Výlety

Dvě trasy sítě Eurovelo se dočkají změn

Dvě trasy sítě Eurovelo se dočkají změn

Pro ty z vás, kdo rádi cestují na kole napříč Evropou, je tu dobrá zpráva - síť se vyvíjí a rozšiřuje. Kde?

 

EuroVelo je síť evropských cyklistických stezek, jež vzniká pod patronátem Evropské cyklistické federace (ECF) jako projekt čtrnácti dálkových tras vedoucích napříč Evropou (jejich přehled najdete zde). Z celkové délky přibližně pětasedmdesáti tisíc kilometrů projektovaných tras, které jsou tvořeny jak existujícími cyklostezkami a silnicemi, tak i s navrhovanými a plánovanými stezkami, je jich zatím vyznačených zhruba 45 tisíc. I Českou republiku křižují čtyři trasy těchto mezinárodních cyklostezek, takže vydat se ze své domovské země můžete různými směry.

 

Plánujete cestu po některé z dálkových cyklotras sítě EuroVelo, které křižují evropský kontinent? Zde je pár tipů a rad, jak se na takovou cestu připravit: Plánujeme cestu po stezkách EuroVelo.

 

Patnáctou stezkou, která sesíť EuroVelo doplňuje, je Rýnská cyklostezka. Ta slibuje zážitek pro všechny, i pro celé cyklistické rodiny a nenáročnou obtížnost, díky které je stezka podél jedné z nejdelších řek Evropy sjízdná i pro děti. V celé své délce od Alp až ke svému ústí do Severního moře měří cyklostezka 1230 kilometrů a propojuje čtyři evropské státy (Švýcarsko, Německo, Francii a Nizozemí) a mimo jiné také devět památek UNESCO. Více o ní na http://www.rhinecycleroute.eu.

Novinkou avizovanou právě ve spojení s Rýnskou cyklostezkou je interaktivní informační síť na trase stezky, kterou spolufinancuje spolková země Bádensko-Württembergsko. První z celkem dvaceti informačních stánků vybavených dotykovými obrazovkami a čtečkami QR ködů je instalován v německém Breisachu a projekt si klade za cíl zlepšit informovanost o regionu, o turistických či gastronomických nabídkách nebo o navazujících spojích hromadné dopravy.

Foto: LVI, Luxemburg 

Další chystanou změnou v EuroVelo je úprava trasy č. 5 z Londýna do Brindisi v Itálii. Cyklostezka Via Romea Francigena se totiž dočká rozšíření mezi městy Luxemburg a Schengen. Navíc do ní budou lépe integrovány existující trasy a napojení na turistické trasy a dopravní uzly. Změny by měly být dokončeny do roku 2018.

Více o síti EuroVelo: zde a na EuroVelo.org. V češtině potom na cyklodoprava.cz.

Zdroj: ecf.com

 

18.02.2016 - Za hranicemi - autor: Tomáš Gladiš - 8914x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. 3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě
  4. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  5. Nová mapa dálkových cyklotras EuroVelo
  6. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  7. Chcete vyjet na Mount Everest?
  8. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  9. Vychytávky na výlety aneb pohoda a jídlo všude na cestách!
  10. Plánujete dovolenou na kole? Nezapomeňte na dobré pojištění

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama