Články

Nejrychlejší kolo světa: Diamondback Andean

Nejrychlejší kolo světa: Diamondback Andean

Na mistrovství světa v dlouhém triatlonu, které každoročně hostí Havaj, se objevilo údajně nejrychlejší kolo na světě. Vznikalo dva roky a s využitím větrného tunelu ho vyrobila značka Diamondback. Na Havaji jel na něm několikanásobný vítěz Ironamana Michael Weiss.

 

Značka Diamondback není úplně tradičním výrobcem silničních nebo triatlonových speciálů, přesto (a nebo právě proto) pro ni byl vývoj kola pro triatlon velkou výzvou. Model značka nazvala "Andean" a vyvíjela jej dva roky ve spolupráci s institutem pro letecké studie univerzity v Torontu a větrným tunelem Kevin Quan Studios. Výsledkem je kolo, které prý dominantně předčí konkurenci.

 

Andean má karbonový rám, který zaujme na první pohled. Kvůli aerodynamice doznal rám takových změn, že skoro ani nepřipomíná běžná jízdní kola jak je známe. Vývojáři se pokusili na rámu vyplnit jakýkoliv volný prostor, aby vzduch mohl při jízdě volně obtékat a ovlivňoval výkon co možná nejméně.

Velký rám také znamená hodně prostoru, který lze využít. Třeba k uschování věcí. V útrobách rámu tedy může mít triatlonista až tři láhve s pitím, 10 gelů a tři tyčinky. Další prostor je za sedlovkou a také v blízkosti šlapacího středu, kde může být uložena například rezervní duše a další materiál pro nutné opravy.

 

Diamondback bude tento model nabízet v pěti specifikacích od necelých 5000 dolarů po exkluzivní model s elektronickým řazením Shimano Dura-Ace Di2, hydraulickými kotoučovými brzdami a koly HED Jet Black 9 za dokonce 8000 dolarů.

Více najdete na Diamondback.com

06.12.2016 - O čem se mluví - autor: Tomáš Gladiš - 7324x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Kolo budoucnosti od Škodovky
  3. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  4. Novinka od GoPro už je v prodeji
  5. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  6. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  7. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  8. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty
  9. Startup COBI směřuje pod křídla společnosti Bosch
  10. Startup Ahooga razantně vstoupil mezi skládačky

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama