Články

Jarní Cyklofest, víkendový cyklosraz v Chlumu u Třeboně

Jarní Cyklofest, víkendový cyklosraz v Chlumu u Třeboně

Letošní již šestý jarní víkendový cyklosraz se uskuteční od 23. do 25. května 2014 na břehu rybníka Hejtman v rekreačním středisku Lesák přímo naproti zámku v Chlumu u Třeboně. Kromě vyjížděk na kole se můžete těšit na večerní posezení s promítáním a besedy s cyklocestovateli. A součástí víkendu bude opět i tradiční doprovodný program.

 

Jarní Cyklofest je tradičně určen cyklistům všech výkonnostních i věkových a váhových kategorií. Každý den se může účastník rozhodout, zda vyrazí na výlet sám, či se přidá ke skupině vedené jedním z průvodců (trasy pro zdatnější povede letos Michal a trasy pro rodiče s dětmi povede Lucie se zapřaženým Marečkem ve vozíku).

 Přijeďte se s námi projet do cyklisticky sympatického kraje v rovinách třeboňských rybníků i v mírných kopečkách podél hranice! Pohybovat se budeme vesměs v trojúhelníku Chlum u Třeboně - Třeboň - Nové Hrady. Projedeme se přírodními rezervacemi (Červené blato, Terčino údolí a samozřejmě CHKO Třeboňsko), objedeme svět (zdejší osady jako Paříž, Texas, Nový York, Malý a Velký Londýn, Benátky...), objedeme ale i Svět (rybník), mrkneme na hrobku (Schwarzenbergů), pomník (Emy Destinové), sáhneme si do řeky (Lužnice) i do toho našeho největšího rybníka (Rožmberk), jukneme na nějaký ten hrad či zámek (Třeboň, Nové Hrady), prozkoumáme zříceninu (Cukštejn), ochutnáme vyhlášené třeboňské prsty (kapří) a třeba i nějaké sladkosti u sousedů (rakouských)... Zkrátka nudit se rozhodně nikdo nebude.

Termín konání je letos o víkendu 23.-25.5. (s možností prodloužit si víkend do pondělí 26.5.). Rezervace přijímáme do 19.5. za zvýhodněnou cenu na našich internetových stránkách www.cyklofest.cz, kde se dozvíte i potřebné detaily ohledně celé akce. (Přijet můžete i bez rezervace, ale...)

Letošní základnu jsme umístili do Chlumu u Třeboně, kde se usadíme ve fajnovém RS Lesák přímo na břehu rybníka Hejtman (www.lesak-chlum.cz). Ubytování je připraveno v několika kategoriích: v posteli pod střechou (letos s téměř neomezenou kapacitou) či ve stanu (letos s omezenou kapacitou). Strava je pro všechny zajištěna formou hodně slušné (cyklistické) polopenze.

Hlavní náplní našeho cyklovíkendu budou kromě vyjížďek na kole a večerní sezení s promítáním a besedami s cyklocestovateli. Součástí bude opět i tradiční doprovodný program: mini-závod pro dospělé (cyklo-troj-boj), dětský cyklo-troj-boj, soutěž ve výměně duše na čas, losování cen pro všechny... 

Těšíme se na setkání a přejeme příjemné jarní dny na kole i bez!

Lucie a Michal Jonovi
zakladatelé a organizátoři Cyklofestu
www.cyklofest.cz
www.luciemichal.cz

 

08.05.2014 - O čem se mluví - autor: Press news - 6489x

Související články

  1. Tip na vánoční dárek: kniha Evropou na kole
  2. Lucie a Michal zvou na premiérový Podzimní Cyklofest
  3. Pozvánka na Jarní Cyklofest 2018
  4. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  5. Nová mapa dálkových cyklotras EuroVelo
  6. Jarní Cyklofest 2017 zná místo i termín
  7. Promítací festival Cyklofest Plus už zítra na For Bikes!
  8. Festival Cyklocestování už o víkendu v Hradci Králové
  9. Festival Cyklocestování již tento víkend ve Frýdku-Místku
  10. Zkouška odvahy i test vztahu: český pár vyráží do mrazivé přírody Laponska

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #1 Penziony Třeboň - vloženo: 15.05.2014 v 08:11:37

    Pokud hledáte ubytování v Třeboni a okolí (včetně Chlumu), navštivte portál http://www.penziony-trebon.cz. Ucelený katalog ubytovacích zařízení včetně fotografií.

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama