Domů » Rady

Rady

Cyklistická přilba Uvex Race 5: s důrazem na aerodynamiku

Cyklistická přilba Uvex Race 5: s důrazem na aerodynamiku

Dynamicky vyhlížející přilba s důrazem na aerodynamiku disponuje 23 větracími otvory, je vyráběna v Německu a má pohodlný upínací systém.

 

Německého výrobce přileb a brýlí nejen pro cyklistiku asi není třeba nikterak dlouze představovat. Za zmínku však rozhodně stojí více jak osmdesátiletá tradice, vlastní vývoj s řadou inovativních řešení a fakt, že Uvex je vyráběn v Německu, což je v této době, kdy jsme zaplaveni produkty z Asie, čím dál větší vzácnost. Kolegové ze serveru supercycling.cz měli možnost se zblízka podívat na vlajkovou loď v nabídce sportovních - silničních přileb - model Race 5. Ten v letošní sezoně můžeme vídat u závodníků teamů Giant-Shimano a FDJ.fr.

 

Dynamicky vyhlížející helma s důrazem na aerodynamiku disponuje 23 větracími otvory. Skořepina je konstruována technologií Double Inmould. Pro maximální stabilitu a rozložení tlaku při nárazu je vyztužena mřížkou High-Impact-Shell.

Upínací systém je tvořen dvěma druhy materiálu. Tvrdý plast zaručuje maximální stabilitu upevnění a měkký plast dodává celku pohodlí. Individuální přizpůsobení upínacího systému IAS-2K kolem hlavy je možné využít ve dvou úrovních, šířka se řeší otočným kolečkem na temeni a výška sedmi polohami uvnitř přilby.

Pásky přilby se dají nastavit jednoduše a rychle do potřebné pozice a jsou pod bradou spojeny upínacím mechanismem Monomatic. Tento systém je oceníte i kvůli několika polohám nastavení a možnosti ovládání jedním prstem třeba i za jízdy, navíc se díky ploché konstrukci neprotáčí.

 

Vnitřní antibakteriální vycpávky Vent Carbon jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu obsahujícího uhlíková vlákna, díky čemuž se zabraňuje tvorbě nežádoucích bakterií. Vycpávky jsou navíc dobře odvětrané, na dotyk příjemné a pohodlné na hlavě. Samozřejmostí je, že se dají vyndat a prát.

Model Race 5 je k dispozici ve čtyřech barvách - černá mat, černo-zelená, bílá a červeno-bílá + týmové repliky. Hmotnost přilby ve velikosti 55-58 cm je 220 g a aby přilba sedla, jak má, je dodávána ve třech velikostech 52-56 / 55-58 a 58-61cm. Maloobchodní cena je stanovena na 4299 Kč, týmové repliky pak vyjdou na 4699 Kč.

Další modely Uvex najdete na stránkách dovozce nebo u nás v eshopu.

Foto: Ondřej Šenk

06.06.2014 - Doplňky - autor: Pavel Veselý - 11923x

Související články

  1. Helmy na kolo jsou nepovinným, ale důležitým doplňkem
  2. Bez čeho na kolo nesedat aneb jak předejít případným katastrofám
  3. Přilba, která vám sama zavolá pomoc
  4. Jak vybrat cyklistikou helmu a jak má správně sedět?
  5. Skládací přilba Closca Fuga
  6. Overade: skládací přilby na kolo z Francie
  7. Jak je to ve skutečnosti s účinností cyklistických přileb?
  8. Blinkry a brzdová světla v cyklistické přilbě
  9. Test cyklistických přileb pro dospělé
  10. Jak správně vybrat cyklistickou helmu?

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama