Články

Soutěž Do práce na kole skončila

Soutěž Do práce na kole skončila

Mohou jít příkladem. Více než pět tisíc kilometrů najezdili v květnu do práce na kole zaměstnanci firmy Tesco. A Antonín Zlínský z ministerstva obrany pak jako nejaktivnější z více než tisíce zaměstnanců ujel na cestách do a ze zaměstnání neuvěřitelných 1 879 kilometrů. Vítěze soutěžních kategorií kampaně „Do práce na kole“ vyhlásila včera na slavnostním večeru pořádající iniciativa Auto*Mat.

Kampaň "Do práce na kole" oslovila více než tisíc zaměstnanců, kteří v průběhu trvání soutěže ujeli na kolech dohromady více než 300 tisíc kilometrů. Jen na svých cestách do zaměstnání by tak osmkrát objeli zeměkouli! Více čtěte zde: Zaměstnanci objeli cestou do práce osmkrát zeměkouli a ušetřili 35 tun CO2

Ve čtvrtek večer vyhlásila během slavnostního večera iniciativa Auto*Mat vítěze celé kampaně. Více než pět tisíc kilometrů najezdili v květnu do práce na kole zaměstnanci firmy Tesco. Druhý a třetí nejsilnější tým sestavila Sekce vyzbrojování ministerstva obrany a společnost DHL. Nejzapálenějším pracovníkem pro používání bicyklu při cestách do práce byl Antonín Zlínský z ministerstva obrany, který ujel neuvěřitelných 1 879 kilometrů a získal tak víkend v cyklistické metropoli Kodani věnovaný dánskou ambasádou. Ceny předali herec Kryštof Hádek, dokumentaristka Linda Jablonská a dánský velvyslanec Ole E. Moesby.

„Větší radost než počet ujetých kilometrů nám dělá, že stovky lidí přesedly z automobilu a začaly používat na cesty do práce bicykl. V moderních metropolích Evropy už auto není v módě, naopak kola jsou čím dál populárnější. Jsme rádi, že trend dostihuje už i Praha,“ řekl manažer kampaně „Do práce na kole“ Vít Masare z iniciativy Auto*Mat. Připomněl, že na cesty do pěti kilometrů je kolo ve městě zdaleka nejrychlejším dopravním prostředkem. Jízda na kole zároveň zlepšuje lidské zdraví a fyzičku, šetří ovzduší a nezabírá místo k parkování na ulicích.

Auto*Mat vedle těch, kdo ujeli nejvíce kilometrů, ocenil i další účastníky kampaně. Za kreativní přístup získal tým Fyziologického ústavu Akademie věd ČR městské kolo Bicykl Made in Žižkov, a to za zaslanou fotografickou báseň o cestě do práce na kole. Zaměstnanci firmy Siemens natočili video a ženský tým nevládní organizace Gender Studies vyrobil speciální cyklistický kalendář.

Již včera vyhlásila iniciativa Auto*Mat „Cyklozaměstnavatele roku“, kterým se za všestrannou podporu dojížďky svých zaměstnanců do práce na kole stala firma Et Netera zabývající se tvorbou webových stránek a aplikací. Firma získala speciální městské kolo Manchester od české firmy CityBikes. Každý, kdo jel v rámci kampaně do práce na kole aspoň každý druhý den, se mohl zúčastnit tomboly a vyhrát doplňky na kolo, cyklistické oblečení a další ceny.

Společenský večer s vyhlášením vítězů a vítězek soutěže proběhl na střešních terasách Garáží Slovan mezi dvěma rameny severojižní magistrály. Jeho součástí byla také módní přehlídka exkluzivních dámských a pánských košil rodinné firmy Vavi. Modelky a modelové předváděli košile – jak také jinak – na městských kolech. Netradiční místo vybrali organizátoři záměrně. „Praha trpí automobilovým provozem. Pokud bychom si zvykli více se pohybovat vlastní silou, bude se nám všem ve městě lépe dýchat a v ulicích lépe žít,“ komentoval aktuální situaci Vít Masare.

Kampaň do práce na kole proběhla v České republice letos poprvé. Umožnila ji finanční podpora ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí ČR. Účastníci kampaně si mohou na webových stránkách i po ukončení soutěžní části dále počítat ujeté kilometry, spálené kalorie a ušetřené emise oxidu uhličitého. Také organizátoři chtějí pokračovat. „Vzhledem k odezvě zaměstnanců, firem a institucí z celé republiky bude příští ročník kampaně celostátní,“ slibuje manažer Vít Masare z iniciativy Auto*Mat.

10.06.2011 - Akce - autor: Press news - 7348x

Související články

  1. Skončila výzva Do práce na kole
  2. Registraci k 10. ročníku Do práce na kole prodloužena
  3. Startuje 10. ročník výzvy Do práce na kole
  4. Kaufland nabízí zákazníkům unikátní stojany na kola
  5. Do práce na kole vyjedeme letos už podeváté
  6. Výzva Do práce na kole poprvé také v lednu
  7. Podle Cyklobarometru se nejlépe cyklisté cítí v Otrokovicích
  8. Do práce na kole, pěšky a poklusem se v květnu vydalo přes 16 tisíc zaměstnanců
  9. Aplikace UrbanCyclers začíná odměňovat své uživatele
  10. Rekordní počet účastníků soutěže Do práce na kole

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama