Výlety

3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě

3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě

Patříte k těm, kteří v sedle kola rádi objevují nová a nová místa? Dobrou zprávou je, že Evropa je tak různorodá, že vás nikdy nepřestane překvapovat. Jaké cyklotrasy byste si rozhodně neměli nechat ujít?

 

Ať už preferujete vycestovat na druhý konec Evropy, nebo jen k sousedům, z bohaté nabídky cyklostezek si určitě vyberete. Před odjezdem si nezapomeňte sjednat kvalitní cestovní pojištění. Cyklistiku většina pojišťoven definuje jako běžný sport, tudíž cena vaší pojistky se kvůli tomu nezvýší.

Vyzkoušejte cestovní pojištění Porovnej24.cz a najděte si pojištění už od 7 Kč na den.

Jaké destinace si zamilujete vy i vaše kolo?

 

ČERNÝ LES

Tento divoký kout přírody se nachází v jihozápadní části Německa, nedaleko hranic s Francií. Toto pohoří nabízí různorodou krajinu plnou příkrých zalesněných kopců, průzračných jezer a velkolepých skalních útvarů. Tato oblast je protkaná cyklotrasami, takže cyklista si může vybrat trasu, která mu nejvíc vyhovuje. Je libo cestu přes drsné hory, ve kterých nepotkáte živáčka? V Černém lese takovou možnost najdete. Můžete si zvolit trasu přes přírodní oblasti, nebo vybrat cestu, která vás provede přes německá městečka, ve kterých můžete obdivovat architekturu a ochutnat místní speciality na trzích.

Cyklotrasy v Černém lese jsou určené spíše pro zkušené cyklisty, protože členitý terén vyžaduje dobrou fyzickou kondici.

 

DUNAJSKÁ CYKLOSTEZKA

Máte chuť na poklidnou jízdu po rovině podél vodní plochy? Takového zážitku se můžete dočkat při jízdě po dunajské cyklostezce. Jedná se o jednu z nejznámějších cyklostezek v Evropě. Co stojí za její popularitou?

Výhodu představuje její délka – tato stezka vede přes 4 státy (Maďarsko, Slovensko, Rakousko a Německo). Cyklista ji tudíž může projet celou, nebo si vybrat úsek, který mu vyhovuje nejvíc. Výhodou je rovněž její nenáročnost, tudíž je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Na své si přijdou i milovníci architektury díky tomu, že stezka vede přes významná velkoměsta (Budapešť, Bratislavu a Vídeň).

 

VIA FRANCIGENNA

Je libo prosluněnou krajinu Toskánska? Pokud se vám zastesklo po středomořském podnebí, zauvažujte o trase, nacházející se v severozápadní části Itálie, jejímž cílem je Řím. Jedná se o poutní trasu, po které chodili křesťané po staletí ke hrobu svatého Petra. Přestože je tato trasa známá spíše jako poutní, dá se pohodlně zdolat i na kole.

Trasa je dlouhá 1800 km a dá se zvládnout v rámci 20 dnů, ovšem pokud nemáte tolik času, můžete si zvolit jakýkoliv úsek, který chcete absolvovat.

Na této trase můžete obdivovat poklidnou italskou přírodu i nádherná historická města. Trasa vede například přes Parmu, Sienu a končí ve „věčném městě“ Římě.

Mohlo by vás zajímat: Jak snížit náklady na cestování.

 

20.04.2019 - Za hranicemi - autor: Komerční článek - 9164x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  4. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  5. Chcete vyjet na Mount Everest?
  6. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  7. Vychytávky na výlety aneb pohoda a jídlo všude na cestách!
  8. Plánujete dovolenou na kole? Nezapomeňte na dobré pojištění
  9. Dvě trasy sítě Eurovelo se dočkají změn
  10. Tomáš Švaříček v Africe započal dvouletou cestu kolem světa

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Vše pro děti / renderspoint

3D Architectural Rendering Services

Vše pro děti / Jameessmith

Need help with your assignments in London?

Reklama