Články

Mio Cyclo 305 HC: roste Garminu konkurence?

Mio Cyclo 305 HC: roste Garminu konkurence?

Přístroje značky Garmin jsou stále ještě na trhu cyklistických navigací jedničkou. Na trh ale nedávno dorazily přístroje značky Mio, které chtějí Garminu trochu  z jeho vlivu ukousnout. Představujeme vám Mio Cyclo 305 HC, který jsme na krátko dostali do rukou.

Obliba navigací pro cyklisty roste a je tedy pochopitelné, že roste také konkurence na trhu. Ačkoliv kolo je samo o sobě poměrně jednoduchý dopravní prostředek, i do cyklistiky moderní technologie prosakují, čehož jsou využívající polohového systému GPS příkladem. I když mapy zatím nevymřely (a ani to nevypadá, že by měly), cyklisté chtějí plánovat vyjížďky, zaznamenávat trasy, zpracovávat je a sdílet je s přáteli. A k tomu jim pomáhají právě cyklonavigace. Tématu GPS navigací jsme se věnovali už i na stránkách Kolo.cz (zde).

 

Mio Cyclo 305 HC má hlavní funkce stejné jako nižší model Mio Cyclo 300, ale navíc disponuje také možností připojení bezdrátového snímače srdečního tepu a kadence přes ANT+ a kromě navigačního přístroje tak uživatel získá zároveň i sporttester. Chce být praktickým a odolným navigačním zařízením určeným pro každého, kdo rád jezdí na kole a chce si vést záznamy o svých výkonech.

 Navigace Mio byly navrženy v Belgii, kompletovány jsou ale v Číně. Svými rozměry je trochu větší než Edge 800 od Garminu (šířka 67 mm, výška 121 mm, hloubka 18 mm), vyšší je i hmotnost přístroje (156 gramů). Na druhou stranu však potěší třípalcový LCD dotykový displej s úhlopříčkou 7,62 centimetrů s vysokým rozlišením a úpravou proti lesku, který čistě zobrazuje předinstalované mapy Open Street a TeleAtlas. Mio používá k upevnění na řidítka velmi podobný systém jako Garmin – stačí otočit a přístroj drží na svém místě.

S navigací Mio Cyclo 305 HC se snadno dostanete z bodu A do bodu B nebo se můžete vydat po vlastních preferovaných trasách. Co u přístroje zaujme je režim Surprise Me (Překvap mě), ve kterém vám zařízení Mio Cyclo 305 HC navrhne na základě vámi zadaného času nebo vzdálenosti tři možné cyklotrasy. Hodit se vám tato funkce může v neznámém terénu, ale jak bude skutečně fungovat a jestli nebude vybírat frekventované silnice první třídy uvidíme až při bližším testu. Navíc funkce Surprise Me nabízí vždy nové cyklistické trasy, i když si pokaždé zvolíte stejný výchozí bod. Najít občerstvení, prodejny cyklistického vybavení nebo různé služby umožňují předinstalované body zájmu (POI).

 

Mio má menu s jednoduchou strukturou nabídky a s přehlednými tlačítky na obrazovce, což z něj činí bezproblémového partnera. Díky snímači tepové frekvence a kadence šlapání je přístroj využitelný i pro vyznavače závodní a horské cyklistiky, i nižší model Cyclo 300 měří čas, rychlost, vzdálenost, nadmořskou výšku, spálené kalorie a další hodnoty. Během našeho krátkého seznámení jsme ale bohužel nemohli otestovat udávanou výdrž 12 hodin ani vyzkoušet menu v češtině. Ukládat data a spravovat záznamy je možné pomocí aplikace Mio Share pro stolní počítače, přes který probíhá také stahování aktualizací map.

Více na www.mio.com

05.10.2012 - O čem se mluví - autor: redakce - 9359x

Související články

  1. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  2. Inovativní chytrou aplikaci UrbanCyclers si stáhlo už 5000 Čechů
  3. Bikemap.net má už půl miliónu uživatelů a roste
  4. Nový cyklopočítač Mio Cyclo 200
  5. Na výlety s mobilem: aplikace Turista v mobilu
  6. Cyklistický radar a adaptivní cyklosvítilna od Garminu
  7. Inteligentní náramek vívofit pomůže ke zdravému životnímu stylu
  8. Nový sporttester Polar V800 slibuje revoluci
  9. Strava: mobilní aplikace pro cyklisty
  10. Birell na kole: aplikace pro chytré mobilní telefony

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #1 pejvl - vloženo: 08.10.2012 v 22:07:21

    kdy se bude prodávat víte?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Reklama