Články

Přilba, která vám sama zavolá pomoc

Přilba, která vám sama zavolá pomoc

Firma Specialized před pár dny představila světu přilbu s doplňkem, který funguje jako sledovací zařízení, detektor pádu a bezpečnostní signalizace. Umí svému uživateli také přivolat pomoc, když to nejvíc potřebuje.

 

Novou technologii pojmenoval Specialized zkratkou ANGi, jež zastupuje "Angular and G-Force indicator". Říká tím, že zařízení obsahuje akcelerometr a gyroskop, jež běžně míváme v mobilních telefonech, a díky nim rozpoznává senzor ANGi různé síly, které souvisejí s neočekávaným pohybem či pádem.

 

Samo o sobě toto zařízení fungovat nebude a aby ožilo, je třeba jej spárovat s chytrým telefonem vybaveným aplikací Specialized Ride App. Pokud během jízdy senzor zaznamená neočekávaný pohyb či pád, sepne alarm v aplikaci a začne odpočet. Pokud jste v pořádku, vypnete odpočet a jedete dál. Pokud budete zraněni a nebudete moct zastavit odpočet, Ride App pošle výstrahu textovou zprávou Vašim tísňovým kontaktům, že jste měli úraz. Kromě upozornění Vašich blízkých, že Vás potkal pád, ANGi a Ride App také zašlou Vaši polohu skrze GPS všem lidem, které si nastavíte v aplikaci Ride App.

 

Systém funguje i mimo dosah operátora. Před vyjížďkou nastavíte očekávanou délku jízdy a čas návratu a pokud vaši jízdu neukončíte do času, jaký jste nastavili, vyšle ANGi opět přes aplikaci oznámení vašim kontaktům o poslední známé poloze a trase jakou jste zadali. Díky svým senzorům a propojení s mobilním telefonem má ale cyklista i další možnosti jak ANGi využívat. Můžete sdílet vaše jízdní plány ještě než vyrazíte na vyjížďku nebo umožnit kamarádům sledovat vaši jízdu v reálném čase.

 

Použití ANGi je jednoduché. Stačí ANGi spárovat s chytrým telefonem vybaveným aplikací Specialized Ride App a užít si roční předplatné Ride Premium App zdarma, které je součástí všech helem Specialized vybavených ANGi a také senzorů ANGi, které budou k prodeji samostatně.

 

S příchodem roku 2019 budou všechny helmy Specialized vybaveny ANGi, nebo budou alespoň připraveny k připevnění této technologie. Senzory ANGi budou potom k dostání u prodejců Specialized.

01.12.2018 - O čem se mluví - autor: redakce - 6245x

Související články

  1. Specialized Turbo Porto praktický náklaďák
  2. Helmy na kolo jsou nepovinným, ale důležitým doplňkem
  3. Bez čeho na kolo nesedat aneb jak předejít případným katastrofám
  4. 5 tipů jak nepřijít o kolo
  5. Městské elektrokolo Specialized Turbo Vado 4.0 NB
  6. Wheely zvyšuje úroveň viditelnosti cyklisty
  7. Zkontrolujte povinnou výbavu svého kola
  8. Povinné ručení pro cyklisty? Neexistuje, ale má alternativy
  9. Podmínky pro jízdu na kole a chůzi jsou lepší
  10. Bezpečnost cyklistů v New Yorku zvyšují i laserová světla

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #5 SiyaP - vloženo: 18.06.2021 v 18:44:17

    The global facial recognition market size is expected to reach USD 13.87 Billion at a steady CAGR of 15.7% in 2028, according to latest analysis by Emergen Research. To get leading market solutions, visit the link below: https://www.emergenresearch.com/industry-report/facial-recognition-market

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #4 Zdenyv - vloženo: 27.02.2021 v 15:00:08

    Mrkněte se na helmy do obchodu elementstore .cz, kde si zvolíte kategorii MTB helmy. Co jsem kupoval já helmu, tak je i nastavitelná na přesný tvar hlavy, takže nemusíte mít strachy, že by Vám třeba neseděla.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #3 Terezikv - vloženo: 25.02.2021 v 10:19:41

    Čekala jsem to tedy cenově daleko horší. S helmou okolo 3 tisíc korun určitě není problém, jde mi hlavně o bezpečnost. Helma se zesílením je nějak označená? nemohl by jste mi poradit konkrétní model?

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #2 Zdenyv - vloženo: 24.02.2021 v 17:44:24

    Podívejte se na MTB helmu, pokud budete chtít kvalitu, tak ji bez problémů pořídíte od dvou to tří tisíc korun. Není špatné si vybrat model, který má dostatek větracích otvorů, které umožňují přirozenému proudění vzduchu. Helma na ježdění v lese by měla být zesílená, aby odolala většímu nárazu.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #1 Terezikv - vloženo: 23.02.2021 v 16:19:43

    Potřebuji poradit s výběrem kvalitní helmy na sjezdy přes les. Hodně mě to začalo bavit. Zatím používám starou helmu, kterou jsem si kupovala na běžný provoz, ale to tady asi moc vhodné není. Poradíte mi podle čeho helmu vybírat?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama