Domů » Rady

Rady

Kdy posadit dítě do cyklosedačky?

Kdy posadit dítě do cyklosedačky?

Sotva si sedlo, už bylo usazeno do cyklosedačky vybaveno přilbou, obléknuto do teplého (a drahého) funkčního oblečení, aby pak strávilo víkend v cyklosedačce se svými cyklisticky zaměřenými rodiči. Nabízí se otázka, zda je takové „sportování“ pro miminka zdraví prospěšné.

 

Ať již se svým miminkem chodíte plavat, cvičit nebo vyražíte na kolo, vždy byste měli u daných aktivit respektovat (a v žádném případě nepředbíhat!) jeho psychomotorický vývoj. Co si pod tím představit? Například; dítě nikdy neposazovat, dokud si (nejčastěji okolo 8 – 9 měsíce) bez vaší asistence nesedne samo.

Proč bez vaší pomoci? Dětské tělíčko se učí používat a aktivně zapojovat jednotlivé svaly a svalové skupiny postupně, což probíhá v kojeneckém i batolecím věku velmi bouřlivě. Dítě se každý měsíc naučí něco nového, důležitého pro jeho tělesný i duševní vývoj, správné držení těla a optimální pohybové stereotypy. Dobrým příkladem je třeba to, jak se dítko učí přetáčet ze zad na bříško, aby se pak v této poloze zvedlo na ručičkách, začalo se plazit, houpat na kolínkách, sedat, stoupat si, chodit…

 

Dítko, které si samo nesedne, do sedačky nepatří!

Pokud dítě posazujete dřív, než si spontánně sedne samo, jednoznačně mu prokazujete „medvědí službu“. Pohybový aparát není na takovou zátěž ještě připravený. S předčasným posazováním může později souviset vadné držení těla, skoliózy a další problémy s pohybovým aparátem v pozdějším věku a dospělosti. K takovým nepříjemnostem dochází i tehdy, kdy dítě danou činnost neprovádí správně nebo nějaký vývojový stupeň přeskočí.

Nu, i od toho máme pediatry (a také rodičovskou intuici), aby nás na odchylky upozornili a navrhli řešení. Např. návštěvu rehabilitace, fyzioterapeuta, neurologa či jiného odborníka. Ten rodičům obvykle poradí, jak s dítětem správně manipulovat, čeho se při tom vyvarovat a hlavně doporučí speciální cviky. Nejčastěji se jedná o tzv. Vojtovu metodu či cvičení dle manželů Bobath(ových).

Rodič dítěte, které z jakýchkoliv důvodů v kojeneckém (batolecím) věku rehabilituje (cvičí), by měl společnou rodinnou cyklistiku probrat s ošetřujícím odborníkem. Kupříkladu, zda a na jak dlouhou dobu lze dítě v sedačce vozit, jestli není vhodnější používat např. vozík s vložkou (sedačkou) pro kojence.

 

Už sedí. Tak jedem?

Většina výrobců cyklosedaček uvádí dolní věkovou hranici pro její použití v rozpětí od 9 – 12 měsíců. Nicméně taková doporučení jsou v kontextu s výše uvedenými souvislostmi naprosto zavádějící, neboť některé děti se sami posadí v 6, jiné v 9 a další klidně ve 12 měsících!

Navíc nezáleží pouze na tom, zda se dítko samo posadí, ale i na kvalitě samotného sedu! Dítě by mělo sedět na sedacích hrbolech, svaly trupu aktivně udržují bederní lordózu, tj.

 fyziologické prohnutí v dolní části páteře. Při pasivním posazování rodičem dochází k opačnému efektu; tzv. bederní kyfóze, nesprávně ohnutém vyklenutí bederní části páteře. Vzpřímené držení těla potom není možné, zádové a břišní svaly nepracují aktivně. Skoliotické vady páteře pak doslova klepou na dveře!

 

Otřesy a vibrace dětské páteři nesvědčí

 Nicméně i bezpečně sedící dítě by nemělo v sedačce vysedávat dlouho, a to ani tehdy, pokud ho to evidentně baví a po cestě výská a rozdává úsměvy. Proč? Říkáte si, když už stejně sedí v kočárku. Jenže ani v kočárku nesedí půl dne bez možnosti dalšího pohybu, je více chráněné před povětrnostními vlivy, má více volnosti, než když je těsně upoutané k sedačce, čelem k vašim zádům (popř. v přední sedačce zády k vám).

Na rozdíl od kočárku má v sedačce přilbu, která brání pohodlnějšímu opření hlavy o opěrku. V kočárku si též může bez problémů „schrupnout“ v pohodlné horizontální poloze. Navíc při jízdě v terénu dochází k otřesům, a to i na kolech celoodpružených. Otřesy namáhají páteř včetně krční a přetěžují šíjové svalstvo. I jemnější opakované vibrace způsobují zvýšené napětí svalů udržujících tělo ve stabilní poloze, což má opět negativní vliv na páteř. I to bývá jeden z důvodů, proč mohou být děti po delší době jízdy nevrlé, plačtivé. Jízda i okolní krajina je možná baví a zaměstnává jejich hlavinku, ale mírně vibrující posez je pro jejich pohybový aparát značně vysilující, děti mohou být velmi unavené a vy nechápete proč. Vždyť jen sedí a koukají!

 

Tak od kdy?

Normálně se vyvíjející dítko, které si samo sedne, lze v cyklosedačce samozřejmě na chvíli svézt, ideálně však v době, kdy neusne. V případě, že tímto způsobem řešíte např. rychlou návštěvu pošty či nákup rohlíků, nezapomeňte si sebou vzít nějaké nosítko, např. šátek, babyvak apod. Bude se vám hodit po vyndání dítěte ze sedačky, např. při stání ve frontě. Na delší rodinné výlety si je ale vzhledem k uvedeným skutečnostem lepší ještě chvíli počkat. A to přibližně do doby, kdy bude mrně již naprosto bezpečně chodit a běhat.

 

23.04.2013 - Pro děti - autor: Martina Machová - 104498x

Související články

  1. Ve Vídni staví cyklopark pro zlepšení motoriky dětí
  2. Nova Cup 2018: děti si zazávodí zcela zdarma!
  3. Nová dětská kola a přilba k nim zdarma na Koloshop.cz
  4. Na Designbloku se představí dřevěné celoodpružené dětské kolo
  5. Jaké jsou nešvary při výběru dětského kola? A jaké tedy vybrat?
  6. Kolo vhodné velikosti pro děti? Pujčte si ho!
  7. Počet aut před českými a slovenskými školami poklesl o více než čtvrtinu
  8. Osmiletý cyklista zdolal Tourmalet, Mont Ventoux i Stelvio
  9. Je při volbě bicyklu pro dítě rozhodující hmotnost kola?
  10. SimpleRent představuje sezónní půjčovnu dětských kol

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Další příspěvky

  1. avatar
    #33 Sara Havran - vloženo: 29.09.2023 v 11:37:29

    MOŽNOST ZÍSKAT ZPĚT SVÉHO EX PARTNERA ZARUČUJE DR ISIKOLO. KONTAKTUJTE HO HNED

    Ahoj všichni, jmenuji se Sara Havran. Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #32 Karel Bortelová - vloženo: 26.09.2023 v 12:23:25

    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY

    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem, a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on přišel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #31 Aneta Kulhánek - vloženo: 21.09.2023 v 19:46:33

    POKUD POTŘEBUJETE SLUŽBY A PODPORU, ABYSTE VRÁTILI SVÉHO MILENKA, KONTAKTUJTE DR ISIKOLO

    Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #30 Elena Bohdanov - vloženo: 18.09.2023 v 11:38:58

    Ahoj všichni, jmenuji se Elena Bohdanov a jsem zde, abych také poděkoval doktoru Isikolo, kterého Bůh použil, aby zachránil mou situaci a obnovil radost a štěstí v mém domě. Ztratila jsem manžela kvůli jedné paní v zahraničí, když odešel pracovat do stejného regionu, kde žije ona. Nikdy jsem nevěděla, co se stalo, dokud mi můj přítel neposlal fotky obou spolu a pak mi bylo známo, že to byl důvod, proč ke mně můj manžel ochladl a nechal mě za sebou. Můj manžel byl zhypnotizovaný a ovládaná myslí a já věděla všechno, když jsem kontaktovala doktora Isikolo, když jsem hledala pomoc a žádnou jsem nenašla. Ujistil mě o svém návratu ao obnovení naší lásky a štěstí, což udělal a výsledek se začal projevovat po 48 hodinách. Nyní mám svého muže zpět a nemohu dostatečně poděkovat doktoru Isikolo za jeho upřímnost a podporu. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #29 Lucie Čelůstka - vloženo: 15.09.2023 v 11:51:18

    Ahoj všichni. Jmenuji se Lucie Čelůstka a chci zde poděkovat skvělému doktoru Isikolo za vyřešení mých manželských problémů. Moje manželství se zhroutilo kvůli nekonečným problémům a potížím, které jsem měla s manželem. Odešel, aniž by se ohlédl, a já byla tolik měsíců sama. Jeho rodina zasáhla a stále se nic nezměnilo. Byla jsem emocionálně zničená a ztratila jsem naději, že znovu najdu lásku, protože on byl vším v muži, kterého jsem kdy chtěla. Stejně jako mnoho lidí jsem se o DR ISIKOLO dozvěděl, když jsem začal hledat pomoc. Dlouze jsme diskutovali o mých problémech a on mě ujistil, že dostanu řešení, které potřebuji. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět jeho postupům a on nic nezdržoval. Udělal pro mě a mého manžela milostné pouto a láska a štěstí, které jsme sdíleli, byly obnoveny a dorazil ke mně přesně po 48 hodinách, jak DR ISIKOLO slíbil. Je to opravdu skvělý pomocník a je na něj spolehnutí. pokud máte nějaké problémy, stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #28 Anna - vloženo: 13.09.2023 v 15:49:19

    Moje 20leté manželství požehnané čtyřmi dětmi se brzy rozpadlo, protože můj milující manžel řekl, že je unavený z našeho svazku a chtěl se bezdůvodně rozvést, věděla jsem, že něco není v pořádku, a tak jsem po 3 měsících hledání a mnoha zklamáních šla hledat pomoc od jiných lidí Konečně jsem se setkal s DR. SUNNY, duchovní člověk obdařený svými bohy nadpřirozenou schopností řešit různé životní problémy. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on se mě zeptal na několik otázek, na které jsem upřímně odpověděl, DR SUNNY mi řekl, v čem je problém a řekl mi, co mám dělat, řídil jsem se všemi jeho pokyny a po týdnu se můj manžel vrátil domů. vydržet dva měsíce venku a roztrhat rozvodový papír a dnes žijeme v klidu doma. Pokud vás něco v životě trápí a chcete rychlé a spolehlivé řešení, kontaktujte DR SUNNY a budete mít důvod podělit se o své svědectví jako já. Kontaktujte Whatsapp: +2348082943805 nebo mu pošlete e-mail na adresu...drsunnydsolution1@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #27 Dora - vloženo: 12.09.2023 v 14:16:20

    Ruben Eva

    S ex jsme se rozešli před 5 měsíci a to už jsem byla těhotná. Oba se milujeme a byl to pro mě šok a opravdu mi to zlomilo srdce. Zkusil jsem mu zavolat a obě jeho linky byly odpojeny. Snažil jsem se ho oslovit na sociálních sítích, ale on mě z nich odstranil. Snažil jsem se dovolat jeho rodičům a oni mi řekli, že jejich syn řekl, že mě nemiluje a nechce mě vidět a oni nevědí, co se děje. Bylo mi v životě mizerně, tak jsem plakal na svou sestru a řekl jí svůj problém a řekl, že zná mocného kouzelníka, který pomohl svému kolegovi. Kontaktoval jsem ho e-mailem a řekl, že mi pomůže a řekl mi to. Byl jsem ohromen, když udělal všechno možné, aby problémy vyřešil a náš vztah se posílil a láska byla obnovena. Teď je zpátky se mnou a jsme spolu šťastnější. Dr Sunny je ve své práci skutečně průhledný a úžasný. V případě, že budete potřebovat pomoc, buďte si jisti, že vám upřímně pomůže. Nezklame vás, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže, Zde je jeho kontakt: WhatsApp: +2348082943805 nebo mu napište na: drsunnydsolution1@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #26 Maria Aleksa - vloženo: 12.09.2023 v 11:14:34

    Jmenuji se Maria Aleksa. Nikdy jsem netušila, že lidé mohou být tak laskaví, obětaví a úžasní, dokud mi DR ISIKOLO nepomohl s mými manželskými problémy. Můj svazek s manželem nebyl ani rok, když jsme začali mít problémy. Bylo to tak časté, že jsem upadala do deprese a neustále s ní bojovala a zároveň mě manžel opustil a přísahal, že se už nikdy nevrátím. V tu chvíli jsem nevěděl, co se svým životem. Musel jsem dál hledat pomoc, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Poté, co provedl náležité konzultace, mi bylo jasné, že bývalá milenka mého manžela s ním neustále manipulovala, aby ho mohla mít zpět. DR ISIKOLO mi řekl, co mám dělat, a se vší jistotou musím mít výsledek po 2 dnech, což jsem dodržel a pomohl mi a výsledek byl tak úžasný. Nyní je můj manžel zpět ke mně a v teple a štěstí počíme naše první dítě. pokud máte podobné nebo milostné problémy, stačí mu napsat přes Viber/WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #25 Mariana Jindrák - vloženo: 09.09.2023 v 20:15:36

    Zkontrolujte a kontaktujte nejčestnějšího a nejmocnějšího kouzelníka jménem Dr Isikolo prostřednictvím webové stránky (https://isikolotemple.com)

    Jmenuji se Mariana Jindrák a vše v pořádku, vážím si pana doktora Isikola, který mi svými skvělými schopnostmi pomohl obnovit můj domov a štěstí, které jsem sdílela se svým manželem, a je to opravdu něco, za co jsem navždy vděčná. Stalo se, že jsem byla téměř rok bezmocná a skleslá, když mě manžel opustil kvůli manželským problémům, se kterými jsme se setkali. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych zachránil své manželství a nic nefungovalo, dokud mě nezachránil DR ISIKOLO. Pomohl mi a láska a štěstí, které jsem sdílela se svým mužem, byly obnoveny a ještě úžasněji. Vím, že to zní divně, pokud opravdu může někomu pomoci, ale je 100% zaručeno, že vás nezklame, když vás ujišťuje, že po 48 hodinách budete mít požadované výsledky. Může vám také pomoci, pokud mu k tomu dáte příležitost. pošlete mu e-mail nyní prostřednictvím: isikolosolutionhome@ gmail. com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #24 Karel Bortelová - vloženo: 06.09.2023 v 19:58:56

    MŮJ MANŽEL ODEŠEL A DR ISIKOLO HO VRÁTIL KE MNĚ A JSEM ZAHRNUTA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY

    Jmenuji se Karel Bortelová. Když mě můj muž opustil, byla jsem traumatizovaná a zlomená a nemohla jsem se celé měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že budu moci začít znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nevyšlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět ke mně. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR ISIKOLO z různých pohledů a četl jsem o něm. Dali jsme se do řeči a já jsem ho přiměl pochopit vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a hned po 48 hodinách, jak slíbil, mě můj muž vyhledal, dali jsme si řeč a on se sešel dolů, aby mě viděl, kde jsem, vymysleli jsme věci a stali se zase spolu šťastní. DR ISIKOLO je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí mu napsat přes WhatsApp +234-8133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #23 Elena Bohdanov - vloženo: 28.08.2023 v 15:55:34

    Ahoj všichni, jmenuji se Elena Bohdanov a jsem zde, abych také poděkoval doktoru Isikolo, kterého Bůh použil, aby zachránil mou situaci a obnovil radost a štěstí v mém domě. Ztratila jsem manžela kvůli jedné paní v zahraničí, když odešel pracovat do stejného regionu, kde žije ona. Nikdy jsem nevěděla, co se stalo, dokud mi můj přítel neposlal fotky obou spolu a pak mi bylo známo, že to byl důvod, proč ke mně můj manžel ochladl a nechal mě za sebou. Můj manžel byl hypnotizovaný a ovládaný myslí a já věděla všechno, když jsem kontaktovala doktora Isikolo, když jsem hledala pomoc a žádnou jsem nenašla. Ujistil mě o svém návratu a obnovení naší lásky a štěstí, což udělal a výsledek se začal projevovat po 48 hodinách. Nyní mám svého muže zpět a nemohu dostatečně poděkovat doktoru Isikolo za jeho upřímnost a podporu. Stačí mu napsat přes WhatsApp +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #22 Georgina Allertová - vloženo: 23.08.2023 v 20:16:54

    Jmenuji se Georgina Allertová. Láska zůstává úžasná, když jste se svou spřízněnou duší, a štěstí navěky je pro vás oba zajištěno. DR ISIKOLO mě přiměl uvědomit si, že můžete získat zpět to, co vám dělá život krásným, právě když jsem ztratila naději v získání svého muže zpět a on mi ho vrátil. Měli jsme komplikovaný vztah a celou dobu jsme se hádali a on měl zlomené srdce a já byla nešťastná. DR ISIKOLO se objevil po několika pokusech získat ho zpět a neuspěl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým mužem a za pouhých 48 hodin jsme měli rande a povídali si o věcech a nyní plánujeme, že se vezmeme a budeme spolu navždy žít šťastně. Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost DR ISIKOLO a každý, kdo o něm chválil, o něm nikdy nelhal, protože je skutečně důvěryhodný. Kontaktujte ho ještě dnes a nechte ho, aby vám také pomohl. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) nebo mu SMS přes WhatsApp: +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #21 Anna Dvořáček - vloženo: 19.08.2023 v 19:56:24

    S DR ISIKOLOM JE ZPĚT SE SVÝM EX VELMI MOŽNÉ Jeho webové stránky (https://isikolotemple.com)

    DR ISIKOLO není srovnatelný, pokud jde o řešení vašich vztahových nebo manželských problémů. Jmenuji se Anna Dvořáček. Velmi dlouho jsem bojovala s depresí, věděla jsem, že je to důsledek zlomeného srdce, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Nikdy jsem nevěděl, že se rozhodl ode mě odejít, dokud neuplynuly měsíce a já jsem ho nebyl schopen zastihnout. Když jsem o něm slyšel, musel jsem kontaktovat DR ISIKOLO. Řekl mi vše, co bylo potřeba udělat, aby se obnovila láska a spojení mezi mnou a mým mužem, což udělal. Výsledek se začal projevovat po 48 hodinách, jak slíbil. Možná to zní divně, ale je 100% pravda, že nikoho nezklame. Už se nebojte a kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #20 Barbora Dobrovský - vloženo: 10.08.2023 v 19:16:17

    DĚKUJI, DR ISIKOLO, PŘIJDETE K MÉ ZÁCHRANĚ V MOJI NEJHORŠÍ CHVÍLI.

    Ahoj všichni, jsem Barbora Dobrovský Dobrovský. Můj manžel a já jsme posledních 6 měsíců bojovali s manželskými problémy a nevěděla jsem, že za problémy, které jsme kdy měli, je mozek rodina. Problémy eskalovaly a nakonec se z domu odstěhoval. Byla jsem sama s dcerou a život bez něj po mém boku byl bídný. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problémy ukončil, ale bez úspěchu. Musel jsem tedy vyhledat pomoc, což mě vedlo ke kontaktování DR ISIKOLO. Jak jsem si vždy přál, slyšel můj pláč a přišel mi na pomoc. Vyřešil problémy, které jsme měli, a můj manžel a já jsme se k sobě vrátili a stále mě udivuje, když dostanu výsledek za 2 dny, jak slíbil. Pokud máte problémy se svým partnerem, kontaktujte ho hned a nezklame vás, protože je důvěryhodný a spolehlivý. napište mu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #19 Lotto - vloženo: 09.06.2023 v 14:41:31

    MŮJ MANŽEL ODŠEL A DR SUNNY HO MI ZPĚT PŘINESLA A JÁ JSEM ZAPOJENA A MUSELA ŠÍŘIT DOBRÉ ZPRÁVY

    Jmenuji se Lotto. Byla jsem traumatizovaná a zlomená, když mě manžel opustil a já se nemohla měsíce vzpamatovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu. Odjel jsem do jiného města v naději, že začnu znovu. Přišla jsem do kontaktu s jiným mužem, se kterým jsem se ze všech sil snažila být, ale nešlo to, protože jsem ho nedokázala milovat. Věděla jsem, že stále miluji a chci svého muže zpět. Začal jsem tedy hledat pomoc a tehdy jsem našel DR SUNNY z různých pohledů a přečetl si o něm. Dali jsme se do řeči a přiměl jsem ho, aby pochopil vše, co jsem potřeboval vědět, věřil jsem mu a dodržoval postupy. Pracoval pro mě a obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým manželem a hned po 48 hodinách, jak slíbil můj manžel, mě vyhledal a promluvili jsme si a on za mnou přišel, kde jsem, a vyřešili jsme věci a stalo se šťastné znovu spolu. DR SUNNY je důvěryhodný a může pomoci i vám, pokud se na něj s čímkoli obrátíte. Stačí ho WhatsApp +2348082943805 nebo ho kontaktovat e-mailem: drsunnydsolution1@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #18 Martina Bonucci - vloženo: 23.05.2023 v 15:07:35

    Dobrý den! Jsem Martina Bonucci a toto je můj příběh. Po 3 letech rozpadlého manželství mě manžel opustil se třemi dětmi a můj život byl zničen. Chtěl jsem to všechno ukončit, málem jsem spáchal sebevraždu, protože jsem byl tak depresivní. Celou tu dobu jsem byl tak emocionálně depresivní a život mi připadal bezvýznamný. V osudný den jsem při brouzdání po internetu narazil na několik svědectví o doktoru Udamovi. Někteří lidé svědčili, že to přivedlo jejich Ex zpět, někteří svědčili, že to obnovuje dělohu a léčí nemoci pomocí jeho bylin. Víc mě zajímalo usmíření s manželem, které Dr. Udama umožnil za 3 dny. Nyní je můj manžel zpět a od té doby žijeme šťastně. Děkuji. Zde zanechám váš kontakt na všechny. E-mail: udamaada@yahoo.com Volejte / Whatsapp: +27 65 897 8226

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #17 DE SOUZA SANTOS - vloženo: 04.05.2023 v 08:17:54

    Ztráta bitcoinu a kryptoměny může být zničující, zvláště když do ní investujete všechny své peníze. Všichni si mysleli, že je nemožné vysledovat a obnovit kryptoměnu, jsem tu, abych vám řekl, že bitcoiny a jakékoli další kryptoměny lze plně obnovit pomocí správných informací. Měl jsem štěstí, že jsem narazil na AILEEN CYBER , společnost na obnovu kryptoměn, která dokázala získat zpět všechny peníze, které jsem v krypto prohrál. Jsem vděčný za pomoc AILEEN CYBER a doporučuji jejich služby všem tam venku, kteří potřebují spolehlivou a důvěryhodnou společnost pro obnovu kryptoměn. AILEEN CYBER můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu: aileenbeacker@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #16 Maris - vloženo: 28.04.2023 v 01:38:18

    DR SUNNY JE JEDINÝ SPOLEHLIVÝ A DOSTATEČNĚ ČESTNÝ, ABY ZÍSKAL VAŠEHO EX PARTNERA ZPĚT

    Nikdy jsem nevěděl, že mám dobrou šanci získat svého muže zpět, dokud jsem nepotkal DR SUNNY. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Byl jsem zničený a nemohl jsem se vrátit. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že bych miloval někoho jiného. Musel jsem tedy vyhledat pomoc u DR SUNNY, která mi dala privilegium zajistit, aby byly splněny touhy mého srdce. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho a nikdy nikomu neopomene slíbit 48 hodin na získání výsledku, což mě ohromilo, když se objevil můj vlastní výsledek. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com nebo WhatsApp mu: +2348082943805.

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #15 Aurelia Daiva - vloženo: 16.03.2023 v 11:31:20

    Našel jsem božského pomocníka, který je velmi skutečný, upřímný a dělá to, co říká, že udělá, trvalo pár dní, než moje kouzlo vyšlo najevo a výsledky jsou úžasné... žehnej vám a Bůh vás udrží v bezpečí a zdraví . S pomocí doktora Ilekhojieho jsem získal svého bývalého zpět. Celý svůj život jsem nikdy nic takového neviděl. Cítím se velmi šťastný a naplněný Udělal jsem správné rozhodnutí. Je to tak skutečné a silné!! Whatsapp ho přímo +2348147400259). Pokud chcete bezpodmínečnou lásku, musíte se zcela odevzdat. Láska je závazek, ne cit. Poznejte rozdíl. Vztahy vyžadují vážný závazek, který většina nemá. Manželství je ještě těžší a většina z nich není schopna zvládnout povinnosti být loajální, věrná, oddaná a oddaná svému manželovi a vašemu společnému životu, protože to je vaše priorita a na ničem jiném nezáleží. Obraťte se na doktora Ilekhojie a najděte řešení vašich problémů v manželství nebo ve vztahu E-mail: gethelp05@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #14 Angelina Brooks - vloženo: 03.03.2023 v 23:42:37

    Viděl jsem nádherné svědectví o Helmah na stránce o usmíření o dobré práci doktora Ilekhojie. Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem o takovém zázraku ještě nikdy nic neslyšel. Nikdo by mě o tom nebyl schopen přesvědčit, dokud pro mě doktor Ilekhojie neudělal úžasnou práci, která po šesti měsících odloučení obnovila moje rozpadlé manželství. Byla jsem opravdu šokovaná, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění, abych ho přijal zpět. Opravdu mi chybí slova, abych vyjádřil své uznání doktoru Ilekhojiemu za to, co pro mě a celou mou rodinu udělal. Jsme spolu šťastní a u mě doma je klid. To vše je možné díky jeho kouzlu smíření. Kontaktujte ho nyní pro jakoukoli pomoc prostřednictvím Whatsapp/call/viber: +2348147400259 nebo e-mailu: gethelp05@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #13 Jenny - vloženo: 14.11.2022 v 12:23:50

    JAK JSEM ZÍSKAL SVÉHO BÝVALÉHO MANŽELA ZPĚT POMOCÍ SKUTEČNÉHO A EFEKTIVNÍHO KOUZLA OD DR Zaky Jmenuji se Jenny, nikdy jsem si nemyslela, že se budu znovu usmívat, Můj manžel mě opustil se dvěma dětmi na jeden rok, Veškeré úsilí přivést ho zpět se nezdařilo myslela jsem si , že ho už neuvidím , dokud jsem nepotkala dámu jménem Maria , která mi řekla o kouzelníkovi jménem Dr Zaka , dala mi jeho e - mailovou adresu a mobilní číslo , kontaktoval jsem ho a on mě ujistil , že do 48 hodin manžel se ke mně vrátí, Za méně než 48 hodin se můj manžel vrátil a začal prosit o odpuštění a říkal, že je to ďábelská práce, takže jsem dodnes překvapená tím zázrakem, nemohla jsem otěhotnět, ale jakmile bylo kouzlo cast, otěhotněla jsem a porodila své třetí dítě, pokud od něj potřebujete pomoc, můžete ho kontaktovat na: email: drzakapricedsolution@gmail.com nebo WhatsApp nebo mu zavolejte hned: +2348082943805

    Dr.Sunny také léčí:

    1. Pokud chcete získat propagaci

    2. HERPES 1/2

    3. RAKOVINA

    4. ALS (Lou Gehrigova nemoc)

    5. Pokud chcete vyhrát v loterii

    6. Pokud chcete otěhotnět

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #12 Janice79 - vloženo: 30.03.2021 v 22:08:02

    Tak to je super, helmu budeme taky potřebovat díky za radu :-)

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #11 Sabina - vloženo: 27.03.2021 v 15:16:40

    Sedačka polisport je dobrá volba, také jsme ji tam koupili a dostali jsme k tomu helmu pro syna jako dárek zdarma :-)

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #10 Janice79 - vloženo: 22.03.2021 v 21:36:40

    Dívala jsem se na tuto sedačku, máte s touto značkou zkušenost https://www.cyklomania.cz/prodej/detska-sedacka-polisport-wallaby-deluxe-179905. Chceme začít jezdit jakmile se oteplí. Prosím o váš názor. děkuji

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #9 Michal243 - vloženo: 07.10.2020 v 15:41:58

    Dobrý den, máme nachystananou Hamax, a podle mě je to top mezi sedačkami.Máme k tomu i pláštěnku a další adaptér a je ktomu zámek, takže super..

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #8 Marta - vloženo: 15.08.2020 v 11:48:23

    Ahoj. Plánuji koupit cyklosedačku https://detivbavlnce.cz/cyklosedacky/22633-hamax-cyklosedacka-siesta-grey-orange.html a chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s touto značkou. Předem díky!

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #7 Adelicna - vloženo: 25.01.2019 v 10:30:14

    U nich jsem na pobočce v Praze koupila pro dcerku opravdu nádherné dřevěné odrážedlo, je to úplně něco jiného, než ta klasická plastová, co prodávají všude.

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #6 Novacek852 - vloženo: 22.01.2019 v 16:12:33

    Pokud chcete opravdu kvalitní cyklo sedačku pro vaše dítě, tak doporučuji se podívat na eshop nebo do obchodu Cyklo speciality.

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #5 Elnetes - vloženo: 20.01.2019 v 17:53:58

    Také hledáme kvalitní sedačku pro dítě, kde nám vydrží sedět a sedačka nevybledne okamžitě na slunci.

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #4 Tomik852 - vloženo: 08.01.2019 v 13:37:11

    Poradíte mi prosím, kde koupit kvalitní sedačku pro dítě na kolo?

    odpověz na tento komentář
  31. avatar
    #3 Majka - vloženo: 03.08.2018 v 15:31:32

    Já jsem koupila vozík za kolo a je to paráda jezdíme s dcerkou teď každý den někam sedí v tom poslušně.

    odpověz na tento komentář

Další příspěvky

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Vše pro děti / renderspoint

3D Architectural Rendering Services

Vše pro děti / Jameessmith

Need help with your assignments in London?

Reklama