Články

Pionýři kol s jednou rychlostí končí

Pionýři kol s jednou rychlostí končí

Německá značka Fixie, kterou v roce 2004 založili Recep Yesil a Holger Patzelt, ke konci roku 2011 uzavře svou existenci. Historie lídra ve výrobě trendy kol s jediným převodem nejen do města se od 1. ledna příštího roku přestává psát.

Pod pojmem "fixie" zdomácnělo označení pro kola typu "fixed-gear". Tyto bicykly mají jen jediný převod a navíc bez volnoběžky na zadním náboji, takže přinášejí specifickou jízdu. Jsou oblíbená především ve městech, kde jsou součástí životního stylu čím dál většího počtu cyklistů a volnomyšlenkářů.

Důvodů, proč značka Fixie končí, je několik. Firma nebyla schopná za sedm let existence dosáhnout na taková čísla prodeje, jak si její zakladatelé představovali. Značku tak udržovali při životě jen s maximálním osobním vypětím. "Letos jsme znovu vsadili všechno na jednu kartu a zkusili integrovat naši firmu do větší struktury," psalo se v oficiálním sdělení na internetových stránkách značky. Plán se však nezdařil a značky i zbývajícího zboží se tak ujímá nový majitel. Jeho jméno však Recep Yesil a Holger Patzelt ještě neprozradili.

 

 si

 

Poslední kusy oblíbeného modelu Five Star, ale i prototypy Mod Cab nebo Twin Flame, které firma prezentovala na letošním veletrhu Eurobike ve Friedrichshafenu, je možné ještě koupit na webu Only Highend.

21.12.2011 - O čem se mluví - autor: TomasGladis - 8212x

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Reklama