Články

Porsche a gravel bike - společná láska Allana Thoma

Porsche a gravel bike - společná láska Allana Thoma

Ticho michiganské štěrkové silnice ukryté pod zataženou oblohou protne zvuk štěrku chrastícího pod pneumatikami a motoru chlazeného vzduchem. Za volantem sedí rallyový závodník Allan Thom a na střeše jeho Porsche se leskne oranžový gravel bike.

 

Allan Thom se posadil jako desetiletý nejdříve na sedadlo spolujezdce. Auto řídil jeho otec. Automechanik, v jehož šlépějích šel i jeho syn Allan. Ten sníval o tom, že je řidičem rallyového sporťáku, a tento sen si v 80. letech i splnil když v Minnesotě závodil v sérii závodů na ledu. Otevřel si dílnu, pracoval na závodních automobilech a závodil jako amatér. O deset let později se trochu usadil. Oženil se, narodil se mu syn a opustil svou dílnu, aby pracoval pro v té době malou firmu vyrábějící automobilové koberečky. Závodění v autě bylo náročné časově skloubit s prací a rodinou, a tak objevil novou vášeň: kolo. Mohl vstát brzy, odjet si závod a pak být doma s rodinou.

 

Hory, štěrk a cyklokrosové kolo. Allan Thom byl vždycky srdcem závodník. Závody v autě zkrátka nahradily závody na kole. Až před pár lety se zase začal vracet zpět do kokpitu a pak již coby šéf firmy, kterou ze 30 zaměstnanců vytáhl na 1200. Když pak během obchodního jednání potkal Leha Keenena, fanouška Porsche z Gruzie, objevil novou lásku: Keenen mu vyprávěl o projektu Safari 911: úpravě Porsche 911 z 80. let, které si uzpůsobil pro gravel cesty. A tak vzniklo druhé Porsche Safari 911 na světě a vlastní ho Thom.

"Jezdím s ním všude a pořád. I v zimě," říká Thom, který žije na předměstí Chicaga. "Je mi to jedno, jezdím s ním i do města, protože když do něj někdo ťukne, nic moc se nestane," usmívá se Thom, který ale s autem častěji než do města jezdí na štěrkových cestách. Dnes je pro něj těžké říct, co miluje víc: jestli auto nebo kolo. Jsou to stejné a vzájemně doplňující se vášně. Vůně paliva v něm vzbuzuje touhu se projet na kole, jízda na jeho Cannondale Slate odemyká jeho touhu slyšet za sebou vzduchem chlazený motor jeho porsche.

 

05.01.2018 - O čem se mluví - autor: redakce - 4255x

Související články

  1. Elektrokolo inspirované veteránem Porsche 356

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #2 chien020892 - vloženo: 13.01.2018 v 08:26:47

    Bộ mỹ phẩm trang điểm Hàn Quốc

    Dụng cụ trang điểm

    Phấn tạo khối maybeline

    Trang điểm bằng phấn rôm

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 chien020892 - vloženo: 13.01.2018 v 08:25:44

    https://shophay.vn/Tu-van-deals-224-Tron-bo-my-pham-trang-diem-han-quoc-gom-nhung-loai-nao-.html

    https://shophay.vn/Tu-van-deals-223-9-Dung-cu-trang-diem-can-thiet-phai-nu-nen-biet.html

    https://shophay.vn/Tu-van-deals-276-Gioi-thieu-phan-tao-khoi-maybeline.html

    https://shophay.vn/Tu-van-deals-226-Cach-trang-diem-bang-phan-rom-dung-cach.html

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama