Články

Unikátní kolo, na kterém se šlape všemi čtyřmi

Unikátní kolo, na kterém se šlape všemi čtyřmi

Jízdě na kole je někdy vyčítáno, že je to pohybová aktivita zapojující do akce především svaly dolních končetin. To ale neplatí o novém projektu TwiCycle, který umožňuje zapojit do šlapání i horní končetiny a tím celé tělo...

 

TwiCycle je jeden z projektů, které staví zavedené cyklistické konvence na hlavu. Jeden takový, u něhož bylo možné zapojit do šlapání i ruce, už tu před časem byl. Jmenoval se Varibike a umožňoval nejen kliky pro horní končetiny používat k pohonu, ale také zamknout je do horizontální pozice a používat je jako běžná řidítka. 

 

Narozdíl od Varibiku má ale TwiCycle pohon rozdělený na přední a zadní kolo. Z řidítek a tedy z horních končetin je tak energie přes řetěz přenášena na kazetu namontovanou na předním kole. Použijeme-li parafrázi z automobilového průmyslu, jde o tedy o pohon "všech dvou kol".

 

Na první pohled nám může přijít nebezpečné mít kliky na řidítkách přímo před obličejem, ale to prý výrobce hodlá vyřešit speciálním krytem poskytujícím ochranu před kontaktem s převodníkem. Boyan Rista, který projekt představil, plánuje i verzi pro mountainbiking. Prozatím ale jeho plány míří ke spuštění crowdfundingové kampaně, aby na projekt získal chybějící finanční prostředky nutné ke spuštění výroby.

Cena tohoto stroje by měla být konkurenceschopná s běžnými silničními koly. Než se projekt podaří rozběhnout, můžete se zatím podívat na video představující TwiCycle blíže.

Více najdete na TwiCycle

23.05.2016 - O čem se mluví - autor: redakce - 7874x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Kolo budoucnosti od Škodovky
  3. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  4. Novinka od GoPro už je v prodeji
  5. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  6. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  7. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  8. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty
  9. Startup COBI směřuje pod křídla společnosti Bosch
  10. Startup Ahooga razantně vstoupil mezi skládačky

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama