Články

Cyklofest přinese 30. listopadu 2013 nabitý program

Cyklofest přinese 30. listopadu 2013 nabitý program

S koncem další sezóny přichází opět pozvání od pořadatelů jednodenního promítacího festival cyklistiky Cyklofest 2013. Ten se letos koná na stejném místě jako vloni, tedy v kongresovém sále Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy (alias Vokovické Sorbonně) a přinese opět bohatý program.

 

Cyklofest 2013, jehož je FTVS UK spolupořadatelem, se bude v podzimním termínu konat již pošesté (a počtrnácté celkově). Program bude opět nabitý především prezentacemi z cest po celém světě formou přednášek, promítáním fotek a filmů, ale i rozhovorů se zajímavými osobnostmi ze světa cyklistiky. Mezi nejvýraznější osobnosti Cyklofestu 2013 bude bezpochyby patřit Josef Zimovčák, známý propagátor jízdy na vysokém kole.

Prostřednictvím poutavého vyprávění a zajímavých obrázků a filmů se dostanete na celou řadu atraktivních míst této naší krásné planety – se zkušenými cyklocestovateli a vypravěči se podíváte na mnohá zajímavá místa, která Vás třeba inspirují, či naopak zavzpomínáte a porovnáte, jak jste to viděli tehdy při Vaší cestě vy. Chybět nebudou rozhovory i promítání filmů, v průběhu dne letos proběhnou dva slavnostní křty nových cykloknih a na podiu i v předsálí budete po celý den potkávat řadu zajímavých hostů z velikého světa cyklistiky, některé z nich pozveme i do našeho CYKLO-TALK-SHOW – svými postřehy festivalový program jistě řádně okoření.

 

Ve třech blocích CYKLOFESTu 2013 se se svými cyklistickými a cyklocestovatelskými příběhy představí postupně následující hosté:

  • Martin Adámek: Kolem Polska na lehokole - hlavně (ale nikoliv výhradně) za technikou v zemi severních sousedů.
  • Slávka Chrpová: Na kole do Santiaga po Via de la Plata - šéfredaktorka časopisu Cykloturistika na jedné z poutních cest do Santiaga de Compostela.
  • Jan Vlasák: Cyklotremp v Kazachstánu a Kyrgyzstánu - vynikající zábavný vypravěč na další ze svých východních anabází.
  • Jaromír Krejčí: Andalusie – na kole k Herkulovo sloupům - cyklovýprava po nejjižnějším cípu Iberského poloostrova.
  • Lucie a Michal Jonovi: Ekvádor, Peru, Bolívie – andská trojka v sedle kola - zakladatelé a organizátoři Cyklofestu při nejnáročnější části rekordní tříleté cesty kolem světa.
  • Radim Jebavý, David Novotný a Dominik Hašek: Tři chlapi v Himálaji - s hokejovou legendou na cyklovýpravě z Bhútánu přes Indii do Nepálu. A sdělí nám k tomu na podiu své postřehy přímo i Dominátor?
  • Josef Zimovčák: Tour de France na vysokém kole - legenda a propagátor jízdy na vysokém kole jako předjezdec na nejznámějším závodě silničních profesionálů.

 

A jako speciální hosté na CYKLOFESTu 2013 vystoupí:

  • Kola pro Afriku - krátký film a rozhovor se zakladateli zajímavého projektu
  • Vlastimil Svoboda: Řekou a silnicí s otlačenou zadnicí - rozhovor s autorem a křest jeho nové knihy.
  • Milan Silný a Josef Janča: Z Bíliny na Sněžku - krátký film a povídání o rekordní jízdě z nejnižšího na nejvyšší bod ČR.
  • A možná přijede i „nová žena“ Annie Londonderry - křest českého překladu knihy a zároveň i pokus o vyvolání ducha této první ženy, která na kole objela svět.

 

V rámci doprovodného programu CYKLOFESTu 2013 se odehrají tradiční divácké soutěže o ceny věnované partnery Cyklofestu, dobročinná dražba, jejíž výtěžek opět poputuje na správnou věc, a na řadu diváků se jistě usměje štěstí při losování vstupenek o atraktivní ceny. A doufáme, že letos potěšíme rodiče s dětmi – po dobu Cyklofestu bude nově otevřen „dětský koutek“, kde se Vaše ratolesti budou moci zabavit, nebude-li zrovna na programu v sále jejich „šálek kávy“. V předsálí budete mít možnost zakoupit knihy přítomných cyklospisovatelů, budou zde probíhat autogramiády, bude zde mimo jiné možnosti občerstvení i cizokrajné občerstvení z kuchyně Ethnocateringu.

 

Kdy: v sobotu 30. listopadu 2013 od 10.00 do 20.00 hodin

Kde: kongresový sál Fakulty tělesné výchovy a sportu UK na Praze 6 (ulice José Martího 31, tzv. Vokovická Sorbonna)

 

Detailní informace, kompletní program festivalu i profily hostů najdete na www.cyklofest.cz, kde si až do 25. 11. můžete rezervovat celodenní vstupenky za zvýhodněnou cenu.

 

31.10.2013 - Akce - autor: redakce - 7564x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. 3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě
  4. Lucie a Michal zvou na premiérový Podzimní Cyklofest
  5. Pozvánka na Jarní Cyklofest 2018
  6. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  7. Jarní Cyklofest 2017 zná místo i termín
  8. Promítací festival Cyklofest Plus už zítra na For Bikes!
  9. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  10. Chcete vyjet na Mount Everest?

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama