Články

For Bikes hostí největší přehlídku elektrokol v ČR

For Bikes hostí největší přehlídku elektrokol v ČR

Bohatý program čeká návštěvníky veletrhu FOR BIKES, který se letos koná od 27. do 29. března v Letňanech. Jeho součástí je například FOR eBIKES, největší přehlídka elektrol v Česku spojená s testováním více než 100 elektrokol od třiceti firem.

 

Už jen týdny zbývají do slavnostního zahájení letošního veletrhu FOR BIKES v pražských Letňanech. Šestý ročník veletrhu cyklistiky otevře své brány 27. března 2015 a třídenní cyklistická akce bude mít letos doslova elektrizující náboj. Kompletní hala 3 totiž bude věnovaná elektrokolům, která se představí v rámci FOR eBIKES. Půjde o největší přehlídku elektrokol, která se kdy v Česku konala. Se svými produkty se bude prezentovat třicítka společností. A nablýskané modely budou moci být ihned vyzkoušeny – kromě testovací dráhy pro MTB, bude připravena i půlkilometrová testovací dráha, kde si návštěvníci přednosti bicyklů s elektropohonem vyzkouší.

 

Organizátoři mysleli i na zdraví a bezpečnost jednotlivých účastníků, a proto každý zájemce o testování bude vybaven přilbou Abus. Velmi atraktivní bude i připravená soutěž o elektrokolo. Každý návštěvník, který bude v rámci veletrhu na dráze elektrokola testovat a odpoví správně na tipovací otázku, má šanci vyhrát model Crussis e – Largo 5.0. v hodnotě 37.000 Kč!

Šestý ročník veletrhu FOR BIKES hlásí už měsíc a půl před startem výrazný nárůst vystavovatelů. Přihlášeno je zatím rekordních 207 firem, které se budou prezentovat celkem ve 4 halách.

 

Doprovodný program

V průběhu tří dnů budou moci návštěvníci veletrhu FORBIKES zhlédnout špičkové sportovní výkony v dechberoucích kontestech a show. Ti soutěživější se budou moci sami zapojit a změřit síly v různých dovednostních disciplínách.

 

Už tradičně nabídne Veletrh FOR BIKES  třídenní klání trialistů, za kterým již několik let stojí český reprezentant, vítěz Evropského poháru UCI, držitel Guinessova rekordu ve vyskákání a sjetí Petřínské rozhledny a mnohonásobný mistr ČR v Trialu Vlasta Kabeláč Čiháček, tentokrát pod názvem Bikeolympics. Návštěvníci se mohou těšit nejen na exhibice, ale i na opravdová závodní klání a překonávání rekordů.

Kompletní hala č.6 bude patřit freestylu. Vyroste zde Mercedes-Benz Aréna s mobilní minirampou, kde se v sobotu představí machři na BMX kolech a v neděli pak týpci na koloběžkách při freestyle scooteringu. Nepřehlédnutelnou částí programu Mercedes-Benz Arény bude během celého prodlouženého víkendu tzv. Flybag Air Bag, aneb skoky do obrovského nafouklého vaku.

A co si budou moci vyzkoušet samotní návštěvníci na vlastní kůži? Půjde o rychlost, jak o maximální, tak i minimální. Na stánku Hervis bude ve spolupráci se značkami Mitas a Park Tool probíhat kontest v nejrychlejší výměně defektu. Absolutní vítěz si odnes trekové kolo Kilimanjaro! Naopak umění ploužit se budou moci návštěvníci prokázat v soutěži Slowbiking na cruiserech Electra.

Rychlost a zejména i vytrvalost si bude možné otestovat v nedělí v závodě horských kol na 45 kilometrů HERVIS RACE FOR BIKES. Stále je možno se přihlásit na www.forbikes.cz.

 

Pro ty, kteří nejsou tak soutěživí a na veletrh si půjdou hlavně vybrat své nové vybavení, bude v hale 5 C, D připravené nepřeberné množství testovací kol a elektrokol. E-biky budou mít svou půlkilometrovou dráhu, horská kola pak o něco kratší, ale o to unikátnější dřevěnou stezku s kameny. Svou vlastní dráhu zručnosti budou mít tradičně i děti.

Součástí doprovodného programu bude rovněž udílení cen Grand Prix FOR BIKES, tedy ocenění nejlepších produktů a dále cen Top Expo, kde budou ohodnoceny nejzajímavější expozice.

Nedílnou součástí veletrhu FOR BIKES bude nedělní losování hlavní návštěvnické výhry: karbonového speciálu Trek Superfly 9.6, který věnovala společnost Eurobike Praha.

Souběžně s bicykly budou moci návštěvníci Letňan obdivovat i karavany, obytné vozy a potřeby pro kempování na veletrhu FOR CARAVAN.

 

27. 29. 3. 2015Praha 9 PVA EXPO PRAHA Letňany

vstupné: 190 Kč, děti do 12 let zdarma

www.forbikes.cz  | www.forcaravan.cz

 

Foto: Michal Červený, MTBS.cz

13.03.2015 - Akce - autor: Press news - 6095x

Související články

  1. Promítací festival Cyklofest Plus už zítra na For Bikes!
  2. Za měsíc se otevřou brány FOR BIKES 2017
  3. Active Bike the Most: nový veletrh cyklistiky a outdooru
  4. V sobotu v rámci For Bikes na Cyklofest Plus
  5. Co zajímavého bude k vidění na For Bikes 2016?
  6. For Bikes 2016: v soutěžích se dají vyhrát celkem tři kola
  7. Budoucnost cyklistiky: 12 pastorků a širší pláště
  8. Veletrh For Bikes 2016 už za necelé dva týdny
  9. Chcete něco extra? Kolo s bambusovým rámem a pozlacenými komponenty
  10. Festival cyklistiky a cestování na kole na veletrhu For Bikes

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sweatyresult

Stickman Hook

Jízdní kola / kevinLevin

Rip Wheeler Jacket

Jízdní kola / Shawn Taylor

Lufthansa Airlines Beirut office

Reklama