Domů » Rady

Rady

Aktuální Cykločtení jaro 2011 je tu

Aktuální Cykločtení jaro 2011 je tu

Hlavní novinky z produkce vydavatelství Cykloknihy, rozhovory s cestovateli a autory v jedné osobě a nejen to naleznete v aktuálním vydání čtvrtletníku Cykločtení.

Jak se již stalo zvykem, znovu zdobí obálku vydání časopisu Cykločtení kresba Ivana Křemečka. Tentokrát titulka odkazuje na rozhovor s Markétou Hroudovou a Luďkem Zigáčkem, kteří jezdí na kolech i se svými dětmi v přívěsném vozíku. O této cestovatelské dvojici se v inspirativním rozhovoru dočtete více - třeba to, proč se Markéta coby rodilá "Pražanda" odkojená Vltavou, rozhodla vyměnit lukrativní zaměstnání za život stranou od lidí v podhůří Orlických hor. A nebo také pohnutky Markéty a Luďka vedoucí k napsání knihy "Cyklotoulky s dětmi, vozíkem a nočníkem" s podtitulem Po cyklostezce Odra-Nisa k moři na Rujanu a Polskem zpět domů - tento jejich cestopis ostatně vydavatelství Cykloknihy vydalo jako jednu z posledních novinek.

 

 

Zajímavým počtením je ale také další rozhovor, tentokrát s Lucií Kovaříkovou a Michalem Jonem, kteří vzpomínají na své cestovatelské zážitky z posledních deseti let, a to včetně cesty kolem světa. Zamýšlejí se nad tím, jak je jejich smysl života změnil, a jak změnil jejich vnímání světa i mezilidských vztahů. Například na otázku kde by byli, kdyby se nerozhodli cyklocestování věnovat víceméně profesně, například Lucie odpověděla: "Asi bych dál učila na nějaké pražské škole, možná bychom měli svůj byt, děti a auto. A dál bychom jen snili o Patagonii, Austráliia Severní Americe. Možná by pro nás byly důležitější nové dlaždičky v koupelně než letenka za oceán,".

Jarní Cykločtení si již brzy budete moci prohlédnout, případně stáhnout ze stránek nakladatelství www.cykloknihy.cz a nebo si tištěnou verzi nechat zasílat domů poštou, a to zdarma. Jako jednu ze žhavých novinek v portfoliu nyní nakladatelství kompletně přepracovalo třetí vydání knihy o rozhlednách "Rájem rozhlednovým" od Jiřího Štekla, která už je v tisku.

15.05.2011 - Knihy a časopisy - autor: redakce - 5959x

Související články

  1. Zajistěte si originální kalendář Žena a kolo 2019
  2. Knižní novinka o cyklistických dobrodružstvích Dominika Haška
  3. Pražská míle: 23. ročník jízdy vysokých kol na Letenské pláni
  4. V Lounech mají největší jízdní kolo v České republice
  5. Kalendář Žena a kolo pro rok 2017 je již v prodeji
  6. Svět skončil, tak jsem jel: nová kniha cyklocestovatele Jana Evjáka
  7. Astronom a nadšený cyklista Jiří Grygar dnes slaví významné jubileum
  8. Kalendář Žena a kolo 2016
  9. Podzimní novinky v Cykloknihách
  10. Pojízdná knihovna v San Franciscu

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama