Články

Zaujalo nás na veletrhu For Bikes

Zaujalo nás na veletrhu For Bikes

Druhý ročník cyklistického veletrhu For Bikes shlédlo o uplynulém víkendu necelých dvacet tisíc návštěvníků. Jaké zajímavosti se v pražských Letňanech v těchto dnech děly?

Sto vystavovatelů z cyklistické branže rotestavělo své stánky v pavilonech letňanského výstaviště a představili světu ještě před tím, než začne skutečná cyklistická sezóna, to nejnovější, co v ní lze očekávat. Kromě vystavených exponátů byl součástí veletrhu také bohatý doprovodný program, k jehož hlavním bodům patřil například festival cyklistiky Cyklofest a nebo tratě k testování jízdních kol včetně celoodpružených horských, elektrokol a dětských bicyklů.

 

For Bikes 2011: cyklisté jeli na veletrh na kole

 

S nemalým zájmem se setkala akce, kterou pro návštěvníky z řad cyklistů připravila společně s organizátorem veletrhu For Bikes redakce Kolo.cz. Každý, kdo do Letňan k bránám výstaviště přijel na kole, totiž získal vstupenku zdarma. Kolo jste si přitom mohli nechat bezpečně zamčené v jednom ze stojanů. Už první den využily této možnosti desítky z vás a v průběhu víkendu toto číslo ještě výrazně narostlo.

 

For Bikes 2011: pásku přestřihli Petr Bříza a Zdeněk Štybar

 

Slavnostního přestřižení pásky k zahájení veletržního veselí se ujali bývalý hokejový brankář a dnes radní magistrátu Hlavního města Prahy Petr Bříza a dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar. Ten byl i patronem celé třídenní výstavní akce a jeho fanoušci jej po celý víkend mohli potkávat mezi vystavenými exponáty které si s velkým zájmem prohlížel. Král českého i světového cyklokrosu měl ostatně i svůj vlastní stánek, kde představil závodní speciály Merckx, na nichž bude nově závodit v barvách silniční stáje Quick Step.

 

For Bikes: elektrokolo Duratec

 

Česká rámařská firma Duratec představila na svém stánku mimo rámů a kol také funkční trička vlastní výroby, ponožky a další doplňky. Za zvýhodněných podmínek také prováděla měření FOG, které optimalizuje posed na kole a geometrii rámu, což je pro jezdce benefit zdravotní i výkonnostní. Největší zájem budily nejen 29" MTB modely, ale také nový model elektrokola Express E1. Ten je vhodný nejen pro "běžné" dojíždění do města a po městě, ale hodí se i pro svižnou sportovní jízdu, čímž Duratec boří obecně zavedené mýty.

 

For Bikes 2011: elektrokola bylo možné vyzkoušet na testovací dráze

 

Elektrokola jsou obecně trendem moderní městské i jiné cyklistiky, což dokládal nejen počet vystavovatelů v tomto oboru, ale také možnost si na testovací dráze vyzkoušet jak se takový elektrobike chová. Pro ty, kdo ještě neměli tu čest se na elektrickém bicyklu projet to byla jistě zajímavá zkušenost. Náročné bylo si pouze vybrat ze široké škály modelů a značek, jež byly v testovacím koutku k dispozici.

 

For Bikes 2011

 

Šťastná událostí, jakou je příchod dítěte do rodiny cyklistů, nemusí jejich cyklistický život končit. Naopak. Jízdy na kole se nemusíte vzdát ani s dítětem a jednou z možností jak své potomky od útlého věku brát s sebou na čerstvý vzduch jsou vozíky. Ty jsou svým způsobem multifunkční, neboť je lze zapojit nejen za kolo - můžete si je vzít s sebou i na běžky nebo jen na procházku, kdy vám poslouží jako kočárek.

 

For Bikes 2011: myslelo se i na děti

 

Sortiment, který byl o víkendu k vidění, ale nenadchnul pouze dospělé cyklisty, nýbrž i jejich ratolesti. Vždyť kdo by odolal podobným odrážedlům, která jsou dodávána v několika velikostech? Pro děti je to přitom příjemná přestupná stanice na cestě k vlastní jízdě na jízdním kole.

 

For Bikes 2011: dětská kola

 

Z odrážedel vede cesta jediným směrem, a to k vlastnímu plnohodnotnému bicyklu. I těch bylo na veletrehu For Bikes vidět nemálo a rozhodně bylo z čeho vybírat.

 

For Bikes 2011

 

Druhý ročník veletrhu For Bikes je tedy za námi. Akce roste a ukázalo se, že spávným směrem. Počet vystavovatelů i návštěvníků meziročně stoupl. Byly vidět i velice povedené expozice velkých výrobců kol jako je Author, Trek, Scott nebo Giant. Uvidíme, kam se tato výstavní akce posune zase za rok.

 

01.04.2011 - Akce - autor: redakce - 8518x

Související články

  1. Výstava sportovních fotografií Jana Kasla v Nikon Photo Gallery
  2. Promítací festival Cyklofest Plus už zítra na For Bikes!
  3. Za měsíc se otevřou brány FOR BIKES 2017
  4. Active Bike the Most: nový veletrh cyklistiky a outdooru
  5. V sobotu v rámci For Bikes na Cyklofest Plus
  6. Co zajímavého bude k vidění na For Bikes 2016?
  7. For Bikes 2016: v soutěžích se dají vyhrát celkem tři kola
  8. Budoucnost cyklistiky: 12 pastorků a širší pláště
  9. Veletrh For Bikes 2016 už za necelé dva týdny
  10. Chcete něco extra? Kolo s bambusovým rámem a pozlacenými komponenty

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Vše pro děti / renderspoint

3D Architectural Rendering Services

Vše pro děti / Jameessmith

Need help with your assignments in London?

Reklama