Domů » Rady

Rady

Novinky Ortlieb pro letošní sezonu

Novinky Ortlieb pro letošní sezonu

Německá společnost Ortlieb, jejíž stoprocentně nepromokavé a prachuvzdorné outdoorové vybavení na kolo, do přírody i do města zastupuje v České republice uherskobrodská společnost AZUB Bike, přichází na trh s několika novinkami pro letošní jaro a léto.

Je tomu už skoro třicet let, kdy Hartmut Ortlieb pro svou cyklistickou expedici vyrobil první vodotěsnou cyklistickou brašnu. Vznikla z plachty pro kamiony a od té doby Ortlieb již nevyrábí vybavení jen pro sebe. Protože měl s brašnami úspěchy i u dalších cestovatelů, vybudoval si na výrobě odolných cyklistických brašen i expedičních zavazadel velmi dobré jméno. Expediční cyklisté nepoužívají snad jiné výrobky a stovky expedic v extrémních podmínkách po celém světě již nesčetněkrát německou kvalitu voděodolných a prachuvzdorných produktů prověřily.

My jsme vám sortiment značky Ortlieb již dříve představili v článku Voděodolné brašny pro cyklisty, dnes vás seznámíme s hlavními novinkami v sortimentu Ortlieb pro jaro a léto 2011.

 

 

První novinku ocení hlavně ti, kteří využívají své kolo denně na cestu do práce. Právě pro ně byl vyvinut speciální systém pro upevňování tašek a brašen na kolo, jenž dostal označení QL3. Hlavním pozitivem a přínosem tohoto tříbodového upínacího systému je fakt, že zůstává stále připevněn na rámu kola, a taška či brašna se do něj jednoduše zacvakne.

 

 

Na samotné tašce nebo brašně tak zůstane pouze nezbytné minimum připínáků, a tak je zavazadlo lehčí. Navíc z něj nevyčnívají žádné úchyty, takže se příjemně nosí přes rameno a vůbec nevypadá jako taška na kolo. Systém QL3 je v současnosti použit na brašnách s označením Ortlieb Downtown (na obrázku vlevo) a Ortlieb Office Bag (vpravo).

 

 

Další novinkou je řada vodotěsných předních a zadních brašen pojmenovaných Front Roller City a Back Roller City. Ačkoliv jejich název odkazuje k použití na městských stezkách, díky jejich nízké hmotnosti a praktickému vodotěsnému rolovacímu zavírání, které zaručuje naprostou ochranu proti vodě, je oceníte i při dlouhých cyklistických výpravách. Odolnost brašen zvyšují zpevněné rohy a 3D svařování jednotlivých panelů brašny. Praktičnost brašen zvyšují i velké reflexní plochy.

Všechny výrobky značky Ortlieb lze zakoupit prostřednictvím webu www.azub.cz nebo některého z obchodních partnerů společnosti AZUB Bike. Výrobce garantuje na všechny svoje produkty záruku 5 let.

Foto: Ortlieb

05.04.2011 - Doplňky - autor: Press news - 12217x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. 3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě
  4. Cyklomapa, která toho poví víc
  5. Pozvánka na Jarní Cyklofest 2018
  6. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  7. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  8. Chcete vyjet na Mount Everest?
  9. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  10. Do Polska na svítící cyklostezku

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Vše pro děti / renderspoint

3D Architectural Rendering Services

Vše pro děti / Jameessmith

Need help with your assignments in London?

Reklama