Články

Ve Vídni staví cyklopark pro zlepšení motoriky dětí

Ve Vídni staví cyklopark pro zlepšení motoriky dětí

Zajištění bezpečné jízdy na kole je pro Vídeň prioritou. Aby i ti nejmenší měli dostatek zkušeností, zřizuje Vídeň na břehu Nového Dunaje svůj první cyklopark pro zlepšení motoriky dětí a mladistvých. Park, který je svýmkonceptem v Evropě jedinečný, se rozprostírá na 8 000 m2 a nabídne dvanáct stanovišť včetně pumptracku, tedy uměle vytvořené mountainbikové dráhy. Hotový bude v září.

 

Již několik let investuje Vídeň do cyklistické infrastruktury města. Vedle nových cyklopruhů a cyklostezek vznikne ale i nový cyklopark určený především pro děti amladistvé. Spolu s městskou částí Donaustadt tak vídeňská radnice vybrala prostoro rozloze 8 000 m2, na kterém si děti budou moci vyzkoušet své jízdní schopnosti zcela zdarma. „Chceme, aby se děti na kolech pořádně vyřádily a také, abyzdokonalily své dovednosti a byly na kole jistější“, komentuje nový cyklopark vídeňská radní pro životní prostředi Ulli Sima. Nápad na vytvoření cykloparku přitom přišel přímo od obyvatel městské části. „Tento park byl na seznamu přání obyvatel městské části Donaustadt velmi vysoko a vznikl jako výsledek naší ankety. Takže jsme se poradili a společně ho zrealizovali“, komentuje projekt zastupitel městské části Josef Taucher.

 

Nový park vznikne v areálu bývalého skateparku, který již nebyl využíván a který bylnahrazen novým skateparkem nedaleko městské pláže CopaBeach. Vrámcicykloparku se tak děti budou moct projet na dvanácti stanovištích, které budousimulovat jízdu např. na kočičích hlavách, na tramvajových kolejích či na nerovném nebo poškozeném povrchu. Součástí tréninku bude i slalom, či průjezd úzkým úsekem nebo vyhýbání se zavěšeným předmětům. Navíc bude vybudována i 150metrů dlouhá dráha, tzv. pumptrack, tedy uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který se projíždí bez šlapání a má zlepšit udržení rovnováhy dětí.

Cyklopark v Kaisermühlendamm je financovaný jak z rozpočtu města, tak městské části Donaustadt. K dispozici by měl být prvním návštěvníkům v září.

Foto: © Motorik Dreams

11.06.2020 - O čem se mluví - autor: Markéta Spěváčková - 6050x

Související články

  1. Nova Cup 2018: děti si zazávodí zcela zdarma!
  2. Nová dětská kola a přilba k nim zdarma na Koloshop.cz
  3. Na Designbloku se představí dřevěné celoodpružené dětské kolo
  4. Jaké jsou nešvary při výběru dětského kola? A jaké tedy vybrat?
  5. Kolo vhodné velikosti pro děti? Pujčte si ho!
  6. Počet aut před českými a slovenskými školami poklesl o více než čtvrtinu
  7. Osmiletý cyklista zdolal Tourmalet, Mont Ventoux i Stelvio
  8. Ukončení sezóny na cyklotrase Brno-Vídeň se zúčastnilo 600 cyklistů
  9. Citybike Uphill Challenge: zpestření vídeňského Týdne mobility
  10. Je při volbě bicyklu pro dítě rozhodující hmotnost kola?

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Jízdní kola / befef37145

trust extension

Reklama