Domů » Rady

Rady

Helmička Thudguard pro nejmenší

Helmička Thudguard pro nejmenší

Revoluční novinka chránící hlavičky dětí do tří let věku přišla do České republiky ze Skotska. V březnu bude přilbička Thudguard představena na cyklistickém veletrhu For Bikes v Praze, koupit ji však můžete i nyní.

Do jisté míry jsou drobné oděrky a boule na hlavě v dětském věku normální a patří k velkému objevování světa kolem, jež dítě prožívá. Podle statistik však dojde ročně k více než třema stům tisícům poranění hlavičky u dětí a batolat, která musejí být odborně ošetřena. Většina z nich se dětem přihodí doma, tedy v pro ně známém prostředí. Učení se chodit se tak rázem může změnit ve zcela jinou situaci.

 Společnost Thudguard se zabývá výrobou prostředků, které chrání děti před poraněním doma, na zahradě domu nebo i dětském hřišti. Podle ní je dnešní svět plný tvrdých materiálů a ostrých hran, a to jak doma, tak mimo něj. Odřené ruce a kolena možná způsobí nejednu slzu, ale nejsou nic v porovnání s poraněními hlavy. Ta mohou být fatální pro další život dítěte.

Matka tří dětí Kelly Forsyth-Gibson ze Skotska proto navrhla velice inovativní produkt - helmičku, která chrání děti od 7 měsíců do 3 let právě před úrazem hlavy. V období do tří let svého života si dítě nebývá jisté na nohách, stále se učí rovnováze, koordinaci a stabilitě stoje a chůze. Jistě si vzpomenete na své začátky na kole nebo bruslích, kdy jste si nebyli sami sebou příliš jistí. A právě takto své první kroky prožívají i děti. Existuje přitom jednoduché řešení, jak riziko vážnějšího úrazu hlavy zcela minimalizovat.

Thudguard vyvinul helmičku z tlumící ochranné pěny, která účinně absorbuje nárazy při pádech nebo jiných situacích, v nichž hrozí poranění hlavy – zvedání ze sedu, lezení, tlačení proti nábytku, první kroky, chození a hraní si venku.

Materiál použitý pro výrobu helmičky je příjemný a odolný, můžete jej proto využívat průběžně i pro několik dětí v rodině. Helmička neváží ani 100 gramů, takže nezatěžuje svaly krku ani již tak těžkou hlavu dítěte víc, než je nutné. Dětská hlavička roste rychleji v prvních letech, než kdykoliv jindy v životě – proto byla helmička navržena tak, aby se snadno nastavovala a „rostla“ s dítětem. K tomu slouží i elastický podbradní řemínek. Helmička je navíc snadno omyvatelná a má kvalitní odvětrání.

Jedná se o jediný produkt tohoto typu na světě, který je schválen a doporučován odborníky z Britské asociace záchranného a úrazového lékařství. A aby toho nebylo málo, pomáhá helmička zvykat si „mít něco na hlavě“ a až odroste, nebude mu tolik vadit nosit přilbu například při výletech na kole. Zároveň ale výrobce upozorňuje, že jeho helmička je skutečně určena jen pro běžné denní aktivity dětí do tří let – nemůže tedy suplovat skutečnou cyklistickou přilbu. Jediná podobnost mezi helmičkou Thudguard a přilbou na kolo je skutečně jen její tvar.

 

 

Helmičku Thudguard v internetových obchodech seženete od 999,- Kč.

Foto: Thudguard

Seznam stránek článku:

  1. Helmička Thudguard pro nejmenší
  2. Helmička Thudguard: videa
13.01.2011 - Pro děti - autor: redakce - 36842x

Související články

  1. Helmy na kolo jsou nepovinným, ale důležitým doplňkem
  2. Bez čeho na kolo nesedat aneb jak předejít případným katastrofám
  3. 5 tipů jak nepřijít o kolo
  4. Přilba, která vám sama zavolá pomoc
  5. Wheely zvyšuje úroveň viditelnosti cyklisty
  6. Zkontrolujte povinnou výbavu svého kola
  7. Povinné ručení pro cyklisty? Neexistuje, ale má alternativy
  8. Podmínky pro jízdu na kole a chůzi jsou lepší
  9. Bezpečnost cyklistů v New Yorku zvyšují i laserová světla
  10. Za větší bezpečnost: Shield TL upozorní auto na cyklistu

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama