženo: 17.03.2013 v 22:19:49

    předsedo, má pravdu...

    alltraining je komerce, a myslím i hadr na očích normálně smýšlejících bikerů

    furt nechápu sdělení, hledám myšlenku, obohacení čtenářů,ideu,a ono niííííc vy klucí opálený.....

    fotky na mobil vojty docela dobrý, to jako jo...

    sloh,a český jazyk na IQ průměr výše uvedených jsou vážně v pořádku...

    zlatý Martin Horák a jeho neskutečný hlášky z M na mtbs..je to třeba 2 roky zpět...

    prosím neukazovat otci objeviteli M, velkému Romanovi K, blil by velebnosti...

    germáno polepšete se, jinak ti čtenáři začnou číst bike forum, tohle se vážně nedá ani ožralej, a to já jsem neustále..

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #5 Golgos - vloženo: 17.03.2013 v 22:00:52

    Nepovedené slohové cvičení žáka sedmé třídy základní školy. Asi tak bych ohodnotil úroveň článku bez ohledu na to, jestli to je placené nebo ne. Něco tak zoufalého se tu už dlouho neobjevilo. Že by nový trend? :)

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #4 VencaS - vloženo: 17.03.2013 v 21:09:02

    Tak tenhle článek se teda moc nepovedl...kterej lobista si ho nechal napsat? Nerad bych, aby MTBS redakce psala tak, jak někdo píská(platí)?!

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #3 pro.cycling - vloženo: 17.03.2013 v 20:09:25

    odpověď na čumil — #1 Asi má "plány" gratis :D jinak by to byl článek pěknej,bez toho all...

    1. na tento komentář reaguje TomasGladis — #16
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #2 Mark - vloženo: 17.03.2013 v 19:07:38

    ReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama

    ReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #1 čumil - vloženo: 16.03.2013 v 16:25:42

    for Tomáš Gladiš, myslím, že toto patří do PR a ne teamů a klubů.

    Trochu zklamání.

    1. na tento komentář reaguje pro.cycling — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744