Domů » Rady

Rady

Cyklomapa, která toho poví víc

Cyklomapa, která toho poví víc

Počet cyklistů, milovníků jízdy na kolech a výletů spojených nejen s poznáváním krajiny, ale také s fyzickou aktivitou stále roste. Cyklisté vyrážejí do různých koutů naší krásné země, aby navštívili a poznali zajímavá místa. Při tom každý cyklista rád využije mapu, která mu ukáže nejen značenou trasu, ale i další možnosti pro zpestření výletů a zajímavosti v okolí.

 

Ručně malovaná cyklomapa spojuje přehledné zobrazení tras s profilem terénu a zajímavými cíli v okolí. „V současné době máme vydáno již několik cyklomap, které znázorňují pro cyklisty zajímavá území. Jedná se o větší územní celky zasahující i do více regionů, jako je například cyklomapa Baťův kanál, Trojmezí či Lounsko, nebo menší územní celky dle zadání zákazníka jako například cyklompa mikroregionu Ostrožsko – Veselsko,“ informuje obchodní ředitelka nakladatelství CBS Blanka Imramovská.

„Cyklomapy vytváříme podle zadání od měst, obcí nebo jejich sdružení. Zadavatel si stanoví požadavky na zpracování, které společně upravíme na základě našich zkušeností tak, aby vznikla přehledná cyklomapa obsahující důležité informace,“ vysvětluje Blanka Imramovská.

 

„Velkou výhodou ručně malované mapy je, že je v ní znázorněno území se všemi lesy, loukami, poli a vodními plochami. Tím každý získá jasnou představu, kudy vyznačená stezka vede a kde se případně dá napojit na jinou cestu. Součástí každé ručně malované mapy jsou nejen dominanty v oblasti, ale také zajímavé cyklookruhy s podrobnými popisy tras a znázorněním výškových profilů. Každý si na základě takto zpracované mapy může vybrat, jak náročný okruh pojede, co při něm navštíví, popřípadě kde se občerství,“ dodává Blanka Imramovská, obchodní ředitelka společnosti CBS Nakladatelství.

 

Venkovní tabule i skládačka do kapsy

„Ručně malované cyklomapy zpracováváme v různých provedeních, největší zájem u starostů měst a obcí je především o velké venkovní tabule, které umísťují v centru obce nebo na značených cyklostezkách. Právě zde jsou největším přínosem i pro samotné cyklisty. Ti pak často kupují v informačních centrech stejnou mapu ve skládaném provedení, kterou mohou vzít s sebou na cesty, a nakonec doma ukázat, co vše navštívili a kam je třeba se ještě vrátit. Samozřejmostí je zpracování mapy také v interaktivní formě, ve které si může každý naplánovat svůj výlet z pohodlí domova,“ říká Blanka Imramovská z www.cbs-cesko.cz.

 

25.06.2018 - Knihy a časopisy - autor: press news - 6013x

Související články

  1. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  2. Pozvánka na Jarní Cyklofest 2018
  3. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  4. Do Polska na svítící cyklostezku
  5. 3 trasy pro letní výlety na elektrokole po krásách Česka
  6. Cestování na turistickém kole Kolos
  7. Na výlety s mobilem: aplikace Turista v mobilu
  8. Novinka od SmartMaps: cykloturistická offline mapa celé Evropy
  9. Zimní mapa ČR do mobilu, tabletu nebo GPS
  10. Aplikace PhoneMaps s novými aktualizacemi

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama