Výlety

Motani o divokém Madagaskaru

Motani o divokém Madagaskaru

Cestovatelé Kateřina a Miloš Motani vyrážejí na nejnovější fotograficko-filmovou diashow z cesty napříč úchvatným ostrovem plným podivných zvířat a rostlin a setkání s úžasnými Malgaši. Přinášíme vám bližší informace a termínovou listinu projekcí...

Říká se, že Madagaskar je zbytek dávného tajuplného potopeného kontinentu Lemurie. Červený ostrov je domovem rostlin a zvířat, které nikde jinde nenajdete. Ve větvích mají své rejdiště lemuři s kožíškem jak plyšáci a tlapkami jako samet. Za svou kořistí se plíží fosa. Najdete tady deštný prales, mangrovy, kokosové palmy, banánové plantáže, rýžová pole, mohutné baobaby, suchý opadavý les i trnitou buš. Lidé na Madagaskaru jsou velmi chudí, pracovití, veselí a nesmírně srdeční.

 Tentokrát vás Kateřina a Miloš Motani zavedou na fascinující tajuplný ostrov. Červený Madagaskar prozkoumají od východu na západ a od severu na jih. Obklopí je podivný zvířecí a rostlinný svět, který nikde jinde nenajdete. Vysoko ve větvích mají své rejdiště legrační lemuři – indri, vari, lemuři hnědí, tančící sifaky, lemuři bambusoví, lemuři kata. V noci vylézají noční lemuři maki i „ošklivý“ aye-aye. V husté vegetaci se skrývají chameleóni všech velikostí, gekoni, hroznýši a pestrobarevné žáby. V zátoce se zdržují velryby. V rezervaci Kirindy žije velmi vzácný druh potkana. Ovšem pozor, hustým lesem slídí i podivná psokočka fosa!

Na cestě spatříte deštný prales, mangrovy, kokosové palmy, banánové plantáže, rýžová pole, mohutné baobaby, suchý opadavý les, skalní labyrint TSINGY i zvláštní trnitou buš. A mezi touto vší přírodní krásou žijí úžasní Malgaši. Na ulici se prodává všechno, co se urodí nebo uloví. V Brikasville se právě sváží z plantáží tuny banánů. Ocitnete se mezi pravými zlatokopy i hledači safírů. Lidé na Madagaskaru jsou velmi chudí. Jsou však šťastní, veselí a se srdcem na dlani.

Pro více informací o této i dalších diashow, aktuality a termíny navštivte web www.motani.eu

Pokračovat na: Termíny »

Seznam stránek článku:

  1. Motani o divokém Madagaskaru
  2. Termíny
08.02.2013 - Ostatní - autor: Press news - 35047x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. 3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě
  4. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  5. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  6. Chcete vyjet na Mount Everest?
  7. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  8. Vychytávky na výlety aneb pohoda a jídlo všude na cestách!
  9. Plánujete dovolenou na kole? Nezapomeňte na dobré pojištění
  10. Dvě trasy sítě Eurovelo se dočkají změn

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama