Články

Kolo do města inspirované značkou Lamborghini

Kolo do města inspirované značkou Lamborghini

Před třemi lety představil estonský designér jízdních kol Indrek Narusk unikátní kolo Viks s ocelovým rámem. Na něj navazuje hliníkový model Viks GT, jehož design je inspirován supersportovními automobily italské značky Lamborghini.

 

Indrek Narusk staví jízdní kola jinak, což je vidět na první pohled. To hlavní jako sedlo, dvě kola a pedály zůstává, ale jinak je jeho představa designu spojeného s funkcí velmi zajímavá. Jízdní kolo Viks vyrábí z různých materiálů včetně dřeva a v různých povrchových úpravách, k nimž nedávno přibyla jedna nová verze - dravý Viks GT.

 

Viks GT se v podstatě skládá ze dvou side-by-side rámů, které jsou připojeny k hlavové trubce, sedlové trubce a zadnímu náboji. Sedlovou trubku ale rám kola nemá a díky konstrukci rámu ji ani nepotřebuje, čímž vzniká bicykl s nekonvenčním vzhledem. Ten potvrzuje také dvoukorunková přední vidlice. Čím se Viks GT odlišuje od svých předchůdců jsou ostřeji řezané rysy, které odkazují na linie Lamborghini.

Kola Viks jsou ručně vyráběna v Estonsku a totéž platí i pro model Viks GT. Ten zaujme nejen tvarem rámu a divokou barvou, ale také kotoučovými brzdami a loukoťovými koly. Stejně jako jeho předchůdci je i Viks GT singlespeedem, u něhož se o přenos síly nestará běžný řetěz ale řemen.

 

 

Díky použití hliníku pro výrobu rámu je Viks GT o 40 lehčí než původní verze z nerezové oceli, celé kolo se svou hmotností vejde pod hranici 10 kilogramů. Výrobce jej bude dodávat v několika barvách odpovídajících vzorníku Lamborghini již brzy, zatím je možné si kolo předobjednat na oficiálních stránkách projektu. Ceny však zatím znamé nejsou.

 

Foto: Felix Laasme / Hooligan Hamlet

18.11.2016 - O čem se mluví - autor: Tomáš Gladiš - 7760x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Kolo budoucnosti od Škodovky
  3. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  4. Novinka od GoPro už je v prodeji
  5. Leaos je elektrický single-speed s odnímatelnou baterií
  6. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  7. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  8. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  9. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty
  10. Startup COBI směřuje pod křídla společnosti Bosch

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama