Výlety

Vyšlápněte za sluncem: Kanárské ostrovy

Vyšlápněte za sluncem: Kanárské ostrovy

Zrazuje vás od pořádných cyklistických výletů aktuální chladné a sychravé počasí? Šlápněte do pedálů a dožeňte teplo! Víme, kde na vás ještě čeká.

 

Zahoďte za hlavu nepravdivou představu, že na „Kanáry“ se jezdí jen kvůli povalování na pláži. Opak je, pro někoho možná překvapivě, pravdou. Na Kanárských ostrovech je totiž tolik možností rozličných aktivit, že nebudete vědět, jestli zůstat věrní kolu, nebo ne.

 

Zůstaňte v sedle, nebudete litovat

Pro cyklisty jsou Kanárské ostrovy doslova rájem. A je vcelku jedno, jestli navštívíte ostrov Tenerife, Fuerteventura nebo Gran Canaria. Prakticky ve všech rekreačních střediscích narazíte na půjčovnu kol. Ale hlavně si zde užijí jak vášniví sportovci, tak rekreační jezdci. Terén je totiž tak různorodý, že si opravdu každý vybere trasu přesně podle svého gusta.

A aby nebylo výhod málo, přidejme ještě jednu: fascinující proměna prostředí. I když zůstanete na jednom jediném ostrově, můžete se každý den ocitnout v úplně jiném světě – jednou jsou to takřka tropy, podruhé vyprahlá poušť plná lávových kamenů, potřetí vás uvítá typické středomořské podnebí. Neváhejte!

 

Aby se cyklistům na ostrovech líbilo ještě víc než doposud, vznikly zde, zejména na ostrově Fuerteventura, krásné a především kvalitní cyklostezky, které zpřístupnily ostrov více sportovcům a zároveň zkrátily, nebo zjednodušily cesty mezi jednotlivými letovisky.

Ačkoliv cyklistické vyžití se tu najde opravdu pro každého, nadšení budou zejména milovníci kopců a cyklističtí vytrvalci. Kousek od pobřeží se zvedají sopečné horské masivy.  Prudká stoupání se střídají s houpavými trasami a vše korunují působivé výhledy.

Chcete tipy na zajímavé trasy? Přečtěte si cestopis z cyklovýletu po Gran Canarii, užitečnými poznatky se jen hemží.

 

Čerstvé pomeranče a citrony na cestu

Jeďte na Kanárské ostrovy ještě teď! Vsaďte na některý z pobytů last minute a nebudete litovat. Na Kanárských ostrovech je touto dobou již výrazně méně lidí než v turistické sezóně. Teploty jsou na velmi příjemné úrovni okolo 22 °C – to jsou přece ty nejlepší cyklo podmínky, jaké si můžete na podzim přát!

O svačinku se v tomto období také nemusíte bát. Právě teď začíná sklizeň pomerančů a citrusových plodů. Stačí se natáhnout a svačinu máte v kapse.

A pokud ještě nejste zcela přesvědčeni, tohle video vás dostane:

Foto: Michal Červený

08.03.2016 - Zájezdy a dovolené - autor: Press news - 19389x

Související články

  1. Jarní Kypr znovu láká na trénink a závody, obnovuje Sunshine Cup
  2. ČeskOOkolo - jedinečný cyklozážitek napříč Českem
  3. 3 tipy na skvělé cyklotrasy v Evropě
  4. Cestovatel Andrew Sykes o cestě na kole ze Španělska do Norska
  5. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  6. Chcete vyjet na Mount Everest?
  7. Za opravdovým poznáním: cyklozájezdy s CK Kudrna
  8. Vychytávky na výlety aneb pohoda a jídlo všude na cestách!
  9. Plánujete dovolenou na kole? Nezapomeňte na dobré pojištění
  10. Dvě trasy sítě Eurovelo se dočkají změn

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama