Články

Na Vysočině se pojede světový pohár horských kol

Na Vysočině se pojede světový pohár horských kol

Po dlouhých čtrnácti letech se vrací nejvyšší "liga" mountainbikingu do české kotliny - od 12. do 14. srpna se v Novém Městě na Moravě uskuteční šestý závod světového poháru v cross-country. Na Vysočinu se tedy sjede nejužší světová špička. A i domácí závodníci míří vysoko...

Tři dny, tři závody. Areál Zlaté lyže u Nového Města na Moravě bude v půlce srpna patřit cyklistice, a to té horské. Stejně jako v loňském roce budou bikeři závodit v divácky atraktivním sprintu, maratonu i v cross-country. A právě olympijská disciplína cross-country (XCO) na sebe patrně strhne největší zájem - poprvé po dlouhém půstu totiž Česká republika přivítá světový pohár!

 

 Španěl Hermida (uprostřed) přijede na Vysočinu i letos, tentokrát v dresu mistra světa

 

Akce podobného rozsahu přiláká ke startu celou řadu špičkových závodníků - přijede mistr světa José Antonio Hermida, dvojnásobný olympijský vítěz Julien Absalon a samozřejmě i nejlepší český biker současnosti Jaroslav Kulhavý. A víkend s nejlepšími jezdci světa můžete strávit v půlce srpna v Novém Městě na Moravě i vy.

Závodní okruh měří 4,5 kilometru a v každém kole závodníci překonají 220 výškových metrů. "Jsou na ní krátké úseky, rychlé zatáčky, v lese je trochu míň míst na předjíždění. Pro lidi je určitě zajímavější, když jezdí větší skupiny a závodí se, než když se pole roztrhá," hodnotí trať závodu světového poháru Jaroslav Kulhavý. Závodník továrního týmu značky Specialized na trati v Novém Městě na Moravě vloni zvítězil. Letos to sice bude mít o něco těžší, ale věří si. Vždyť před pár týdny už ve druhém závodě světového poháru v anglickém Dalby Forest vyhrál a ukázal, že trvale patří mezi nejužší světovou špičku tohoto sportu.

 

Vloni vyhrál. I letos patří Jaroslav Kulhavý k největším favoritům závodu.

 

Třídenní akce na Vysočině začne v pátek závody ve velice divoké disciplíně - vyřazovacím sprintu. Následovat bude sobotní maraton pro veřejnost na tratích dlouhých 40 a 80 kilometrů vedených jedinečnou krajinou Českomoravské vrchoviny. Obě tratě jsou šancí a výzvou pro amatérské cyklisty, na té delší se navíc pojede o body do českého maratonského poháru. V neděli celý program vyvrcholí závody světového poháru kategorií žen elite a U23 a mužů elite.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách www.mtbworldcup.cz

 

Vstupné na závody světového poháru 2011 a doprovodný program:

den vstupné
pátek 12.8. 2011 100 Kč
sobota 13.8. 2011 100 Kč
neděle 14.8. 2011 150 kč
3-denní vstup (pátek - neděle) 250 Kč

Foto: archiv redakce

17.06.2011 - Sport - autor: Tomáš Gladiš - 12480x

Související články

  1. Nejkrásnější cyklostezky na Vysočině vhodné i pro děti
  2. UCI zavádí mistrovství světa na e-biku
  3. Rakouský Leogang láká na podzim cyklisty, milovníky ferrat i dobrého jídla
  4. Bike Prague: bikové dobrodružství na dosah ruky i metra už za týden
  5. Noční přejezd Javorníků: ojedinělá MTB vyjížďka na Valašsku
  6. Cykloturistika není jen o zážitcích v sedle kola
  7. Češi mapují v Africe stezky pro horská kola
  8. Kdo bude Králem cyklistiky 2016? Zítra v přímém přenosu na ČT
  9. Na co se zaměřit u výběru horského kola?
  10. 10 nejlepších vychytávek na kolo, které vám nesmí chybět

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama