Domů » Rady

Rady

Zajistěte si originální kalendář Žena a kolo 2019

Zajistěte si originální kalendář Žena a kolo 2019

Je to už téměř tradice předvánočního období - vydavatelství Cykloknihy v tomto čase znovu představuje nový kalendář Žena a kolo pro rok 2019. A opět se můžeme těšit na dobové plakáty z 19. a 20. století, kde ženy propagují jízdní kola.

 

Už posedmé vychází v nakladatelsví Cykloknihy nástěnný kalendář sestavený z těch nejkrásnějších dobových reklamních plakátů, které v 19. a 20. století propagovaly jízdní kolo. Ústředním motivem je vždy žena oslavující značku velocipedu nebo jeho výrobce. Formátem je kalendář stejný jako v předchozích letech (60 × 32 cm), použitý papír je opět přírodní, tisk celobarevný.

 

Titulní stranu zdobí poprvé plakát tuzemský, dokonce typicky český, s Karlštejnem v pozadí. Jeho autora se sice nepodařilo vypátrat, ale dobu vzniku datují odborníci na začátek minulého století, kolem roku 1900. V pozdějších letech si ho „vypůjčilo“ k propagaci více firem, nejznámější je ve spojení s koly Favorit.

První lednový plakát na velocipedy značky „Slavia“ je snad nejkrásnějším českým cyklistickým plakátem vůbec. Kola této značky mají i zajímavou historii. Málokdo možná ví, že i tak trochu spojenou s knihami. Má to na svědomí jeden český knihkupec, který byl ve své době i technickým nadšencem. Roku 1895 si koupil jízdní kolo značky Germania od drážďanské firmy Seidl & Naumann. Kolo se mu však brzy porouchalo, proto napsal firemní pobočce do Ústí nad Labem dopis se žádostí o opravu. Firma mu na jeho český dopis odpověděla velmi stručně v tom smyslu, že požaduje-li odpověď, musí používat „srozumitelný jazyk“ (tj. němčinu). Tato odpověď ho natolik rozčílila, že se rozhodl začít vyrábět vlastní jízdní kola. Tím knihkupcem nebyl nikdo jiný než Václav Klement (1868 – 1938) a jeho společníkem Václav Laurin. Novým kolům dali vlastenecký název Slavia. Tak byla založena v Mladé Boleslavi firma Laurin & Klement, vyrábějící později i motocykly a od roku 1905 také automobily. Dnes mladoboleslavský závod výrobou aut ovlivňuje životy mnoha obyvatel České republiky.

 

Velký nástěnný kalendář Žena a kolo 2019 je opět celobarevný, obsahuje 14 listů velikosti 60 × 32 cm, tištěný je na kvalitním ofsetovém papíru 250 g/m² a obsahuje jednoduché kalendárium. Na posledním listu je přehled všech dvanácti plakátů se jmény autorů, s jejich názvy a rokem zhotovení. Kalendář má spirálovou vazbu a vzadu silnější kartón. Každý výtisk je zabalen do průhledné fólie. Cena činí 

Objednávat kalendáře můžete na https://www.cykloknihy.cz, na nichž jistě zaznamenáte na první pohled patrnou přepracovanou podobu webové prezentace nakladatelství.

 

04.12.2018 - Knihy a časopisy - autor: redakce - 5708x

Související články

  1. Knižní novinka o cyklistických dobrodružstvích Dominika Haška
  2. Pražská míle: 23. ročník jízdy vysokých kol na Letenské pláni
  3. V Lounech mají největší jízdní kolo v České republice
  4. Kalendář Žena a kolo pro rok 2017 je již v prodeji
  5. Svět skončil, tak jsem jel: nová kniha cyklocestovatele Jana Evjáka
  6. Astronom a nadšený cyklista Jiří Grygar dnes slaví významné jubileum
  7. Kalendář Žena a kolo 2016
  8. Podzimní novinky v Cykloknihách
  9. Pojízdná knihovna v San Franciscu
  10. Sport Life v Brně nabídne i akce pro cyklisty

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama