Články

Zámek na kolo schováte do sedlovky

Zámek na kolo schováte do sedlovky

Další cyklistická vychytávka, která se zrodila díky Kickstarteru, on-line líhni zajímavých projektů. Zámek na kolo InterLock je stále ve fázi prototypu, ale podle svých tvůrců je za půlkou cesty k běžné produkci.

Znáte to. Když vozíte zámek na jen tak upnutý na rámu, vydře se vám na něj do laku bicyklu trvalá památka. Možnosti jak se tomu bránit samozřejmě jsou a je jich vícero, ať už prostě schováte zámek do brašny či batohu nebo jej umístíte do speciálního adaptéru, který někteří výrobci automaticky dodávají se zámkem.

 

Nový zámek InterLock jde na to ale úplně jinak. Ve většině své délky je uschován v útrobách sedlovky, čímž nejenže nenarušuje tradiční vzhled kola, ale je i stále po ruce. Nemusíte mít strach, že byste jej zapomněli doma. Projekt je dílem designéra Adriana Solgaarda Janzena a na svět mu pomohl Kickstarter. Podobně jako kamera, která se za vás bude dívat i dozadu a nové možnosti zviditelnění cyklistů na silnici, o nichž jsme již na našich stránkách psali, zaujal investory z řad návštěvníků serveru Kickstarter i zámek Interlock. Autor projektu již získal prostřednictvím serveru dostatek prostředků, aby projekt spustil.

 

Podle autora nápadu je zámek dostatečně dlouhý na to, aby bylo možné kolo uzamknout leckde. Uvnitř sedlové trubky jsou totiž schována dvě osmimilimetrová ocelová lanka s vinylovým potahem o délce 50 cm. Když je potřebujete, jednoduše je vysunete a otočením klíče uzamknete k sobě.

 

Sedlovka s mechanismem zámku InterLock bude nabízena v průměrech 27,2 a 31,6 mm. Časem přibude ještě třetí průměr 25,4 mm, který je dosud používaný u některých starších kol. Jedinou limitací tak zůstává prostor v sedlové trubce, aby se do ní zámek jednoduše řečeno vešel (40 cm), ale podle slov autora nápadu je možné časem vyrábět i kratší verze. Pro nás zůstává otázkou také to, jestli nebudou umístění zámku do trubky zavazet šrouby na lahev, které na mnoha rámech jsou. A také zda se nebude mechanismus zámku zanášet špínou ze zadního kola.

 

Cena zámku InterLock by podle autora Adriana Solgaarda Janzena měla činit okolo 50 amerických dolarů. Chystá se prý i řetězová verze, která vyjde na 75 dolarů. Více najdete na www.kickstarter.com nebo www.the-interlock.com

 Foto: InterLock

05.03.2013 - O čem se mluví - autor: redakce - 11097x

Související články

  1. Příroda v obležení: Jak a kam hlásit turistický vandalismus
  2. Jarní sezóna láká nejen cyklisty. Jak vyzrát na zloděje?
  3. 5 tipů jak nepřijít o kolo
  4. Kolo budoucnosti od Škodovky
  5. Jednoduše a rychle k cíli s BeeLine
  6. Novinka od GoPro už je v prodeji
  7. Bike Mokumono uspěl na Kickstarteru, teď jde do produkce
  8. Konec řetězů? CeramicSpeed představil bezřetězový pohon
  9. Luxusní hodinky pro cyklisty Richard Mille RM 70-01
  10. Kodaň zavádí informační digitální tabule pro cyklisty

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / jameswilliamson

Why Do Students Look for Online Exam Helpers?

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Reklama