Výlety

Cyklistická sezóna se v Saalfelden Leogang spustila naplno

Cyklistická sezóna se v Saalfelden Leogang spustila naplno

O uplynulém víkendu se s příchodem prázdnin naplno rozjela cyklistická sezóna v srdci Solnohradska. Je tu něco pro každého. Pro milovníky adrenalinu špičkový bike park, pro ostatní bikery all-mountain dobrodružství a pro požitkáře možnost poznat region ze sedla elektrokola.

 

Města Saalfelden a Leogang ležící v srdci Solnohradska spojily své síly a vytvořily turistický region, který se vždy pro celé léto mění v úplnou mekku horských kol. Jejich snahy vyústily mimo jiné v konání mistrovství světa horských kol, které se tu konalo v roce 2012. Okolo pěti set kilometrů to sem mají cyklisté z Prahy i z Brna a odměnou za pět hodin jízdy autem jsou jim stovky kilometrů tras různých obtížností i zaměření. Připomeňme ostatně článek Saalfelden-Leogang nabízí stovky kilometrů tras.

 

V regionu je možné strávit s kolem hodně nabitý víkend. Než byste projeli všech 720 kilometrů trailů a 480 kilometrů stezek v údolí, zabralo by vám to ještě daleko více času než jen jeden víkend. Díky husté síti tras můžete Saalfelden Leogang poznávat na vlastní pěst. Třeba i s rodinou. Místní průvodci doporučují nevynechat trasu Griessener Almen Tour (35 km a 851 metrů převýšení), pro trénované jedince zase bude výzvou Asitz-Schattberg Tour s náročným výjezdem odměněným neuvěřitelnými panoramaty a výhledy. V regionu je na tři desítky chat s certifikací "biker friendly", kde jsou připraveni vám pomoci s drobnými opravami kola. Plánovat trasy můžete na internetových stránkách díky on-line mapě.

 

Bikepark Leogang je jedním z nejlepších bikeparků na Starém kontinentu a jedním z pouze dvanácti areálů, který je vybrán mezi vysoce ceněné GraVity Bikeparks v Evropě. Lanovka na vrchol hory Asitz tu vyváží bikery blíž k zážitkům. Po rozehřátí a následném sjezdu “Hang-Man I”, který bikery zavede ke střední stanici lanovky, se trail rozdělí. Zvolit si můžete “Hang-man II”, užít si trochu flow na “Flying Gangster” a nebo odbočit na sjezdovou trať světového poháru horských kol “Speedster”. A když vám ani to nebude dost, je tu celá řada dalších trailů jako například “Bongo Bongo” s prvky North Shore. Ještě níže po směru jízdy najdete tréninkové tratě pro začátečníky, freeridovou trať, drop line a pumptrack. Více informací: www.bikepark-leogang.com.

Saalfelden Leogang má něco i pro celé rodiny s dětmi. Pro děti je tu v Bikeparku Leogang atrakce zvaná trefně Riders Playground. Je to největší tréninkový areál svého druhu v Evropě a právě zde mohou děti získat první dovednosti pro jízdu na horském kole. Začít s tím mohou už děti starší tří let v Kiddy Parku, pak je tu také pumptrack a freeridová dráha. Větší děti si tu mohou natrénovat zatáčky a jízdu přes překážky na Rookie Trailu a až si základy osvojí, zamířit třeba i na Voltage Line a Contessa Trail. Na Drop Line si už mohou i zaskákat na skocích od 50 do 150 centimetrů. Více informací najdete zde: bike.saalfelden-leogang.com/.

 

V sousedním Saalfeldenu najdete další možnosti pro děti, třeba v Sport Simon Kiddy Park (vedle Gasthaus Hinterburgstub’n) je možné si zadarmo půjčit dětská kola a potrénovat trochu techniku na dráze s dřevěnými mostky a zatáčkami (více info). V Saalfeldenu je také pumptrack a trialové překážky, které tu zůstaly po zmíněném mistrovství světa 2012 (více zde).

Během prázdnin probíhá vždy v pondělí cykloškola Elements Outdoor Sports,. Během lekcí učí instruktoři děti správně brzdit, projíždět zatáčky, trénovat rovnováhu na kole. Navíc každé pondělí, středu a pátek probíhají lekce v místním bikeparku na překážkách, skocích apod. Více informací najdete na www.elements-outdoorsports.at, kde si lekci můžete i rezervovat. Kromě výuky dětí nabízí firma mimo jiné i vyjížďky s průvodcem.

 

Pro ty, kdo se do hor rádi vydávají s drobnou pomocí elektromotoru, má Saalfelden Leogang také co nabídnout. Pracují tu na infrastruktuře pro elektrokola, jejíž součástí jsou půjčovny a dobíjecí stanice. Mezi oblíbené cíle "elektrokolařů" patří okruh Skulpturenradweg Steinberg, který může měřit až 70 kilometrů.

Pro více informací o akcích i o tom, co se v regionu děje, doporučujeme navštívit web http://www.saalfelden-leogang.com/en/ nebo Facebook

 

10.07.2015 - Aktuálně - autor: redakce - 6958x

Související články

  1. Mistrovství světa v silniční cyklistice hostí Innsbruck
  2. Rakouský Leogang láká na podzim cyklisty, milovníky ferrat i dobrého jídla
  3. Rakouský Leogang láká zkušené bikery, romantické duše i rodiny s dětmi
  4. Dolní Rakousko: tipy na cyklovýlety doplněné výborným jídlem
  5. Na cyklodovolenou i s dětmi? Zkuste Dolní Rakousko
  6. Saalfelden a Leogang lákají na e-biking a kulinářské speciality
  7. Cyklostezka Brno-Vídeň, součást dálkové trasy EuroVelo 9
  8. Drávská cyklostezka a Via Carinzia
  9. Vyzkoušeli jsme nejdelší trail pro horská kola v Evropě!
  10. Cyklovýlet okolo Klopeiner See a dalších pěti jezer v Korutanech

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama