Články

Výstava sportovních fotografií Jana Kasla v Nikon Photo Gallery

Výstava sportovních fotografií Jana Kasla v Nikon Photo Gallery

Nikon Photo Gallery uvádí od 22. srpna 2018 výstavu fotografií Jana Kasla – Decade. Výstava je ohlédnutím za desetiletou prací sportovního fotografa, který se už jako velice mladý dostal mezi světovou špičku sportovních fotografů do portfolia společnosti Red Bull. 

 

Sportovní fotografie je největší vášní Jana Kasla. Ten díky práci pro Red Bull mohl procestovat svět a fotit elitní sportovce na mnoha místech planety. Na jeho tvorbě je znatelný smysl pro přesnost a nadšení pro pohyb. Při focení extrémních sportů se sami atleti a fotografové dostávají mnohdy za hranice komfortní zóny a tak za dobře zachyceným sportovním výkonem komponovaným v nádherné přírodní scenerií mnohdy stojí víc než jen "být ve správný čas na správném místě".

 

Jana Kasla fascinují přírodní živly a tak není žádným překvapením, že se v jeho portfoliu setkáme s obdivuhodnou diversitou námětů od surfingu za polárním kruhem zachyceným přímo z vody s využitím speciálního pouzdra až po focení paraglidingu z ptačí perspektivy. Jan Kasl ovšem nezůstává jen u fotografie jako takové, ale rád využívá nové či již opomenuté formáty vizuální prezentace jako cinemagraph, plotagraph nebo například spin technologie. Nevšední analogové zpracování těchto formátů je k vidění i na této výstavě.

 

„Spojení mé vášně pro akční sporty a fotografii mě zavedlo do prostředí profesionálních sportovců, dech beroucích výkonů a umožnilo mi setkání s inspirativními lidmi na úžasných místech po celém světě. 

Ve své práci se snažím trochu vymezit vůči dnešní rychlé době, kdy životnost fotografie se počítá na minuty a kalkuluje se, kdy ji pustit do světa tak, aby měla co největší dosah, než se ztratí v záplavě dalších příspěvků. Bylo by skvělé vytvářet obsah, ke kterému by se lidé vraceli, inspiroval by je, tajil jim dech a lákal je vyrazit ven. Jsem rád, že mohu svou desetiletou cestu ukázat i ostatním skrze tuto výstavu,“ uvádí Jan Kasl ke své práci.

Výstava fotografií Jana Kasla potrvá v Nikon Photo Gallery do 30. září 2018.

 

21.08.2018 - Akce - autor: redakce - 4814x

Související články

  1. Aukce unikátních jízdních kol ve vídeňském Dorotheu
  2. Bike Brno popatnácté a v novém termínu
  3. Bezpečnou sezonu na kolech odstartuje jarní veletrh For Bikes
  4. Výstava snímků z mistrovství světa handicapovaných cyklistů
  5. Zaujalo nás na veletrhu For Bikes
  6. Jízdní kolo (zn. hand made)
  7. Veletrh Holiday World již tento víkend
  8. Výstava připomene legendárního Coppiho
  9. Co je fixed gear prozrazuje výstava

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama