Domů » Rady

Rady

Jak propojit kolo s chytrým telefonem?

Jak propojit kolo s chytrým telefonem?

Uživatelů populárních chytrých mobilních telefonů stále přibývá. Přináším vám pohromadě tipy na inovativní produkty, s nimiž při jízdě na kole můžete využívat možností smartphonů...

Společnost BioLogic navrhuje a vyrábí vybavení pro cyklistiku a městskou dopravu. Přinesla již celou řadu inovativních nápadů, které se rychle rozšířily mezi cyklisty. Například aplikaci BikeBrain, která uživatelům iPhonu vynahrazuje (a vlastně i předčí) používání cyklocomputeru, si už během prvního měsíce stáhlo 20 tisíc uživatelů mobilních telefonů iPhone. A podobné je to s dalšími výtvory z rukou firmy BioLogic.

Jak jsme již informovali v článku Aplikace BikeBrain pro iPhone se dočkala vylepšení, vývojáři aplikace BikeBrain ji neustále vylepšují. BioLogic ji nabízí stále ještě i zdarma, v placené verzi za přijatelných 1,99 USD však uživatelé získají další možnosti a cyklistické funkce jako je GPS mapování, intervalový trénink nebo sčítač kalorií. Dokáže také záznam jízdy exportovat, nahrávat na internet a sdílet na sociálních sítích. Mobilní telefon iPhone se tak promění ve výkonný cyklistický počítač.

 

 

Aby iPhone držel během jízdy přesně tam, kde má, a nebyl ohrožen na své existenci, vyvinul BioLogic pro příznivce cyklistiky a moderních technologií speciální držák na řidítka. Držák Bike Mount prošel testováním spřáteleného webu MTBS.cz.

 Nevýhodou smartphonů je, že fungují na baterie a i díky velkému jasnému displeji jsou na elektrickou energii poměrně žíznivé. I na to má ale BioLogic lék. Pomocí zařízení BioLogic ReeCharge lze totiž váš iPhone, iPod nebo GPS navigaci nabíjet i během jízdy na vašem kole. Zdarma a ekologicky, neboť k tomu jen využijete "vlastnoručně" vyrobenou energii. A stačí k tomu jen upravený náboj předního kola. Patentovaný systém obvodů přeměňuje a reguluje střídavý proud vytvářený dynamo nábojem a získanou energii ukládá do vysokokapacitní lithium-polymerové baterie, odkud již jde stejnosměrný proud do připojeného elektrického zařízení. Energie je tak dostupná kdykoliv ji potřebujete. BioLogic ReeCharge je dodáván s pěti vyměnitelnými koncovkami pro Sony-Ericsson, Motorola, Nokia, LG a mini USB. Doporučená cena na českém trhu činí 2290,- Kč.

Dalším problémem, na který uživatelé smartphonů s dotykovými displeji narážejí, je obsluha telefonu s dlouhými rukavicemi. Ať už chcete obsluhovat některou z cyklistických aplikací, fotoaparát, přijmout hovor nebo si třeba i jen přečíst SMS zprávu, nemusíte s běžnými rukavicemi uspět. Proto jsou na trhu rukavice na kolo se speciální vodivou vrstvou na prstech, s nimiž je obsluha telefonu možná i bez sundávání rukavic z rukou. Několik typů včetně zimních výrábí firma Specialized s označením WireTap a cenami od 999,- Kč (více zde). Již nejednou zmiňovaná firma BioLogic pak vyrábí rukavice Cipher (na internetu za 34,99 €), které mají fungovat přinejmenším stejně spolehlivě.

Patříte-li mezi uživatele zařízení iPhone, jistě vás bude zajímat již dříve publikovaný přehled Deset tipů jak využít iPhone na kole

 

29.12.2011 - Ostatní - autor: redakce - 14823x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Kolo budoucnosti od Škodovky
  3. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  4. Novinka od GoPro už je v prodeji
  5. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  6. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  7. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  8. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty
  9. Startup COBI směřuje pod křídla společnosti Bosch
  10. Startup Ahooga razantně vstoupil mezi skládačky

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #3 Jindra - vloženo: 06.01.2012 v 16:55:13

    Na android a ekolo funguje tohle http://www.speedict.com/

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #2 Simon - vloženo: 04.01.2012 v 11:14:22

    Kdyz nemam Iphone, ale jiny chytry telefon. Protoze Iphone neni jediny a uz vubec nejchytrejsi telefon, tak mam proste smulu. Parada....

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #1 Jiřina - vloženo: 04.01.2012 v 11:11:35

    Bezvadné - smartphone znamená iPhone, takže všichni, kdo nemají iPhone, asi nemají smartphone a na kole mají smůlu. :-(

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Reklama