Články

Cyklomaratontour 2011 zamíří i na Slovensko

Cyklomaratontour 2011 zamíří i na Slovensko

Kalendář Cyklomaratontour, jednoho z populárních seriálů závodů horských kol u nás, čítá pro rok 2011 celkem patnáct lokalit a jeden partnerský závod navíc. Její součástí bude opět Český pohár v půlmaratónu, Tygříkův pohár pro děti a navíc dva nové závody na Slovensku.

 

Za čtyři roky své existence si seriál závodů horských kol pro profesionály i ryzí amatéry vypracoval slušnou pozici . Od samého začátku se jeho pořadatelé snaží o to, aby byl vždy co nejpřístupnější pro nejširší cyklistickou veřejnost a pocit závodění si tak mohl užít kdokoli. V této souvislosti je proto novinkou zavedení „Volné jízdy“ – ta je nesoutěžní, neplatí se na ní žádné startovné a vyráží na krátkou trať Cyklomaratontour za hlavním závodním polem. Spíš než výkon a výsledek budou na trase účastníky této jízdy zajímat zajímavá místa a další věci, které v dané lokalitě stojí za to. I letos se budou kola Cyklomaratontour roztáčet v neděli a dvakrát se dokonce podívá za hranice k našim slovenským bratrům.

Z letošního nabitého kalendáře už máme první závod za sebou (mohli jste číst v článku Zimní maraton Okolohradce s nádechem jara). Nejbližším podnikem v pořadí je pak je 10. dubna závod Okolobudějc. Finále Cyklomaratontour se ale stejně jako vloni pojede až v říjnu, což z Cyklomaratontour dělá v českých podmínkách nejdelší cyklistický seriál závodů vůbec.

 

 

Z lokalit, které se představily cyklistům vloni, zůstává většina stejných. Z kalendáře 2011 vypadl závod Okolojihlavy, ale hned dva další přibyly, a to ne kdejaké. Novinkou jsou totiž závody, Cyklomaratontour rozrostla na území našich východních sousedů – na Slovensko. Závod Okolobratislavy zavede startující na Devínskou Kobylu a závod Okoložiliny se pojede nádherným prostředím Súľovských skal.

V rámci Cyklomaratontour bude opět probíhat Tygříkův pohár, tedy seriál závodů pro děti, a stejně jako v předchozích dvou letech bude i letos vyhlášen Český pohár v půlmaratónu, který bude tentokrát pětidílný. Odstartuje 8. května v Brně a bude pokračovat 12. června v Plzni, 10. července v Karlových Varech, 7. srpna v Olomouci a vyvrcholení seriálu zažije 2. října Zlín. Novinkou je, že v letošním roce již nebude vypsáno mistrovství ČR v půlmaratónu. „Namísto toho jsme připravili neoficiální Mistrovství Československa, které se pojede koncem června v Bratislavě,“ uvedl za pořadatele Tomáš Pavel.

 Pořadatelé Cyklomaratontour vyjádřili podporu projektu Černí koně a v rámci svého seriálu budou vyhlašovat i pohár hendikepovaných cyklistů.

Další a asi nejméně populární změnou, která Cyklomaratontour 2011 čeká, je zdražení startovného. Důvodem je nejen úrazové pojištění v ceně startovného, které jak, pořadatelé doufají, zvýší komfort vašeho závodění, ale zejména neustálé rostoucí ceny většiny komodit, které jsou pro pořádání takových akcí nezbytné. I přes to se startovné podařilo „udržet na uzdě“ a Cyklomaratontour je stále nejlevnější sérií hobby cyklo závodů podobného rozsahu v ČR. Startovné ale bude možné snížit natolik, že rozdíl oproti loňskému roku bude téměř neznatelné. Pořadatel série totiž připravil speciální nabídku startovnéhopro členy MAX1 KLUBu, která činí 350,- Kč na jeden závod. MAX1 KLUB je partnerským subjektem Cyklomaratontour a jeho členem se po jednoduché, rychlé a bezplatné registraci může stát každý. Kromě úspory na startovném získáte řadu slev a výhod. Více najdete na www.max1klub.cz. Pro všechny ostatní závodníky bude startovné v jednotlivých závodech Cyklomaratontour činit 600,- Kč.

Jedním z hlavních partnerů Cyklomaratontour 2011 se stala Oborová zdravotní pojišťovna, která společně s pořadatelem připravila speciální akci. Pro nové pojištěnce OZP bude automaticky startovné na všech závodech Cyklomaratontour 2011 zdarma a stávající pojištěnci OZP získají slevy na startovném. Více na www.cyklomaratontour.cza www.max1klub.cz.

 

Kalendář Chance Unilever Cyklomaratontour 2011

16.1. Zimní Okolohradce
10.4. Okolobudějc 
1.5. Okololiberce
8.5. Okolobrna (ČP ½ XCM #1)
15.5. Okolopardubic
5.6. Okolohradce 
12.6. Okoloplzně (ČP ½ XCM #2)
26.6. Okolobratislavy (Mistrovství Československa)
10.7. Okolovarů (ČP ½ XCM #3)
24.7. Okoloústí 
7.8. Okoloostravy
21.8. Okoloolomouce (ČP ½ XCM #4)
4.9. Okoloprahy
18.9. Okoložiliny
2.10. Okolozlína ČP ½ XCM #5)

 

Více informací o seriálu i jednotlivých závodech i on-line přihlašovací formulář naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz

 

18.02.2011 - Sport - autor: Tisková zpráva - 8955x

Související články

  1. UCI zavádí mistrovství světa na e-biku
  2. Rakouský Leogang láká na podzim cyklisty, milovníky ferrat i dobrého jídla
  3. Bike Prague: bikové dobrodružství na dosah ruky i metra už za týden
  4. Nova Cup 2018: děti si zazávodí zcela zdarma!
  5. Noční přejezd Javorníků: ojedinělá MTB vyjížďka na Valašsku
  6. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  7. Na co se zaměřit u výběru horského kola?
  8. 10 nejlepších vychytávek na kolo, které vám nesmí chybět
  9. Křehké ženy v tvrdém terénu: výbava na enduro
  10. Vydejte se na Bohemian Grand Fondo, start 1. října 2016

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama