Výlety

V Beskydech byly otevřeny nové stezky: Singletrails Bílá

V Beskydech byly otevřeny nové stezky: Singletrails Bílá

Ve skiareálu Bílá v Moravskoslezských Beskydech přibylo pár dalších kilometrů trailů. Jen nedaleko od Bikeparku Kyčerka se tak otevřel nový areál pro milovníky jízdy na horském kole.

Poslední víkend prázdnin byl v Moravskoslezských Beskydech otevřen první Singletrail pro horská kola, který byl vybudován za podpory Moravskoslezského kraje ve Skiareálu Bílá. Slavnostnímu otevření předcházel tradiční závod horských kol Bílanský Bikemarathón, pro děti a mládež byla připravena kratší 8 km trasa a závody v areálu u dolní stanice lanovky. K dispozici po celý den byl i pumptrack a dřevěné překážky. To vše doplnila biketrialová škola a testování kol Pivot Cycles.  K občerstvení byly připraveny speciality „Jak šmakuje Moravskoslezsko ? “ 

 

Po koncertu skupiny Mňága a Žďorp došlo k slavnostnímu přestřižení pásky „ Singletrails Bílá“ za účasti představitelů Moravskoslezského kraje , Lesů ČR s.p., Skiareálu Bílá, a tvůrce tras firmy Bikeparkiteckt. Jako první symbolicky Singletraily sjel bůh „Radegast“ a pak již mohli na nové trasy vyrazit všichni cyklisté. Lanovka jezdila zdarma a tak byly obě dvě trasy podrobeny zatěžkávací zkoušce. Ježdění na nově otevřených singletrailech ukončila až večerní dešťová přeháňka.

 

Single Trails Bílá 

  • Zelený Singletrail - trasa 3 km dlouhá, je méně strmá a dominantou je dlouhá dřevěná lávka. Vyjedete na most u bývalé pily a k lanovce pak musíte asi 400 metrů po silnici a přes parkoviště. Propojovací singlík kolem řeky Bílé Ostravice není ještě hotový, ale intenzivně se tady bagruje. 
  • Modrý Singletrail  - trasa je kratší, má 2,1 km  a je strmější, jede se více na brzdách a lze ji kombinovat se starou sjezdovou tratí, kde je více technických úseků na kořenech a skoky. Končí u dolní stanice lanovky.
  • Fialová výjezdová trasa vede po lesní zpevněné cestě podél silnice a loveckého arcibiskupského zámečku přes Gašky a lze ji využít v případě, že nejezdí lanovka, jinak asi moc oblíbená nebude, protože je to nezáživný asfalt dlouhý přes 4 km s převýšením 250 metrů.

Lanovka Zbojník, čtyřsedačka délka 900 metrů, převýšení 250 metrů, vybavena pro vývoz kol a koloběžek

 

Více na : http://www.skibila.cz/cs/singletrails/

 

Foto: Bob Damek

 

05.09.2013 - Aktuálně - autor: Bob Damek - 11999x

Související články

  1. V Beskydech vznikla síť 10 nabíjecích stanic pro elektrokola
  2. Nový cíl pro milovníky rozhleden: Prašivá v Beskydech
  3. Na kole za hvězdami na nejtemnější místo republiky
  4. Nový cíl na Lysé hoře v Beskydech: obnovená Bezručova chata
  5. Z Vítkova za zašlou slávou Jánských Koupelí
  6. Tip na výlet: nová rozhledna stojí nad Odrami u vesnice Pohoř
  7. Na kole z Rožnova pod Radhoštěm na Pustevny
  8. Drážní cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice
  9. Z Nového Jičína do Hostašovic místo železnice cyklostezka
  10. Zbrusu nové Beskydské traily se 17. září otevřou veřejnosti

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #1 Petr123 - vloženo: 05.08.2014 v 15:43:50

    V Beskydech jsou super stezky. Sice jsme neměli moc času to tam projet. Byli jsme pouze jeden víkend v Kunčicích po Ondřejníkem na wellness http://www.penzion-ondrejnik.cz/wellness-pobyty/. Kolům jsme tudíž věnovali pouze jeden den, ale i tak jsme si to užili náramně. Už se těším na další příležitost.

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama