Články

Závěrečné vyhlášení Do práce na kole

Závěrečné vyhlášení Do práce na kole

Organizátoři soutěže Do práce na kole chystají závěrečné akce, kde se budou vyhlašovat vítězové soutěžních kategorií. Přijďte se podívat a popovídat si s ostatními, jaká byla soutěž Do práce na kole. Zde je přehled termínů a míst, kde se u vás bude konat závěrečné předávání...

Do práce na kole je soutěž, kterou už třetím rokem organizuje občanské sdružení Auto*Mat. Tato populární soutěž se rychle šíří do dalších českých a moravských měst. Zatímco se v roce 2011 konala v Praze a následně v Pardubicích, loni přibylo ještě Brno a Liberec. Letos se jezdilo v celkem jedenácti městech.

V počtu týmů soutěžících v dojížďce do práce na kole se mezi sebou drtí bankovní domy nebo univerzity. Na pomyslné horní příčce žebříčku počtu přihlášených soutěžících se umístily totiž právě banky a univerzity. Nejvíce se soutěží v ČSOB – celkem 117 lidí z 21 poboček. Prvenství je to ale těsné. Na druhé příčce stojí Komerční banka se 116 soutěžícími. Z univerzit se v první desítce umístily Univerzita Pardubice a Masarykova univerzita v Brně. Obě se shodným počtem 45 soutěžících. Teď se rozhoduje také o tom, která firma či instituce z téměř tisícovky zapojených podniků z jedenácti českých a moravských měst získá titul Cyklozaměstnavatel roku. Rozhodnou o tom nekompromisní kritéria, jako je například umístění cyklostojanů nebo dostupnost sprch. Vypomoci k vítězství si organizace mohou i nákupem firemních kol.

„Nahrazením auta na kratší cesty bicykly může firmám přinést značné úspory nejen za benzín, ale i za stavbu parkovacích míst, nákup a údržbu části firemního vozového parku a za nemocenskou. Je prokázáno, že lidé s pravidelnou fyzickou aktivitou nebývají často nemocní. Za cenu pěti nádrží benzínu si dnes můžete koupit slušné kolo na cesty do práce i za zábavou. Pak už vás doprava nebude stát nic,“ říká manažerka kampaně Do práce na kole Iva Nevečeřalová.

„Pravidelný pohyb pomáhá fyzické i psychické pohodě zaměstnanců. Zvláště v Ostravě má cyklistika přínos pro čistší ovzduší,“ potvrzuje Hana Míšková z developerské společnosti CTP. „V Brně jsme se připojili na hlavní cyklostezku, vystavěli lávku přes řeku Svratku a zrekonstruovali podchod, díky kterému se zaměstnanci dostanou do práce snadněji. Bicykly si můžou uschovat v kolárnách, budujeme šatny a sprchy. Nabízíme i půjčení holandských kol,“ vypočítává Míšková opatření své firmy pro zaměstnance v rámci kampaně Do práce na kole.

Do letošního třetího ročníku soutěže Do práce na kole se zapojilo 1 327 soutěžních týmu ze 776 firem a organizací z jedenácti měst. Dohromady soutěží 3 860 lidí. Titul Cyklozaměstnavatel roku 2012 získala v Praze geotechnická firma INSET, roce 2011 tvůrce webových stránek Etnetera. Soutěž pořádá iniciativa Auto*Mat. Jejím cílem je omezit zbytečné zahlcování měst automobily při každodenních cestách do práce, zlepšit kondici lidí a oživit ulice.

 

Z8věrečné vyhlášení souteže:

Uherské Hradiště bude mít závěr akce 7. června před kinem Hvězda od 16:00 hodin, kde proběhne hodnocení soutěže, losování vítězů, předávání cen a zakončíme to společnou jízdou po hradišťském okruhu.

Brněnské vyhlášení kampaně Do práce na kole se uskuteční ve čtvrtek 6. června od 18.00 v Otevřené zahradě Nadace Partnerství. Připravujeme i slavnostní cyklojízdu. Ta bude startovat před vyhlášením soutěže s plánovaným příjezdem do Otevřené zahrady před 18.00 hodinou. Přidejte se k pokusu o naprosto neoficiální brněnský rekord v počtu účastníků jízdy s oficiálním tričkem kampaně Do práce na kole! O podrobnostech se dozvíte včas.

V Plzni pro vás plánujeme předávání cen na 6. června od 17 hodin na náměstí Republiky u centrálního kontejneru K světu.

V Praze vás přivítáme 12. června od 18:30 v Garážích Slovan vedle Státní opery. Vyhlašovat se budou všechny pražské soutěžní kategorie. O jídlo se postará catering Hamtam,  o nápoje zase Cafe Slakovský, Birell a výrobce osvěžujících ciderů Pragercider. Kromě jídla a pití vám naservírujeme i neobvyklý výhled na centrum Prahy.

V pátek 7. června v 15:00 začíná závěrečná akce na ulici 5. Května před nákupním centrem Plaza v centru Liberce. Návštěvníky, malé i velké, čeká bohatý program s cyklistickou tematikou. Kolem páté hodiny dorazí do Liberce pan Josef Zimovčák v rámci své tour Na kole dětem. Společně ho slavnostně přivítáme a malinko pozdržíme, než načerpá nové síly pro pokračování směrem na Ještěd. Očekávaným vyvrcholením celé akce bude losování vítězných týmů a předávání cen účastníkům kampaně Do práce na kole. Poté, zhruba od 18:00, bude akce pokračovat už jen pro samotné účastníky soutěže v nedaleké restauraci Black Horse.

V Ostravě se bude vyhlašovat 14. 6. a na podrobnější informace ještě čekáme.

Jihlavské vyhlášení výsledků se uskuteční 4. června od 17:00 přímo na dvoře magistrátu, vchod je z ulice Hluboká. Pro účastníky akce bude připraveno drobné pohoštění. V případě nepříznivého počasí je naplánovaná “mokrá varianta”, kdy bychom se přesunuli do historických prostor radnice. Parkování a hlídání kol bude zajištěno.

V Olomouci se bude slavit 7. června ve 20:00 hodin ve freskovém sále na Wurmově 7 a v komunitním prostoru Bajkazylu Olomouc.

Závěrečné vyhlášení se koná v Ústí nad Labem dne 20. 6. od 17 hodin ve Fokus kafe (Prokopa Diviše 5, vedle kina Hraničář).

Zdroj: Auto*Mat

05.06.2013 - Akce - autor: Press news - 5069x

Související články

  1. Skončila výzva Do práce na kole
  2. Registraci k 10. ročníku Do práce na kole prodloužena
  3. Startuje 10. ročník výzvy Do práce na kole
  4. Kaufland nabízí zákazníkům unikátní stojany na kola
  5. Do práce na kole vyjedeme letos už podeváté
  6. Výzva Do práce na kole poprvé také v lednu
  7. Podle Cyklobarometru se nejlépe cyklisté cítí v Otrokovicích
  8. Do práce na kole, pěšky a poklusem se v květnu vydalo přes 16 tisíc zaměstnanců
  9. Aplikace UrbanCyclers začíná odměňovat své uživatele
  10. Rekordní počet účastníků soutěže Do práce na kole

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama